nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
16°

Reforestar els terrenys de Llucalcari costarà 445.000 euros més del previst

Imatge després d'esbucar les cases.

ULTIMA HORA

El jutjat considera que la restauració dels terrenys on s'ubicaven els xalets il·legals no està ben feta i obliga al consistori a noves obres.

L'Ajuntament de Deià ha aprovat una modificació pressupostària de 445.000 euros per fer front a un nou mandat judicial que té a veure amb la restitució dels terrenys i l'eliminació del camí. Aquests 445.000 euros s'haurien d'afegir als més de 700.000 euros que ja duen gastades les administracions en l'esbucament dels xalets il·legals i en la primera restauració dels terrenys.

Agrupació DEIA, a l'oposició, va votar en contra d'aquesta modificació pressupostària. Segons el seu portaveu, Lluís Apesteguia, “nosaltres estam d'acord en acatar les sentències judicials, però no podem ni volem col·laborar en aquest procés mentre l'equip de govern no ens asseguri que es reclamaran els centenars de milers d'euros gastats en judicis i obres als culpables polítics i tècnics de les llicències il·legals dels xalets; el poble no pot pagar els negocis d'uns pocs”. L'Agrupació ha oferit el seu suport a la batlessa de Deià “si decideix rompre amb aquesta herència de trenta anys de governs conservadors, enlloc de ser-ne còmplice”.

En el mateix ple, Agrupació DEIA va presentar una moció demanant la creació d'una Comissió d'Investigació que determinàs el sobrecost i la culpabilitat d'aquestes noves obres. “No pot ser que gastàssim una doblerada en la primera restitució dels terrenys, ara un jutge digui que no es va fer bé, això costi milers d'euros extra als ciutadans i ningú n'assumeixi la responsabilitat”, ha afirmat Apesteguia, per qui aquesta comissió seria “obligatòria en qualsevol democràcia avançada”. L'oposició critica que l'equip de govern espolsi les culpes cap a l'Agència de Disciplina Urbanística o el mateix jutge, o que negui el sobrecost quan ja abans de començar les obres hi ha decrets de batlia per valor de 22.923,45 euros relacionats amb l'acompliment del nou mandat judicial (medició digital, topografia, projecte i estudi de seguretat).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris