algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
14°

Educació no tenia l'obligació legal de fer fora els inspectors tot i la sentència

D'equera a dreta: Juan Vicente, exinspector accidental i des d'avui docent; Pere Ríos, portaveu d'Adide i Paco García, vicepresident d'Adide.

Pere Bota

La Conselleria d'Educació no tenia l'obligació legal de fer fora els deu inspectors accidentals tot i la sentència 370/2014 dictada el passat 30 de juny pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB). Això és el que ha assegurat el portaveu de l'Associació d'Inspectors d'Educació de les Illes Balears (Adide-Balears), Pere Ríos.

Concretament, la sentència del TSJIB en resposta a la denúncia de l'STEI-i sobre la comissió d'elecció d'inspectors que es va fer a dit, només parla de com es va formar la comissió i no dels efectes de la comissió, és a dir, de les persones que van sortir escollides en el procés selectiu. A més, el sindicat no ha demanat ni demanarà l'execució de la sentència com ja notificà a Educació.

Segons Ríos, “aprofiten la sentència per fer fora els accidentals que són els mateixos deu que ja havien acomiadat un any abans però que van ser escollits de nou per la comissió”. El portaveu ha recordat que a Balears pel cos d'inspecció només s'han convocat oposicions un pic, el 2001.

El cap d'Inspecció notifica la no renovació a les 13 hores
Un dels inspectors no renovats i que a partir d'aquest dimecres haurà de retornar al seu centre a exercir de docent és Juan Vicente. Vicente ha explicat que “ens hem assabentat abans pel BOIB del nostre acomiadament. El cap d'Inspecció no ens ho ha notificat fins a les 13 hores”. I ha recordat que quan fa un any passà el mateix, verbalment se'ls notificà dos mesos abans que no continuarien a inspecció. I ha afegit que en aquesta ocasió “les formes no han estat les correctes”.

Curiosament, la resolució publicada aquest dimarts al BOIB porta data del 2 de setembre, si bé el cap d'Inspecció els ha assegurat que no en sabia res.

La versió de la Conselleria
Sobre aquesta qüestió ha estat preguntat el secretari autonòmic d'Educació, Guillem Estarellas, a la roda de premsa amb motiu de l'imminent inici del nou curs. En aquest sentit, Estarellas ha afirmat que “no trec a ningú”, i que la Conselleria just ha acatat una sentència.

Així mateix, ha destacat que no es poden fer les comissions per sorteig, tal com diu el TSJIB, i ha afirmat que trauran una nova ordre que desenvolupi els aspectes de contractació, podent arribar fins als 29 inspectors.

Estarellas ha volgut deixar clar que cap illa quedarà sense inspector, i d'aquesta forma de moment n'hi haurà vuit a Mallorca, dos a Eivissa i un altre a Menorca.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Calamaret, fa mes de 6 anys

Aquest senyor que surt a sa foto se l´ha conegut durant tota la seva trajectòria (ara ja està jubilat) com en Pere LIOS. ja vos podeu imaginar per què.

Valoració:-2menosmas
Per Tomeu, fa mes de 6 anys

I la sentència que declara il·legals els serveis minims de la vaga ? Aquesta no la acaten ?

Valoració:8menosmas
Per VERITAT, fa mes de 6 anys

QUINA EDAT TE AQUESTA BONA GENT . bONA AIXÒ NO ÉS LO COSA RELEVANT , LA COSA RELEVANT ES QUE L´ANGLES HA VINGUT A QUEDAR-SE , ELS MESTRES HO SABEN I JA S´HAN POSAT MOLTS D´ELLS LES PILES , SOBRETOT ELS INTERINS , AVIAT SOBRERAN PROFESSORS AMB ANGLES , PERDO EN EDUCACIÓ COM EN SANITAT MAI ES A BASTAMENT , SEMPRE FALTARAN MESTRES . pERO BONA LA PRÓXIMA LEGISLATURA ES VORA SI SEGUIM AMB VAGUES O NO , PERQUE QUAN GOVERNEN UNS HI HA MIL I UNA VAGA , I QUAN GOVERNEN ELS ALTRES NO SE SENT NI UNA MOSCA .

Valoració:-8menosmas
Per Pau, fa mes de 6 anys

Quins comentaris! No hi ha moderador en aquest foro?

Valoració:0menosmas
Per Tivasdan, fa mes de 6 anys

A la Conselleria d'educació, no tenen vergonya. El TSJB, dicta sentències que se les passen pel forro, per no dir per una altra banda i aquesta que no hi importava, a aquesta l'acaten, tots disciplinats ells. Cínics, que són uns cínics.

Valoració:19menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris