algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
17°

L'oposició demana la dimissió de Company per ocultar les prospeccions a Bauzá

6367

El conseller de Medi Ambient ha dit que no informà dels sondejos perquè aquests no es feren en aigües de l'arxipèlag.

Pere Bota

Els grups parlamentaris PSIB i MÉS han demanat avui la dimissió o el cessament del conseller d'Agricultura, Medi ambient i Territori, Biel Company, per no haver informat el president del Govern, José Ramón Bauzá, de la realització de sondejos sísmics audibles a la mar balear l'abril de 2013.

La portaveu del grup parlamentari del PSIB, Francina Armengol, ha considerat avui que hi ha d'haver «assumpció de responsabilitats polítiques» per part del Govern i que Company «no pot seguir ni un minut més» com a conseller «després del que ha confessat».

Armengol s'ha referit a les declaracions que ha fet Company en el marc del ple del Parlament, en el qual ha dit que no va informar Bauzá de l'informe de la seva Conselleria que assenyalava la realització de sondejos perquè aquests no es van realitzar en aigües de les Illes, sinó a uns 300 quilòmetres.

El portaveu del grup parlamentari MÉS, Biel Barceló, ha acusat el conseller d'haver «minimitzat» i restat importància a aquests sondejos, per la qual cosa ha demanat també la seva dimissió o que el president de Balears el cessi.

Per a la portaveu del PP en el Parlament, aquesta petició de l'oposició suposa «el món a l'inrevés» quan són ells els que hauran de donar explicacions i no el seu partit, per haver autoritzat la realització de prospeccions petrolieres durant el govern socialista de José Luis Rodríguez Zapatero.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris