algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
15°

Educació engega onze inspectors educatius a tres dies de començar el curs

El Govern aplica una sentència del TSJIB que anul·là el procediment d'ocupació d'aquests llocs de treball. Ara la Conselleria posarà en marxa un nou procés de selecció

Els representants dels inspectors educatius a una antiga compareixença davant els mitjants.

R.L.

La Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats, ha decidit no renovar la comissió de serveis als 11 funcionaris de carrera que van ser nomenats inspectors educatius accidentals el novembre passat.

Així ho ha anunciat el departament de Joana Maria Camps al BOIB, en compliment de la sentència 370/2014 dictada el passat 30 de juny pel Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) que anul·là dos apartats de l'Ordre de 9 de juliol de 2013 de la consellera per la qual es va regular el procediment per a l'ocupació de llocs de treball d'inspectors d'educació en comissió de serveis, i d'altra banda, altres dos apartats de la Resolució signada el 12 de juliol de 2013 per la consellera, mitjançant la qual es convocava el concurs de mèrits per a l'ocupació dels esmentats llocs de treball.

El motiu de l'anul·lació, segons la sentència judicial, és que els quatre apartats afectats vulneren normes de rang superior i suposen una conducta contrària als actes propis de la Conselleria desenvolupats des de l'any 2005.

Aquesta anul·lació en els nomenaments, vinculada a la formació de la Comissió de Selecció i Valoració, no afectarà els actes administratius duts a terme pels funcionaris de carrera en comissió de serveis durant el temps que han exercit com a inspectors educatius accidentals, ha especificat la Conselleria, qui també ha dit que posarà en marxa un nou procés administratiu per a la selecció de nous inspectors educatius que ocupin les places que quedaran lliures.

Tot i que, l'STEI, el sindicat que havia recorregut davant l'alt tribunal, manifestà que no demanaria l'aplicació de la sentència, el Govern anuncia la seva aplicació a només tres dies del començament del nou curs.

"No trec a ningú"
Sobre aquesta qüestió ha estat preguntat el secretari autonòmic d'Educació, Guillem Estarellas, a la roda de premsa en motiu de l'imminent inici del nou curs. En aquest sentit, Estarellas ha afirmat que "no trec a ningú", i que la Conselleria just ha acatat una sentència.

Així mateix, ha destacat que no es poden fer les comissions per sorteig, tal com diu el TSJIB, i ha afirmat que trauran una nova ordre que desenvolupi els aspectes de contractació, podent arribar fins als 29 inspectors.

Estarellas ha volgut deixar clar que cap illa quedarà sense inspector, i d'aquesta forma de moment n'hi haurà vuit a Mallorca, dos a Eivissa i un altre a Menorca.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per fel, fa mes de 6 anys

Els peperos castellanufos només busquen beneficiar son partit, no pas la societat en general. Saben perfectament que després d´ells en vindran uns altres que els tiraran a terra i anularan les barbaritats del TIL i demés. Tot quedarà en un no res. Només que els alumnes hauran perdut 2 anys de ses estudis inùTILment. Ací començarà a gestar-se una nova tongada de fracàs escolar del PP.
El TIL és clarament INÙTIL, com els seus inventors.
Fora els forasterisme pepero ! !

Valoració:8menosmas
Per Joan S., fa mes de 6 anys

Sembla que no no és només la Conselleria que juga a la puta i la ramoneta. A què reu cap que un sindicat ho demandi i, després, equivi l'aplicació de la sentència? Com podem anar de segurs amb gent que tant li fa tirar la pedra com amagar la mà?
És ben hora d'un relleu sindical i que els representants laborals siguin gent amb ganes, energies i, sobretot, que no es facin "professionals" ni converteixin la defensa de l'Educació en una gestoria d'interessos!

Valoració:8menosmas
Per GENERACIONAL, fa mes de 6 anys

QUINA EDAT TENEN AQUESTA BONA GENT , DIUEN QUE SÓN EL JOVES QUE CANVIEN EL MÓN , LA GENT GRAN JA TE LA FEINA FETA .
PENS QUE EL TEMA EDUCATIUES UN PROBLEMA GENERACIONAL , LA EDUCACIÓ ACTUAL DEMANA DE ALTRES COSES PER FER , ANGLES , LITERETURA , RECUPERAR LA FILOSOFIA , ESTODIA LES RELIGIONS , INNOVACIÓ , NOVES MANERES DE FER , ADAPTAR LA REALITAT SOCIAL A LES ESCOLES , L´ESCOLA NO POT VIURE FORA DE LA REALITAT SOCIAL - I LA REALITAT SOCIAL ES XERRA AMB CATALA , ANGLES I CASTELLA , NOVES TECNOLOGIES , PERO SOBRETOT CIVISME , RESPECTE , BONES PARAULES , ...
SERÁ UN PROBLEMA GENERACIONAL

Valoració:-20menosmas
Per Ropit, fa mes de 6 anys

I aixo mateix no ho va fer el franquisme el 1940? Enviar els inspectors a ca seva o a camps de presoners (Alcúdia) i posar "Adictos al Régimen" al seu lloc.
Més que Inspectors eren "Comissaris Polítics". Jo me'n record, i era un nin petit però fill de mestre.

Valoració:23menosmas
Per Tomeu, fa mes de 6 anys

Aquesta Conselleria continua sense fer cap acció a l'endret. Tot ho fan a l'enrevés.
Molt axigir als altres i ells ho fan tot amb "els peus".

Valoració:20menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris