algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Els redactors d'informatius d'IB3, contraris a 'salar'

Imatge il·lustrativa dels canvis a IB3.

R.L.

Els redactors d'informatius d'IB3 Televisió a Mallorca es mostren contraris a 'salar' els informatius. A partir de dilluns, el nou model lingüístic es posarà en marxa de forma gradual a l'espai del temps.

Els redactors han aprovat durant l'assemblea de treballadors de CBM celebrada a les instal·lacions de Son Bugadelles a Calvià aquest divendres, enviar una carta a la direcció d'IB3 per mostrar el seu desacord amb el model que vol implantar la direcció. A la missiva també s'instarà als directius a què consultin a la UIB (Universitat de les Illes Balears) el model que cal aplicar al mitjà de comunicació públic, en tant que la Universitat és l'òrgan consultor en matèria lingüística segons l'Estatut d'Autonomia. Els informadors consideren que aquesta mesura arbitraria perjudicarà la seva imatge com a professionals.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per pericu, fa mes de 6 anys

Esteim a Balears, no a Catalunya! Ja está be de mesclar ous amb caragols! A catalunya Catalá i a Balears balear!

Valoració:-3menosmas
Per madrileñufets, on sou?, fa mes de 6 anys

Madrilenyufets, on sou? Millor dit: madrileñufet, on ets?
Heu observat que els madrileñufos (el madrileñufo amb diversos NIKs?) només actua durant la setmana a hores de feina? A quina conselleria estàs enxufat, amigo? Així te fan passar el temps els teus amos renegats?
Fes-nos una mica de cas també els caps de setmana, home! Ens avorrim sense tu! Ets la alegría de la huerta! Ets la salsa de la vida!

Valoració:4menosmas
Per Sac de gemecs, fa mes de 6 anys

I tant que perjudicarà la seva imatge com a professionals. Si s'hi arriben a aplegar a aquestes absurdes normes, quedaran tocats professionalment de per vida. Creis-me, feis-ne cas omís. No teniu la vostra carrera no heu estudiat català? Per quina raó ara hauríeu de creure a una colla d'il·luminats que no saben ni una quarta part que voltros? La dignitat primer...

Valoració:10menosmas
Per joserrabieta talibauzán madrileñufo, fa mes de 6 anys

En talibauzán els tallarà el cap i farà desembarcar a Mallorca un vaixell carregat de madrileñufos que faran d'expertos de toda la vida para salar el mallorquino.

Valoració:8menosmas
Per ?, fa mes de 6 anys

Madriz, Madrí, Madrit...?

Valoració:6menosmas
Per Miguel, fa mes de 6 anys

Jo en canvi vull agrair a Bauzà l'amor que m'ha inculcat per la meva llengua, jo era un jove castellanitzat com molts, a causa de l'imperialisme espanyol, i que passava un poc de qüestions lingüístiques, perquè pensava que no hi havia conflicte, en Bauzà amb el seu odi i atacs fraticides al català m'ha obert els ulls i m'ha ensenyat l'important que és per un poble les seves arrels, la seva dignitat que ell ens vol robar, els valors de respecte, igualtar i llibertat. Gràcies Bauzà i pp per donar-nos motius per unir-nos tots els demòcretes, (i de moment icloeixo el psib), contra els deliris autoritaris i militaristes d'un gover i un pp que ens vol borrar del mapa com a poble i vol aniquilar la nostra llengua i cultura. Gràcies.

Valoració:30menosmas
Per Tomeu, fa mes de 6 anys

Per una vegada, hi posen seny.
Baussan i companya, son tan sols 4 mal il·luminats per part del REGIMEN NACIONAL..., AMB L'ÚNICA FINALITAT DE FER MAL AL CATALÀ.
El que podrien fer es partir cap a madrid, amb un peu davant l'altre i amb les butxaques buides. Quan el que volen fer es viure aquí de gorra, i dur els doblers d'aqui cap a les terres foresteres.

Valoració:18menosmas
Per Més enllà, fa mes de 6 anys

Això de "vaixell" frega l'esquizofrènia. Qui és tan inculte com per dir que la part forana és fora-vila? Sóc de Manacor, i fa 100 anys que és considerada ciutat, de veres que visc a fora-vila? I de veres que s'estimen més dir optimist (que no existeix en català) abans que dir vaixell? De què serveix salar si els noms que el segueixen són castellanismes o neologismes no acceptats? Aquest govern s'està creant molts enemics, i els seus votants són tan curts d'enteniment que els seguiran votant.

Valoració:22menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris