algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Bauzá: «Aquesta és la legislatura de la llibertat a l'educació»

Bauzá en una imatge d'arxiu.

T.Ayuga

El president del Govern, José Ramón Bauzá, ha subratllat aquest dimecres que l'actual legislatura és «la de la llibertat a l'educació», perquè els alumnes han tingut «l'oportunitat d'aprendre les nostres dues llengües oficials i l'anglès».

Amb motiu d'unes jornades parlamentàries del PP, el cap dels populars balears i de l'Executiu ha estat preguntat per les seves promeses autopistes de l'educació, i sobre això Bauzá ha remarcat la «llibertat» que hi ha hagut en aquesta matèria «sobre la base del trilingüisme que vàrem dur al nostre programa electoral».

«No hi ha res més important, amb la competitivitat tan elevada que hi ha, que els infants tinguin més i millors capacitacions ideomàtiques». «Que tinguin l'oportunitat d'aprendre en les nostres dues llengües oficials i en anglès i ja decidiran el que parlen a casa, al carrer o en un treball futur», ha declarat.

A més, ha apuntat que la immersió lingüística és un sistema que respecta però que no comparteix. «El nostre compromís és no seguir amb la immersió lingüística, allò que ha de fer l'oposició és respectar la decisió dels ciutadans», ha conclòs.

Estabilitat
Així mateix, l'actual inquilí del Consolat ha destacat l'estabilitat política que ha general el Govern, la qual cosa «ha esdevingut en creixement econòmic i recuperació econòmica».

Bauzá ha explicat que els quatre àmbits d'acció del seu Govern són la sostenibilitat dels serveis públics, la política econòmica, el canvi normatiu i les mesures dirigides a la regeneració democràtica.

Així, durant aquesta legislatura s'ha «donat la volta a una situació insostenible» i que el PP està «complint» amb els ciutadans que van votar aquesta opció política per «canviar les coses».

A més ha destacat els diferents àmbits d'actuació del seu Executiu com les mesures dirigides a la sostenibilitat dels serveis públics, que han englobat el 80 per cent de la despesa no financera de la comunitat.

«Millor que el 2011»
Quant a la política econòmica, ha detallat que s'han sanejat els comptes públics i que, al costat dels ciutadans, s'ha dut a terme un esforç de «contenció i consolidació fiscal que ha estat encertat», malgrat les crítiques de l'oposició.

«La situació a Balears és molt millor ara que el 2011, Balears està creixent i som referència nacional, un exemple proper són les xifres de l'atur», ha dit abans de recordar que les Illes són l'única comunitat que duu 22 mesos consecutius baixant les xifres de desocupació i 16 generant ocupació neta.

Quant al canvi normatiu s'ha referit a diferents lleis com la de turisme, emprenedors, finançament dels Consells, activitats o ordenació del sòl, entre d'altres, totes elles, ha indicat, aprovades amb el consens dels sectors implicats. «Són modificacions que han permès contribuir amb la demandada seguretat jurídica que no existia en l'anterior legislatura».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per mallorquín, fa mes de 6 anys

Totalmente de acuerdo con Observador. Aún estando en las antípodas ideológicas del PP, considero que nuestro sistema educativo saldrá ganando después de limpiar nuestras escuelas de basura nazionalista.
Hacía mucha falta. Por una educación pública, laica, de calidad, de todos y para todos.

Valoració:-2menosmas
Per Observador, fa mes de 6 anys

No me gusta la politica que hace el PP a nivel general, pero reconozco que en lo que respecta al sistema educativo resalta su manera de actuar con firmeza y sin ceder a los intransigentes nazionalistas que sólo se dedican a hacer una politica educativa. Es un ejemplo a seguir el regiones con cooficialidad, los complejos se dejan fuera del sistema educativo.

Valoració:-3menosmas
Per Por, fa mes de 6 anys

Ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha que em compix!!!!!

Valoració:0menosmas
Per EL CORREO DEL ZAR, fa mes de 6 anys

EL GOVERN DISPONDRÁ PARA EL CURSO 2014-15 DE 298 AUXILIARES DE CONVERSACIÓN MÁS (CON UN TOTAL DE 440), PARA LA APLICACIÓN DEL TRATAMIENTO INTEGRAL DE LENGUAS (TIL).

Valoració:-4menosmas
Per a por ellos...., fa mes de 6 anys

Con dos cojones Bauzá.....que estan que se salen los catalinos....jajajajajajajaja

Valoració:-5menosmas
Per Por, fa mes de 6 anys

Ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha que em compix!!!!!

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris