algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
13°

"Som un sol poble, volem decidir"

Roda de premsa d'aquest dimecres.

Pere Bota

La celebració de l'11 de Setembre arriba a Balears aquest dissabte sota el lema “Som un sol poble, volem decidir”. L'Assemblea Sobiranista de Mallorca, Grup Blanquerna i Obra Cultural Balear han presentat aquest dimecres l'acte de suport al procés sobiranista del Principal que preveu fer una gran 'V' humana a la plaça Major de Palma.

Antònia Fornés, membre de l’OCB, ha fet una crida a tots els mallorquins a participar a l’acte per donar suport al procés de Catalunya a partir de les 19 hores.

Una 'V' amb colors grocs i vermells serà la protagonista de l'acte reivindicatiu que també comptarà amb unes lletres gegants on es podrà llegir “Som un sol poble, volem decidir” i també un mapa dels Països Catalans il·luminat amb espelmes.

Maria Antònia Oliver, presidenta de l’Assemblea Sobiranista de Mallorca ha animat a la participació de tots “per ajudar Catalunya”.

Per la seva part, Joan Vicenç Lillo, de l’Assemblea Sobiranista de Mallorca, ha assegurat que serà un acte ple de simbolisme que ha de servir per enfortir els vincles amb tots els territoris dels Països Catalans.

Paral·lelament, i de forma simultània, es faran actes a Perpinyà i a València. Avançant l'acte a aquest dissabte els organitzadors volen que qui vulgui pugui anar a Barcelona per la Diada.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per Arruix feixisme espetanyol, fa mes de 6 anys

L'odi, la ràbia i la histèria dels feixistarros espanyols delata la porada que tenen davant la imminent expansió de l'independentisme a les Illes Balears.
VISCA MALLORCA LLIURE!
VISCA CATALUNYA LLIURE!

Valoració:2menosmas
Per NOETA, fa mes de 6 anys


¿Si som un sol poble, per qué te dret a decidir a soles el
poble catalá?

Valoració:-2menosmas
Per Alixendri, fa mes de 6 anys

Pep
" no som mes que els habitants...................
Fals , mentida absoluta, abans de sa guerra de succesio Catalunya ja era Espanya , voltros lluitareu per un altre rei de Espanya, en Carles, per ferlo rei de Espanya
Anexio per dret de conquesta ,mentides una derrera s'altre
Axi fabricau sa vostra historia (en minuscula ) , no alenau per veres,

Valoració:-3menosmas
Per Macià, fa mes de 6 anys

Al segle XVII Espanya va perdre Portugal, al XVIII Flandes, els països baixos,i el sud d´Italia, al XIX les col.lonies americanes, Guam i les Filipines, al XX es Sahara occ. i Guinea Ecuatorial, al XXI..., està clar no?.
Au idò foresters i mallorquins renegats dels seus pares, ja ho sabeu, tot aquets fatxes catalufos que tant odiau, a poc a poc vos enviaran a la vostra estimada Castella

Valoració:3menosmas
Per arg, fa mes de 6 anys

-1289: A la dedicatòria que fa Ramon Llull en un manuscrit seu que va lliurar al Dux de Venècia, Pietro Gradenigo, es pot llegir:

"Ego, magister Raymundus Lul, cathalanus"


("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)


-1309: Fragment de l'aprovació de la Doctrina lul·liana

"ad requisitionem Magistri Raymundo Lull Chatalani de Majoricis"

("Nueva Historia de la Isla de Mallorca y de otras Islas a ella adyacentes" de Joan Binimelis, Mallorca 1593. Traduïda de l'original català al castellà per Guillem Terrassa i impresa a la impremta Tous de Palma l'any 1927 per al diari "La Última Hora". Tom V, capítol I, pàg. 10)


-1365: Els diputats mallorquins escriuen al Cerimoniós: "Com los mallorquins e poblars en aquella illa sien catalans naturals, e aquell regne sia part de Catalunya...",

http://argumentari.blogspot.com.es/2009/02/referencies-sobre-la-llengua.html


-1390: Els jurats del regne de Mallorca ordenaven que "si alcun català robava gra de dia, lo fossen tallades les orelles; si el lladre era un catiu o cativa" se li augmentava el càstig. Si el robatori era durant la nit se'l condemnaria a la forca, "per qualsevol persona axí catalana, com catiu o cativa". Això demostra que el gentilici "català" es feia servir per a referir-se als repobladors cristians lliures, o als seus descendents, i per a diferenciar-los, dins la societat mallorquina, dels esclaus.

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

-1418: Anselm Turmeda es presenta ell mateix de la manera següent: "aquell fill d'Adam que està assegut sota aquest arbre és de nació catalana i nat a la ciutat de Mallorques i té per nom Anselm Turmeda".

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

Valoració:3menosmas
Per Arruix feixisme pancatalanista, fa mes de 6 anys

Adeu, forasterum pancatalanista. Mallorca, per als mallorquins

Valoració:-11menosmas
Per ramis, fa mes de 6 anys

En menys de 24 hores el tram 26 de Ses Illes ha quedat ple del tot. Gràcies illencs. Adéu gonelles i forasters.

Valoració:9menosmas
Per Esclarmonda de Foix, fa mes de 6 anys

Es Regne de Mallorques sempre ha estat desitjat pes condat, mai ha estat vostro i mai ho sera.

Valoració:-13menosmas
Per Para ser más exactos, fa mes de 6 anys

@ Andresito


Los FACHAS PANCATALANISTAS de Mallorca con la independencia de Cataluña

Valoració:0menosmas
Per Salvador, fa mes de 6 anys

Ese "manifiesto" es un delirio total y absoluto y dudo de la salud mental de sus autores.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris