algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
27°

Entitats d'arreu de Balears fan pinya per construir un únic Pacte Educatiu

Foto de família dels participants en aquesta primera trobada a favor d'una entesa estable a l'educació.

L'esdeveniment educatiu d'aquests dies a Menorca ha propiciat la trobada de representants d'entitats d'arreu de Balears que cerquen un Pacte Educatiu estable, que superi l'alternança política i les normes puntuals, com a fórmula de millorar l'ensenyament a les Illes.

Segons el president de l'Associació de directors i directores de secundària de Mallorca (Adesma-Fadesib), Antoni Morante, es volgué explorar la possibilitat d'iniciar un procés conjunt per elaborar unes bases compartides d'un pacte per a l'educació a les Illes Balears.

El fruit de la reunió és la "Declaració de Ses Salines", un document amb tres punts, considerat una "fita històrica" per aconseguir l'entesa.

En primer terme es manifesta la "coincidència" amb els objectius del Pacte menorquí per a l’Educació, que cerca fer possible l’estabilitat d’un model educatiu, més enllà de la conjuntura política, com a via per a garantir la "qualitat i l’equitat de l’educació".

A partir d'aquí, els signants expressen la voluntat d’iniciar un procés conjunt per a elaborar unes bases compartides d’un pacte per a l’educació a les Illes, comprometent-se a iniciar de forma immediata una sèrie de reunions i accions per a posar en marxa el procés, convidant-hi a tota la comunitat educativa i tota la societat a sumar-se a una iniciativa que consideren "important" per al futur.

L'esdeveniment fou recolzat per part de Mallorca pel Cercle per a l’educació, que formen entre d'altres Fadesib, COAPA, la UIB i el Cercle d’Economia. Per part de Menorca hi assistiren els de MenorcaEdu21, i per Eivissa i Formentera Pitiüses per l’acord educatiu.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per mesomanco, fa mes de 6 anys

Endevant educatius de ses Illes. Junts ho aconseguirem. Sa llengua ha de passar per sobre de personalitats bananeres eSSpanyolistes caSStellanes.
Visca la llengua de la terra, fora la imposició del castellà !

Valoració:11menosmas
Per Salvador, fa mes de 6 anys

¡ Y dale con el "pacto educativo " ¿Cuándo entenderán que las normas las dicta QUIEN PUEDE HACERLO, en este caso el Parlamento Autonómico y el Gobierno de Bauzá? no se necesita ningún pacto para nada.

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris