algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 12°
17°

L'entitat afí a l'OCB que dirigirà el servei lingüístic d'IB3 no 'salarà'

«Les modalitats ja es respectaven i no hi ha necessitat de crear problemes on no existien», diu el cap de l'empresa adjudicatària

Muntatge gràfic amb els elements de la polèmica.

L'associació cultural vinculada a l'OCB que a partir de l'1 de setembre aplicarà el nou model lingüístic a la ràdio i televisió autonòmica IB3, Paraula, entén que «naturalment, no és científic salar el llenguatge de la televisió pública» i que els criteris que defensarà el seu equip de lingüística seran «científics».
 
Així ho expressa el filòleg Joan Gelabert, qui presideix aquesta organització que treballa des de l'any 2000 oferint cursos de català i gestiona serveis en aquesta llengua.
 
Després que la mesa de contractació de l'ens públic li encomanàs la tasca de supervisar el caire lingüístic dels continguts, Gelabert afirmà que la nova gestió defensarà el català normatiu, a la vegada que considera que s'ha creat una polèmica artificial entorn de la possibilitat d'utilitzar l'article salat als informatius de l'ens.

Gelabert precisà que en cap punt del plec de condicions al que van optar es planteja la possibilitat de canviar el registre, i que sí s'incideix en la necessitat de complir amb allò que diu l'Estatut d’Autonomia.

Tanmateix, assenyalà que «es respectaran les modalitats insulars, com ocorre ara, però la utilització de la llengua té els seus propis registres». I afegí: «Les modalitats ja es respectaven i no hi ha necessitat de crear problemes on no existien».

Entre les funcions del nou equip hi ha «assessorar als professionals que, d'alguna manera participin en la producció dels espais informatius davant qualsevol dubte gramatical o de lèxic que sorgeixi, així com assessorament en l'ús del vocabulari i morfologia de les formes pròpies dels dialectes insulars que la normativa assenyala com acceptats».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per arrom, fa mes de 6 anys

Molt be Paraula per le dignitat mostrada

Valoració:1menosmas
Per jajejijoju, fa mes de 6 anys

Me pareix que no dirigirà res de res...

Valoració:0menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 6 anys

Idò que s'estalviin el servei, que tanmateix per xerrar "baléà" (o sigui, xerrar com els hi surti del d'allà) no fa falta contractar cap servei lingüístic amb els doblers públics.

Si de cas, basta bé que hi vagi qualsevol d'aquest foro d'aquells que no saben escriure, i tira per avall. La titulació, que sigui el més allunyada de res que tengui a veure amb filologia, o cap ni una i llestos. Això si, que s'ho cobri amb cafetets.

Valoració:1menosmas
Per acagar alavia, fa mes de 6 anys

Però el servei que acabin contratant si que salarà....

No passeu pena, catalanets forasters

Valoració:-4menosmas
Per Boicot a IB3 bilingüe i gonella!, fa mes de 6 anys

N'hi ha que pareix que són realment ingenus. Sembla que si els de "Paraula" no estan disposats a fer de gonelles, és possible que, al cap i a la fi, no els contractin. Llegiu la darrera notícia:

http://dbalears.cat/actualitat/balears/-354.html

Valoració:2menosmas
Per Garrovina, fa mes de 6 anys

Potser no m'he explicat bé. La feina era fer de gonelles i donar suport a una llengua fragmentada i sense reconèixer el registre estàndard unitari. Voldríeu que haguéssin contractat un equip disposat a això? Jo no.

Valoració:2menosmas
Per Ropit, fa mes de 6 anys

A la fi salaran quan no toqui, com fan ara els joves:
Ha vengut Es Rei.
Son ses 4 de s'horabaixa.
Anem a veure Sa Seu...

Valoració:4menosmas
Per Boicot a IB3 bilingüe i gonella!, fa mes de 6 anys

Volia escriure "professionals".

Valoració:0menosmas
Per Boicot a IB3 bilingüe i gonella!, fa mes de 6 anys

O sigui, Garrovina, que "pofessionals rigorosos faran aquesta feina bruta de gonelles!!!". Això és molt pitjor.

Valoració:1menosmas
Per Mallorquí, fa mes de 6 anys

Paraula ho farà bé. Com sempre

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris