algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 12°
17°

Una entitat propera a l'OCB s'encarregarà del servei lingüístic d'IB3

Il·lustració sobre IB3 i el seu futur model lingüístic.

R.L.

IB3 ha atorgat a l'organització Paraula el servei lingüístic i de correcció de la cadena, en ser aquesta l'única empresa que s'ha presentat al concurs.

Recordem que Paraula és una entitat pròxima a l'Obra Cultural Balear, i després de la forta oposició que l'OCB ha protagonitzat vers la introducció de l'article salat dins la graella televisiva i en els informatius, caldrà veure com s'apliquen les directrius d'estil de l'actual direcció de la cadena.

En tot cas, a una nota pública, IB3 televisió assegura que "Paraula Centre de Serveis Lingüístics desenvoluparà la seva metodologia de treball sota la direcció de l'àrea de coordinació lingüística d'IB3, que s'encarregarà de vetllar per l'aplicació íntegra del Llibre d'estil d'IB3 d'acord amb el Mandat Marc que el Parlament de les Illes Balears va aprovar el passat 22 d'abril".

Un mandat que segons el text fa "especial èmfasi en el foment de les diferents modalitats lingüístiques pròpies del català de les Illes".

Fins el moment, els socialistes havien manifestat dubtes per l'externalització d'aquest servei per part de l'ens públic, sospitant que això podria afavorir l'entorn del Partit Popular.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Macià, fa mes de 6 anys

Bono, bono ja torna a sortir per aquí aquest ""MallorquÏ""?????????, que deu tenir de mallorquí lo que jo tenc de serbo-croata musulmà. Veu bubotes catalanistes dins sa sopa. Supòs que és un d´aquets foresters que no deu dormir es vespres somiant en la "Grande, unida, eterna y gloriosa España imperial". Però be que passi gust, que hi farem.

Valoració:9menosmas
Per Tià, fa mes de 6 anys

Llucia, bon dia,

Jo també som soci de l'OCB, des de fa molts d'anys.
Som independentista i tota la pesca., i ho he demostrat tot al llarg de la meva vid. Per dir-ho curt, som home de Països Catalans. I he fet molta feina, sempre gratuïtament, per la llengua.

T'ho resumiré d'una altra manera: Som mallorquí (balear si vols), i per tant català, i per tant europeu, sense passar per cap etapa intermèdia.

A propòsit del teu correu t'he de recordar una dita ben nostrada: "El peix no es mata a pedrades". Ara com ara, jo em fii de Paraula. Si "no fa bonda", ja veurem de quin cap feim estelles. Ara com ara, mirem què fa.

Valoració:-4menosmas
Per Llucia, fa mes de 6 anys

Una entitat històrica com l'OCB permet aquesta traició a la unitat de la llengua i al país? no ho entenc, som sòcia de l'Obra, i no ho entenc...

Valoració:6menosmas
Per Què diu en Khaime?, fa mes de 6 anys

Què putes dius, Jaime? En quin dialecte esquitxes de merda aquest diari? En el dialecte de Puertohurraco de abajo? Meam si intentes parèixer mallorquí, maldament només sigui fingint-ho una mica. O t'és massa feina? Tant d'oi de fa la llengua de Ramon Llull, de Mossèn Alcover, de Joan Alcover, dels mallorquins no renegats?

Valoració:20menosmas
Per Jaume, fa mes de 6 anys

Yo no veo la rareza.

El PP siempre ha estado dispuesto a traicionar Mallorca, y pese a las declaraciones del presidente de turno y los golpes en el pecho, acaban poniendo al zorro a guardar las gallinas.

El catalanismo siempre ha estado dispuesto a venderse por dinero, y donde había dinero era en la promoción del catalán. Si ahora esto cambia y se trata de promover lo nuestro, y les dan pasta, los de la OCB son capaces hasta de parecer mallorquines. Al principio con cara de asco (odiar Mallorca es lo que tienen en común con el PP), pero con dinero de por medio, qué asco más rico, oye.

Lo que queda por ver es dónde converge este destino común de la OCB y el PP, y a ver qué nuevas escenas cómicas nos proporcionan en este nuevo episodio de su bonita amistad de pago.

Amb sos coions d'uns poden penjar ets altres.

Valoració:0menosmas
Per Tià, fa mes de 6 anys


Fotre, ara que havia ensenyat de dir al meu nét de tres anys, en lloc de vaixell, que és com ho deia en veure qualsevol objecte surant damunt la mar a tres milles de la costa, "Mira, padrí, quin pailebot, o quina balandra, o quina pollacra, o quin xabec, o quina goleta, o quin bergantí, o quina caravel·la o quina fragata, o quina coca (amb ò oberta, si us plau), o quin quatre-vint...". I a la fi n'havia après.

Tant d'esforç per no res. Ara tot se'n va en orri.

Valoració:8menosmas
Per I doncs, fa mes de 6 anys

Almenys no es degradarà més la nostra Llengüa. Molts d´anims a la gent que durà a terme aqueixa feina, però que no escoltin els que ara els tracten de colaboracionistes. Més aviat seràn uns herois, perque hauràn de nedar a contra-corrent, com fan molts treballadors públics en aquests moments.

Valoració:-12menosmas
Per Me compix, fa mes de 6 anys

Ha ha ha ha ha!!!!!!
Me compix.
Es sálád antimallorquí no interessa ni als gonelles. És normal: ells ja tenen l'espanyol normatiu, que és lo únic que els interessa de veres.

Valoració:19menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 6 anys

A mem què fan idò...

Valoració:7menosmas
Per No me'n puc avenir, fa mes de 6 anys

"Paraula Centre de Serveis Lingüístics" dedicat a l'aplicació íntegra del Llibre d'estil d'IB3, això és, fent de col·laboracionistes!

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris