cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

Els alumnes que vulguin estudiar en castellà podran demanar plaça a la privada a partir de demà

Wert durant el debat de la LOMQE.

Els alumnes de comunitats autònomes amb llengua cooficial que vulguin estudiar en castellà i no comptin amb places públiques disponibles el curs vinent 2014-2015 podran iniciar els tràmits per sol·licitar una plaça en un centre escolar privat a partir d'aquest dijous al Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, que retindrà o deduirà aquest cost a l'administració educativa corresponent.

Així ho estableix el Reial Decret, publicat aquest dimecres al BOE, i aprovat pel Consell de Ministres el passat 11 de juliol, pel qual es regulen els procediments administratius relatius al reconeixement de la compensació dels costos d'escolarització que preveu la disposició addicional 38a de la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE), 'Llengua, llengües cooficials i llengües que gaudeixin de protecció legal'.

Aquesta disposició exigeix a les administracions educatives autonòmiques amb llengua cooficial a garantir el dret de l'alumnat a rebre ensenyaments en les dues llengües oficials, de manera que l'assignatura de Llengua Castellana i Literatura, com de Llengua Cooficial i Literatura s'hagin d'impartir en les llengües corresponents.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Voro, fa mes de 6 anys

Per a En Toni (manero?) que diu:
"Ya era ora basta ja de adoctrinamiento amb catala"...
La teua doctrina és delirant, escrius un moro-castellà- nosesapbenbequé qu tomba de tos... torna a l'escola rei...
Cal comentar res més?

Valoració:3menosmas
Per Vicente, fa mes de 6 anys

Vergüenza de PAÍS que permite que sucedan estas cosas !! no es normal que hayan niños de Baleares incapaces de saber un mínimo de gramática Española, adoctrinados en una lengua inservible fuera de las islas.

La lengua se transmite de padres a hijos, lo único que se consigue con tanto fanatismo e imposición es que se acentúe el odio a todo lo que es el Catalán, parece mentira que no os deis cuenta.

Ja esta be de tanta beneitura ! el mes important es la educacio dels nostres fills !! despres tornare que el meu ca va darrera del moix del veinat.

Salut !

Valoració:-5menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 6 anys

Vull informar que an el País Vasc hi ha tres
modalitats de ensenyament:
1. en euskera,
2. bilingüe, euskera-castellà
3. en castellà, aquesta modalitat només la segueixen
un 11%.
Te has de queixar an el Bauzá que no vol imposar
aquest sistema.
També en Bauzá se oposà a la primera (1) i tercera modalitat (3).
Així que doble queixa per en Bauzá.
Idò, no vols brou, tassa i mitja.

Valoració:-1menosmas
Per Vilipendiado, fa mes de 6 anys

Siempre s'ha de girar la truita. Si tenc un germà amb fills que fa feina per a una cadena hotelera i s'ha d'anar un parell de anys a Bilbao a un hotel. Qué han de fer el seus fills, estudiar 3anys només en euskera o estodiar Castellà fins a tornar a Balears. Les dues llengües oficials o bé la comú es un dret del ciutadans al seu estat ....el territoris no tenen drets, sino els ciutadans

Valoració:-12menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 6 anys

No crec que els col·legis del Opus Dei que ensenyen
en castellà vulguin admetre plebeus,
entre els castellans hi ha castes.

Valoració:22menosmas
Per kan, fa mes de 6 anys

A Balears això no s' aplica perquè el TIL garantitza un % en els dos idiomes. Si no aquí s' hauria de garantir centres únicament català (ara no n'hi ha) i centres completament castellà (tampoc n'hi ha).

A més és una norma discriminatòria perquè no és aplicable per alumnes de la part forana per la gran distància als centres privats (com els d'Arta).

Valoració:7menosmas
Per Educació?, fa mes de 6 anys

És tot un negoci dels pepe´s i els seus amiguets per omplir les privades i seguir xuclant de la mamella dels diners públics. I tot a costa de crear problemes , mal ambient i mala convivéncia amb la questió de la llengua. El darrer qué els importa son els alumnes i la seva educació.

Valoració:17menosmas
Per Ja ho veig!, fa mes de 6 anys

Si quan escrius en Castellà ho fas amb unes faltes tan garrafals, no m´estranya que tengis problemes amb el Català. Però d´aquest problema, no en ténen la culpa els Països Catralàns sinó els teus pare,s per no enviar-te al psicòleg educatiu per si tenies dislèxia, o també -a escola privada concertada o vares estudiar i on et degueren adoctrinar amb l´Arriba Espanya.

Valoració:12menosmas
Per toni, fa mes de 6 anys

Ya era ora basta ja de adoctrinamiento amb catala

Valoració:-12menosmas
Per toni, fa mes de 6 anys

si una familia vol que el seu fill/a estudii a la privada el que ha de fer es demanar els estudis en castella a la publica i entre tots li pagarem la privada

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris