nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
17°

L'Assemblea de Docents diu que els claustres continuen sense aprovar els projectes lingüístics

La marea verda va cloure el curs escolar amb una gran protesta massiva al passeig del born de Palma.

J.T.

L'Assemblea de Docents ha assegurat aquesta setmana que els claustres dels centres educatius continuen sense aprovar els projectes lingüístics de centre. L'entitat, que denúncia que la Conselleria d'Educació obliga a fer les votacions durant el juliol, ha reiterat que el TIL “té deficiències pedagògiques gravíssimes” i que docents, directors i inspectors “discrepen de les directives del Govern”.

L'Assemblea ha assegurat que aquest mes de juliol s'ha caracteritzat “per una mostra més d'autoritarisme” per part del departament que dirigeix Joana Maria Camps. Els docents recorden que Educació ha fet convocar claustres per esmenar i aprovar els projecte lingüístics en els centres que no els van validar durant el juny. “El tir els ha sortit per la culata”, asseguren.

La plataforma educativa, en aquest sentit, ha afirmat que el vot negatiu continua a la majoria de centres i que molts inspectors educatius i directors d'ADESMA han presentat fulls de discrepància. “Ha estat una altra mostra de resistència i de dignitat per part dels mestres i professors”, afirmen.

No al projecte lingüístic
Segons l'Assemblea de Docents, alguns dels centres educatius de primària i secundària que han rebutjat el projecte lingüístic de centre són: els CEIPs Ariany, Son Juny (Sant Joan), Juníper Serra (Petra), Miquel Capllonch, Mestre Colom (Bunyola), Aina Moll, Gabriel Comas i Ribes (Esporles), Son Anglada, Binissalem, Es Molinar, Pare Bartomeu Pou, Vora Mar, Bartomeu Ordines, Sa Marina, Miquel Costa i Llobera (Pollença), Sant Jordi, Es Pont, Es Puig (Sóller), Son Basca, Joan Veny i Clar, Elionor Bosch, Guillem Ballester i Cerdó, Melcior Rosselló i Simonet, Sa Graduada (sa Pobla), Gènova, Maria Antònia Salvà (Son Sardina); i els IES Pau Casesnoves, Alcúdia, Sineu, Santa Margalida, Damià Huguet, Baltasar Porcel, Berenguer d'Anoia, Josep Font i Trias (Esporles), Emili Darder, Llucmajor, Antoni Maura, Can Peu Blanc, Clara Hammerl, Son Pacs i Binissalem.

Els docents, finalment, han reiterat que Educació “desconeix el significat de la paraula democràcia”i adverteixen a Guillem Estarellas, secretari autonòmic, que hauria de fer un “esforç intel·lectual” per adonar-se'n que, “si tot l'any de tensar la corda no li ha donat resultats, tampoc ho farà ara, i ben bé es podria trobar que el pròxim curs la corda se li trenqui i caigui de cul enterra”.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Gran mètode!!!, fa mes de 6 anys

El senyor Estarellas és un inventor. Ha creat un mètode nou per guanyar unes eleccions: votar fins que surti el PP escollit. Si no els voten no passa res, es tornen a fer unes eleccions i a veure si el voten i si tampoc és així se segueix votant fins que surtin. Quin mètode!!! Com pot ser que no se li hagués acudit a ningú abans???

Valoració:17menosmas
Per Què té a veure el futbolista en tot això?, fa mes de 6 anys

Els comentaristes teniu les neurones de vacances. Què te a veure l'exfutbolista del Barça Puyol amb la notícia??? Us heu de tapar del sol!!!
Per cert el senyor ni el senyor Más ni el senyor Menos existeixen!

Valoració:9menosmas
Per Pancateto, fa mes de 6 anys

Gracia Puyol has prestado tu último gran servicio a ESPAÑA.

Valoració:-6menosmas
Per Anabel, fa mes de 6 anys

Visca Puyol y Visca Catalunya. Hoy más que nunca debemos reafirmar nuestros principios, raza, lengua y tierra...y Viva la subvención je..je

Valoració:-9menosmas
Per Suizo, fa mes de 6 anys

Je, je me jet o que el día 30 el Sr. Más no llega a la entrevista con Rajoy....estoy seguro que ya le están buscando sustituto!,...

Valoració:-8menosmas
Per Bartolo, fa mes de 6 anys

Quiero fundar los países catalanes pujolistas, necesito 40 voluntaris, esperó contar con los fascistas pancatalanistas y los docentes indecentes...

Valoració:-12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris