nubes rotas
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
26°

Creu Roja incrementà un 21% les ajudes d'emergències socials a Balears el 2013

D'esquerra a dreta: Joan Batle, secretari; Joana Lozano, coordinadora i Miquel Alenyà, president de Creu Roja a Balears.

Joan Torres

Creu Roja Balears ha augmentat un 21% el lliurament d'ajudes d'emergències socials; aliments, lots d'higiene, vestit i habitatge, segons es desprèn de la memòria d'activitat del 2013.

El document, que resumeix l'activitat desenvolupada al llarg de l'any per l'entitat, mostra un clar augment de la «precarietat social de les persones ateses per l'organització degut, principalment, a la persistència de la crisi», segons han destacat els responsables de l'entitat.

Davant d'aquest context, Creu Roja ha incrementat els seus esforços per donar suport a les persones més afectades per la situació econòmica i social adversa. En total, 2.094 persones s'han incorporat a algun dels projectes del pla d'ocupació de la Institució, el que representa un 4% més respecte a l'any anterior.

En aquest sentit, s'han implementat noves mesures d'ajuda en emergències socials dirigides a pal·liar els efectes de la crisi entre la població més desfavorida cobrint necessitats bàsiques d'alimentació, higiene, vestit i habitatge.

El 2013, la coordinadora autonòmica de Creu Roja, Joana Lozano ha precisat que unes 20.291 persones van rebre algun lot d'ajuda bàsica, aliments o prestació econòmica, una xifra que suposa un increment del 54%.

«La major part dels nostres recursos i esforços s'han dirigit a pal·liar la situació de pobresa en la qual encara segueixen submergits un important nombre de famílies de la nostra Comunitat», ha confirmat Lozano.

Per la seva banda, l'àrea d'inclusió social ha intensificat les accions dirigides a lluitar contra la pobresa i l'exclusió social. Així, 17.173 persones van ser ateses amb l'objectiu de fomentar la seva autonomia i facilitar la seva integració social.

Programes adreçats a persones majors
D'altra banda, el president de la Institució humanitària, Miquel Alenyà, ha destacat el creixement dels programes adreçats a la gent gran i d'atenció a la dependència, que han patit un increment del 20%, sent aquests col·lectius un objectiu prioritari per a la Institució.

«Aquest augment es deu principalment a l'increment de la cobertura dels programes de Teleassistència i d'Ajuda a Domicili, serveis, tots dos, que ofereixen una major autonomia a les persones grans o dependents», ha precisat.

Més de 100.000 persones ateses per l'entitat
En total, 101.883 persones han estat ateses al llarg del 2013 per Creu Roja a Balears, una dada que reflecteix «l'important esforç realitzat per l'organització per donar resposta a les noves demandes i problemàtiques socials conseqüència, la major part d'elles, a causa, bàsicament, a la prolongació en el temps de la situació de crisi que ha esgotat, en molts casos, l'escàs suport social que disposaven i els seus estalvis, i la xacra que suposa la falta d'ocupació», ha indicat Joana Lozano.

El perfil de les persones ateses als projectes de lluita contra la pobresa, per nacionalitats, comença a equilibrar-les demandes entre persones espanyoles i estrangeres. El 74% tenen entre 24 i 54 anys, es troben en situació d'atur en un 83%, i un 55,7% d'ells, té una manca total d'ingressos o disposa d'ingressos mensuals inferiors a 500 euros».

També cal destacar, que la xifra total de persones beneficiàries durant el 2013 suposa un decrement del 13% respecte del curs anterior. Un descens general en nombre d'usuaris atesos, motivat principalment per la pèrdua de diferents serveis.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I doncs, fa mes de 6 anys

Que en Montoro torni tots els doblers que ens ha robat per donar-los als altres, i la Creu Rotja es podrà gastar aquests doblers en els palestíns, els siris i altres pobles que no ténen més alternativa per sobreviure.

Valoració:1menosmas
Per Joserrabieta talibauzán, fa mes de 6 anys

En talibauzán ho arreglarà amb el TIL

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris