cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

El TSJIB declara il·legals els serveis mínims de la vaga educativa

Un director de serveis mínims durant la vaga dels docents.

El Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) ha declarat aquest dimecres il·legals els serveis mínims que va fixar el Govern per la vaga de docents contra el Tractament Integrat de Llengües (TIL) que es va perllongar durant les tres primeres setmanes del curs 2013-2014.

La Sala Contenciosa Administrativa del tribunal autonòmic ha dictat avui una sentència en la qual conclou que l'executiu autonòmic no va justificar degudament els serveis mínims, que va establir en un 30% a Primària i en un 25% a Secundària.

Aquesta manca de justificació constitueix, segons el TSJIB, una vulneració del dret fonamental a la vaga que preveu l'article 28.2 de la Constitució.

«No es van donar les raons per les quals s'acordaven uns determinats serveis mínims», subratllen els magistrats, que no entren a considerar si els docents obligats a treballar durant les jornades d'atur eren o no els imprescindibles.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Dignitat, fa mes de 6 anys

Gràcies, Stei, per tots els recursos que heu presentat i que anau guanyant!

Valoració:17menosmas
Per uajorno, fa mes de 6 anys

És veritat, Tivasdan, que sembla que les setències arriben tard. Però no ho semblaria tant si amb sentències com aquesta hi haguessin conseqüències futures.

Per exemple, a partir d'ara, els serveis mínims del Govern no s'haurien de complir si la taula de negociació no els acorda conjuntament o, en el seu defecte, el tribunal pertinent.

A més, s'hauria de penalitzar la part que ha incorregut en abús, prevaricació, etc els afectats directament –docents– i indirecta –Jaume March per exemple– d'una acció d'abús de poder, intimidació, mala gestió, etc. com aquesta.

Així les setències, encara que arribessin tard, no quedarien en paper mullat i el sistema no seria tan pervers, no es podriria tant com ho està actualment.

Valoració:24menosmas
Per Tivasdan, fa mes de 6 anys

Les sentències sempre arriben quan l'ase ja s'ha mort de rialles. Ja se sabia que eren il·legals, però si ho diu l'assembla de docents, és un doi. S'ha d'esperar que ho digui la justícia. I també era il·legal que s'hagués d'avançar matèria. Per la qual cosa va ser denunciat, Jaume March. I tot el rebombori amb la nina amb afany de protagonisme. Tot irregularitats, despropòsits i il·legalitats.

Valoració:29menosmas
Per uajorno, fa mes de 6 anys

Esper que com a mínim aquesta sentència estableixi un precedent clar perquè el Govern no faci com li surti dels pebrots.

A partir d'ara, no s'haurien de complir els serveis mínims fins que el TSJB no dicti si són justos o abusius, justificats i legals o no.

Ja prou d'aquesta gent autoritària!

Valoració:27menosmas
Per Maria M. P., fa mes de 6 anys

I qui pagarà les costes a les que s'ha condemnat al Govern?

Inútis!!!!!!!!

Valoració:21menosmas
Per leiB, fa mes de 6 anys

...I...?

Com a mínim qualcú haurà de remandre "cara a la pared" i amb orelles d'ase. O no?

Valoració:27menosmas
Per Pere, fa mes de 6 anys

I qui ha guanyat les dues sentències?
Ah, l'STEI !

A vegades sembla que només se'l cita per criticar-lo...

Valoració:28menosmas
Per Tomeu, fa mes de 6 anys

Un any després.
Després de fer cumplir uns serveis mínims abusius.
I ara, on es la responsibilitat ?
Quina sanció tindran els impositors ?
Ells ja ha sabien.
Però de fer el beneit no fan pagar res.I ara ja estan fets.

Valoració:30menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris