nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
17°

Matas a la presó, després que el Govern central li denegui l'indult

Matas durant la seva última roda de premsa de fa gairebé un any a la Colònia de Sant Jordi.

TERESA AYUGA

El Consell de Ministres celebrat aquest divendres ha decidit no concedir l'indult a l'expresident del Govern balear, Jaume Matas. El passat mes de desembre, l'Audiència Provincial va suspendre l'ingrés a presó de l'expresident fins a la decisió del Govern. D'aquesta manera, Matas va guanyar temps abans de veure forçat a ingressar a la presó per complir la condemna imposada per les subvencions irregulars a l'empresa del redactor dels seus discursos, Antonio Alemany. Aquest té també en suspens el seu ingrés a la presó per una altra petició d'indult.

En tot cas, la interlocutòria de l'Audiència va establir llavors una sèrie de mesures cautelars per a Matas «per garantir la subjecció del penat a la jurisdicció d'aquest Tribunal». Així, l'expresident es va veure obligat a notificar un domicili a l'Audiència, ja personar periòdicament en un jutjat de guàrdia, en aquest cas un cop al mes. A més va fixar com a termini maig de 2018 per revisar aquesta suspensió si no s'hagués resolt l'indult per evitar que prescrigui la pena.

La mateixa Sala que va suspendre l'ingrés a presó és la que va rebutjar substituir aquesta pena per una multa o deixar-la en suspens davant la gravetat dels fets comesos per l'expresident. El ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, ja va anunciar al Congrés dels Diputats que no veia cap motiu per concedir la mesura de gràcia a l'expresident.

Audiència de Palma
La Secció Primera de l'Audiència de Palma adoptarà una vegada rebi la notificació oficial de la denegació de l'indult a Matas per part del Govern una decisió sobre l'execució de la sentència de la peça separada número 2 del cas Palma Arena. Matas va ser condemnat a nou mesos i un dia per un delicte de tràfic d'influències. En les seves actuacions d'execució de la sentència del Tribunal li va denegar substituir o suspendre la pena de presó (ordenant per tant el seu ingrés pel període de condemna), acceptant la seva suspensió només a l'espera de la seva sol·licitud d'indult. La Secció Primera ha de donar compliment en els pròxims dies als termes de l'execució de la sentència ja acordats, un cop denegat l'indult.

Alemany tampoc serà indultat
En aquest context, l'executiu també ha negat l'indult per al periodista Antonio Alemany, que va ser condemnat en la mateixa sentència sobre Matas a dos anys, tres mesos i un dia de presó i quatre anys i mig d'inhabilitació absoluta pels delictes de prevaricació administrativa, malversació de cabals públics i falsedat en document mercantil per beneficiar-se de les subvencions irregularment acordades.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Carles, fa mes de 6 anys

El més esperpèntic de tot plegat és que se'n va a la presó perquè alguns dels seus no li perdonaren haver perdut les eleccions (aquests cafres no van de bromes) i no perquè la societat illenca tingués mecanismes de defensa davant el robatori institucional.
I això que les va perdre, entre d'altres coses, per incorporar a la seva candidatura una escriptora "catalanista" (que també pot ser espanyolista o tibetanista o apuntar-se directament a un bombardeig, què li és an ella)
Lo dit: l'esperpent surrealista fase política superior a les darreres colònies espanyoles perdudes enmig del mar.

Valoració:1menosmas
Per Ali, fa mes de 6 anys

I tots aquests fanatics que l'adoraven i li besaven els peus que tambe el votaven, sabent de les seves activitats tan perverses per a Mallorca! On es la seva responsabilitat?

Valoració:1menosmas
Per Sac de gemecs, fa mes de 6 anys

Esperau que no mos faci "un tanto" a tots i l'hagin d'anar a cercar per Austràlia.

Valoració:1menosmas
Per tanmateix, fa mes de 6 anys

Pobret, quina peneta que me fa! Ja no podrà anar a posar-se moreno a sa Colònia ...

Valoració:3menosmas
Per Pontàs, fa mes de 6 anys

Aquest lladregot sense escrúpols va anul·lar les prestacions socials per a persones majors depenents per a desviar els diners al Palma Arena (via Conselleria de Presidència).
Un autèntic politicastre amb imatge d'escolanet de sagristia però fals i venal. Alguns membres de la seva família foren republicans represaliats.

Valoració:19menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 6 anys

Jo, com Sant Tomàs, l'he de veure entrar i ser-hi una bona temporada per creure-m'ho

Valoració:16menosmas
Per Fidel, fa mes de 6 anys

Kaime aixo, et passa per voler imitar i posar-te a l'alçada de la glamour forestera

Valoració:12menosmas
Per Fidel, fa mes de 6 anys

Kaime aixo, et passa per voler imitar i posar-te a l'alçada de la glamour forestera

Valoració:7menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 6 anys

Tots els qui lo han condemnat són de la
maçoneria.
Maçons: Rajoy, Gallardón, Zapatero, tots els jutges,
fiscals, etc.

Lo estrany den Matas ès que fou ministre sense
esser maçó, almanco sembla que no ès maçó.

Na Munar, idem.

Valoració:3menosmas
Per Jordi, fa mes de 6 anys

Es concentrarà en Jaume Sastre davant la presó per solidaritzar-se amb ell, com ho va fer amb na Maria Antònia Munar? Aquest és capaç d'això i molt més.

Valoració:-8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris