nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
26°

Educació retira sense negociar del Pacte d'interins els punts relatius a la vaga

Imatge dels dos documents.

La Conselleria d'Educació ha retirat del document definitiu del Pacte d'Estabilitat d'interins, l'apartat relatiu a les condicions sociolaborals dels docents, sense passar per la Mesa Sectorial.

Si en el documentat presentat aquest dimecres a la Mesa el titular era “Proposta de Pacte d'Estabilitat del personal docent interí i millora de les condicions sociolaborals del personal docent dels centres públics d'ensenyament no universitari”, el document definitiu que han signat aquest dijous STEI-i i Anpe només diu “Acord de Pacte d'Estabilitat del personal docent”, com es pot llegir a la web del sindicat majoritari.

A la imatge superior es pot veure el document entregat als sindicats durant la Mesa i que FECCOO i UGT van rebutjar signar en titllar-lo de “xantatge” perquè les mesures sociolaborals estan incloses a la convocatòria de vaga i és per això que s'han de discutir en aquest context i no vincular a la redacció d'un nou pacte. El secretari genral de la FECCOO, Toni Baos, ha denunciat que aquest canvi tant important del contingut com una pràctica “obscura” i “antidemocràtica” i totalment d'esquena a la Mesa on se suposava que Educació havia mostrat el document definitiu, tal com tenia l'obligació de fer-ho.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Jo, fa mes de 6 anys

"Remember" Faust.

Valoració:0menosmas
Per Joana M. H., fa mes de 6 anys

No fa falta ser molt viu per veure que el primer no era un document per signar, que era una proposta.
Els documents definitius que se signen solen començar amb la relació de signants.

Valoració:2menosmas
Per Joana M. H., fa mes de 6 anys

Somera Rossa, crec que qui no ha sabut llegir i qui ha pixat fora de test has estat tu.

Has parlat sense saber...

Valoració:-1menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 6 anys

@aiai: La teva analogia entre societat i la família que descrius falla en un aspecte: que pareix que algú ha de poder renyar a algú altre com si fos son pare o sa mare... i no és així, però, en el cas que ens ocupa a la mesa negociadora: ja són tots grandets, no hi ha lloc per paternalismes.

I segons la teva realitat pluricultural, idò no és un TIL que hauriem de menester, que només és trilingüe... Él necessitariem segons tu és un absurd TIL de devers 7 o 8 idiomes... fa pep! Mira, com per tot: aprendre bé l'idioma propi és el més important i ha de ser vehicular. Per la resta, només mirant la tele en altres idiomes ja se n'aprendria més del que se n'apren fins ara.

Valoració:6menosmas
Per aiai, fa mes de 6 anys

ai i seva , de petit anava molt a ca la meva pedrina , feina unes coques de verdura que feien goig de mengar-les , el diumenge anaven a misa amb ells i despres tota la familia dinava junta , pedrins , concos , cosins , nets , germans , mentre uns feien la xerrada als a jugar al corral i de vegades a fer-se mal , pero no hi havia cap problema serenayva o castigava al agresor i a la visctima , i tots com amics .
la societat no és més que una familia però amb molts de membres , cadascu té la seva forma de pensar i de veure la realitat , per tant no queda més remei que negociar , o això o dir-se el nom del porc i que cadascú tiri cap el seu costat i a l´altre que ens troven que te le tenc jurada .
el govern és veu obligat a pacte i els professors també es veuen obligats a pactar , si no ho fan no vetllen pels interessos generals ni no més bé pels personals . Mallorca és una realitat pluricultural , tenim mezquites , esglèsies , gent de tota clase , cultura , llengua , color , sexe ,... Els governants estan obligats a legislar per tothom , no només per un sector, el til és necessari , però problema si no conseguim pactar amb els que l´han de fer realitat , dificilment entrarà a les aules , a pesar que la realitat social i econòmica del carrer es la de la pluralitat i la interculturalitat .
salutacions

Valoració:-5menosmas
Per aioli, fa mes de 6 anys

ai ai ai , ja s´ha aprobat qualquecosa , és van dinat passes molt petites . els canvis quan és fan aviat i corrensos son traumatics . el til ha fet mal , pero més mal a fet la reacció dels professors , uns i altres encrescats en fer la seva feina , uns complir la normativa europea i tenint en compta una part del seu electorat i l´altre fent oposició a la forma més stalinista possible , si vols destruïr una idea ataca a la persona .
senyors això tatlla molt malament , a veures qui es duu la gallina al seu corral . Bona sort a tots el contrincants .

Valoració:-9menosmas
Per Interrogant, fa mes de 6 anys

Qui és que ha dividit el sector educatiu?

Valoració:3menosmas
Per Una cosa no lleva l'altra, fa mes de 6 anys

1500 professors estables són 1500 professors més per lluitar activament i sense por contra el TIL

Valoració:0menosmas
Per damià v., fa mes de 6 anys

Idò si només parla de l'estabilitat dels interins, el Pacte em sembla bé.

Valoració:0menosmas
Per De les Moreres, fa mes de 6 anys

Traïdors amb traïdors mateixos
i així els vils faran esqueixos...

Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris