nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

El PSIB critica la “deixadesa” del Consell amb els menors

2787

Garau reclamà a Catalina Cirer, presidenta de l'Institut Mallorquí d'Assumptes Socials (IMAS), que “faci un esforç”.

PERE BOTA

El PSIB criticà dissabte la “deixadesa” del Consell de Mallorca cap als menors quan s'estan ”incrementant” els problemes que pateixen. Els socialistes reclamaren un pla per a la seva protecció.

Jaume Garau, portaveu socialista en el Consell, recordà que la institució insular té les competències en matèria d'atenció als menors desprotegits i demanà “un acte de responsabilitat i la creació d'un pla especial per a la seva protecció”.

Garau, a més, reclamà que es realitzi, a llarg termini, un diagnòstic més profund per conèixer si s'han d'afegir recursos a aquest departament. El socialista considerà “inadmissible” que en el pressupost del 2012 i el 2013 els ajuts per a aquest col·lectiu s'hagin vist retallats quan “els problemes creixen com bé reconeixen els seus propis serveis”.

Pressupost “just”
El PSIB espera que el PP reconegui aquest error i que en el 2014 hi hagi un pressupost “just” amb la realitat social dels menors. En aquest sentit, Garau reclamà a Catalina Cirer, presidenta de l'Institut Mallorquí d'Assumptes Socials (IMAS), que “faci un esforç” en aquesta direcció, junt amb la Federació d'Entitats del Menor, que coneix molt bé el sector i treballa de forma seriosa.

Finalment, Garau assegurà que durant la passada legislatura es va augmentar un 50% el pressupost en benestar social i que l'àrea de Menors i Família va ser una “prioritat absoluta” per al llavors equip de Govern socialista.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris