muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

El TSJIB tomba part de la lliure elecció de llengua de Bauzá

Bauzá i Bosch a la procesó de Santa Margalida.

N. RINCON

La sentència del Tribunal Superior de Justícia (TSJIB), de dia 19 de desembre de 2013, dóna la raó a l’STEI i tomba la resolució de l’exconseller Bosch, en limitar l’exercici del dret a elecció de llengua “en el moment en què es realitzi la matrícula a l’educació Infantil o en el primer cicle de Primària, si és que abans no s’hagués realitzat matrícula a l’educació Infantil”.

En una resolució emesa per l’exconseller d’Educació, Rafael Bosch, publicada en el BOIB de dia 31 de maig de 2012, a la instància que figurava a l’annex de la resolució, es permetia que les famílies que ja tenien infants escolaritzats triassin la llengua del primer aprenentatge a tots els cursos de l’etapa d’Infantil i al primer cicle d’educació Primària. Ara bé, la normativa publicada només preveu que l’exercici d’aquest dret es pugui fer efectiu en el moment de la primera matrícula al centre.

L’STEI va presentar un recurs contra aquesta resolució del conseller Bosch, pel fet d’entendre que el dret de la lliure elecció de llengua del primer aprenentatge es podia exercir únicament en el moment de produir-se la matrícula dels infants al seu centre escolar, a Infantil o a Primària, si no havien estat escolaritzats abans en un altre centre públic o concertat.

Aquesta resolució, que ara hem pogut modificar en els tribunals, és una mostra més de la voluntat del Govern de José Ramón Bauzá de fer tots els possibles per arraconar la llengua catalana a les aules de les Illes Balears, i d’atacar els drets lingüístics dels catalanoparlants. Malgrat els intents de l’Executiu, les xifres de suport al primer aprenentatge en català per part de les famílies han estat molt per damunt de les que havien escollit fer-lo en castellà.

Davant aquest auto, l’STEI es reafirma, una vegada més, en la seva voluntat de fer feina per la plena normalització de la llengua catalana i per revertir les polítiques educatives i lingüístiques del Govern de José Ramón Bauzá en contra de la llengua i la cultura de les Illes Balears.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Rellotge-calendari, fa mes de 7 anys

Ja li queda poc a aquest xulo anti-Balears, que no entén la democràcia. Un any i quatre mesets només, i el temps continua avançant Tic-tac, tic-tac, tic-tac...

Valoració:12menosmas
Per Tià, fa mes de 7 anys


Això és arribar a misses dites. Qui se'n recorda, de la tria de llengua? Ells mateixos la varen eliminar quan s'adonaren que els sortia torta (o no vos recordau, dels crits d'en Bauza contra en Bosch "Me has fallado, me has fallado!").

Per això es varen empescar el Til.

Altra vegada fum, fum, fum, pensant-se que així ens enganaran.

Valoració:21menosmas
Per Papell, fa mes de 7 anys

No es pot anar contra el poble. El poble al final sempre guanya. I Bauzà, Wert, Montoro, Aznar, i tots els demés Marianos van sempre en contra del poble. Ben aviat s´ho trobaran, a les urnes !

Valoració:18menosmas
Per balear, fa mes de 7 anys

Inocentadaaaaa, segur!

Valoració:-15menosmas
Per Macia, fa mes de 7 anys

Au ido a respectar i acatar la justicia que tant prediquen.

Valoració:21menosmas
Per Aleix, fa mes de 7 anys

Bombaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Valoració:16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris