algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

L'esquerra demana eliminar les dietes dels membres del Govern

Entre el dimarts i el dimecres se celebra al Parlament el debat i votació del dictamen de la Comissió d'Hisenda del Projecte de Pressuposts de 2014

Imatge d'arxiu d'un plenari a la Cambra autonòmica balear.

Jaume Morey.

Els grups parlamentaris de l'oposició han reclamat que els polítics que són consellers del Govern deixin de cobrar dietes quan acudeixen al Parlament i per assistir a determinats consells d'administració, així com que es doti de major pressupost les partides destinades als Consells Insulars a fi que puguin disposar de recursos suficients per a poder plantar cara a la gestió del dia a dia i a les competències que tenen transferides.

Durant el debat del text articulat de la Llei de Pressuposts de la Comunitat, el diputat del grup socialista Joan Bonet ha demanat la supressió de dietes dels membres de l'Executiu balear, atès que, segons ha dit, «s'ha d'acabar amb la idea que els esforços els fan els altres i els que són del Govern o del seu entorn segueixen augmentant les seves butxaques».

A això, el diputat del grup popular, Antoni Camps, ha apuntat que «seria coherent» que la proposta d'eliminar les dietes en els càrrecs del Govern tingués «caràcter retroactiu», de manera que els consellers de la passada legislatura retornessin aquelles dietes que van cobrar quan governava el Pacte, al mateix temps que ha criticat que PSIB i MES realitzin aquestes esmenes quan estan en l'oposició i no quan governaven.

Esmenes que es mantenen
De les 602 esmenes parcials presentades inicialment al Projecte de Llei, es mantenen per al seu debat en el Ple 578; 366 del grup socialista, 170 de MÉS, 17 presentades pel diputat no adscrit Antoni Pastor i 25 per la diputada no adscrita Margalida Font.

Val a dir que durant la tramitació del projecte en ponència van ser aprovades 15 esmenes del grup popular, i en comissió van ser aprovades 2; una del grup socialista i una altra de MÉS.

El Parlament acull entre el dimarts i el dimecres el debat i votació del dictamen de la Comissió d'Hisenda i Pressuposts del Projecte de Pressuposts de 2014. Els comptes autonòmics per l'any pròxim ascendeixen a 3.875 milions, un 7,69 per cent més que els de l'any passat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mateu Planas, fa mes de 7 anys

Com sempre les intervencions del PP són mirant cap enrere. Sr. Camps és ara el debat, són els pressuposts del 2014 i són vostès els que han de solucionar els problemes. Per altra banda cal tenir en compte tots els doblers que se'n van en l'augment del salari dels funcionaris que es dediquen a la política consolidant el seu nivell al tornar al seu lloc de feina... funcionaris que cobren un sou bastant més gran per fer la mateixa feina que els seus companys que no s'han dedicat a la política... això és un GREUJE molt gros, perquè també han de saber que aquests funcionaris que retornen al seu lloc de treball no són els més treballadors i els més humils, sinó ans el contrari, són els manco feiners i un "xulets". Sr. Camps aquí si que pot aplicar la retroactivitat i li puc garantir que recuperarem molt doblers. A cada feina el sou que li correspon i si es vol dedicar a la política que assumeixin el rol pel temps que ho facin.
Sr. Camps menys demagògia que estem al segle XXI !!!!

Valoració:3menosmas
Per jrbs, fa mes de 7 anys

A una altra banda, diuen que son "el partit dels treballadors"....no sabia que "aquets treballadors" és poguessin fixar el seu sou. Aquests no han fet feina mai...
Populisme demagògic quimicament pur...

Valoració:3menosmas
Per Mestre Miquel des fubiol, fa mes de 7 anys

No només eliminar les dietes. També reduir a la meitat el número de diputats.

Valoració:8menosmas
Per Somera Rossa, fa mes de 7 anys

Què passa, que quan hi ha reunions o plenaris, no poden anar a dinar a ca seva? I el sr. Camps que les defensa amb tanta vehemència i cridant, viu a Menorca? O sols ho fa veure? Per què s'ha posat tan Nero avui de matí?

Valoració:10menosmas
Per Llorenç, fa mes de 7 anys

No les lleveu les dietes pobrets que no poden menjar. A caseva no mengen i passen fam.

Valoració:13menosmas
Per pere joan lil·la, fa mes de 7 anys

Irresponsables !!!
I com arribaran a fi de mes ?

Valoració:12menosmas
Per Mussol, fa mes de 7 anys

Jo també vull cobrar dietes per pujar al bastiment quan faig feina a l'obra!

Valoració:22menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris