algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

El PSIB acusa el Govern de voler privatitzar els hospitals de Manacor i Inca

El conseller de Salut, Martí Sansaloni, rebat que a dia d'avui només s'ha optat pel model «més fàcil per a pagar i poder donar una bona assistència»

El portaveu adjunt del grup parlamentari socialista, Vicenç Thomàs, ha acusat aquest dimarts en el Ple del Parlament al Govern de tenir al cap projectes de privatització de la gestió dels hospitals de Manacor i Inca, i una mostra d'això, ha dit, han estat les reunions que s'han mantingut amb aquest objectiu, sobre les quals existeix «documentació» que ho corrobora.

En el marc d'una pregunta parlamentària, el diputat socialista ha qüestionat si el conseller de Salut, Martí Sansaloni, «ha participat en l'oferta de venda» dels hospitals d'Inca i Manacor, i en els «últims moviments» que, segons ha assenyalat Thomàs, s'han realitzat a instàncies del president del Govern, José Ramón Bauzá.

Un extrem que ha estat rebutjat de ple pel titular de Salut, afirmant que «els hospitals presten una assistència pública en règim públic», i a més ha recordat al portaveu socialista que en la passada legislatura, quan ell era conseller del ram, la Conselleria disposava d'un pla estratègic «en el qual s'apuntaven els beneficis de la col·laboració pública i privada per a millorar l'assistència sanitària».

«Duim dos anys i avui dia no s'ha privatitzat cap hospital, s'ha optat pel model més fàcil per a pagar i poder donar una bona assistència, al que vostè hauria de sumar-se en lloc de posar pals a les rodes», ha afirmat.

Creu Roja
D'altra banda, Sansaloni ha aprofitat l'evolució de la situació de l'hospital de la Creu Roja de Palma per dir que l'oposició s'equivocà en les seves previsions, i els ha acusat d'«irresponsables». Així ho ha indicat en resposta a una pregunta parlamentària formulada per la diputada del grup popular, Catalina Palau, qui s'ha interessat per saber els beneficis que té per als pacients de la sanitat pública el conveni singular signat amb la Creu Roja.

«Lament que els diputats de l'oposició hagin mantingut aquesta actitud», ha assenyalat el conseller, qui s'ha referit a una piulada a Twitter d'un diputat del PSOE en el qual es deia que es tancaria l'esmentat hospital. «Una vegada més s'han equivocat en les seves previsions irresponsables i entenc el seu malestar perquè això els retrata davant la ciutadania», ha afirmat el conseller.

Per la seva banda, Palau ha criticat «aquells que deien que l'Executiu balear deixaria morir l'hospital de la Creu Roja», i als que també es van equivocar quan apuntaven que no es posaria la radioteràpia oncològica a l'illa d'Eivissa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris