muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:
10°

El Govern destinarà 185 milions d'euros al nou Pla Forestal

2643

El Govern Bauzá emfatitzà que el pla intenta projectar una “conservació i gestió actives” dels boscos “enfront d’una consciència proteccionista que moltes vegades porta a l’abandonament”.

Arxiu

La conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori ha presentat recenment el nou Pla Forestal de les Illes Balears. El document, que preveu tenir una vigència de 21 anys, contempla un pressupost de 185 milions d'euros per al període 2014-2020.

El Pla, fruit de més de 24 reunions de feina i que ha comptat amb la participació de més de 375 institucions, se centra en la “reactivació i la reorganització” del sector forestal com a “motor del desenvolupament” de les comarques rurals, la generació de “serveis ambientals”, la implantació de “noves iniciatives d’economia verda” i la posada en valor dels productes forestals.

El document, a més, proposa la creació d’un Comitè Forestal com a òrgan de “coordinació de la política forestal” amb representació del sector, de les administracions i de la societat civil.

El Pla, segons explica la conselleria, comprèn tot l’àmbit forestal de les Illes Balears, constituït per més de 222.000 hectàrees de superfície forestal, el 44 % del territori insular. A més, per primera vegada s’hi “estudia detalladament” l’estructura de la propietat forestal de la comunitat autònoma, amb 20.086 propietats forestals i 19.019 propietats agroforestals, de les quals resulta una mitjana de 5 hectàrees per explotació forestal i 11 hectàrees per explotació agroforestal.

Conservació activa
Biel Company, conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, emfatitzà que el pla intenta projectar una “conservació i gestió actives” dels boscos “enfront d’una consciència proteccionista que moltes vegades porta a l’abandonament”.

El conseller, a més, assegurà que el projecte compleix amb el compromís adquirit pel Govern Bauzá d'elaborar un projecte forestal perquè Balears “era l’única comunitat autònoma” sense un pla d'aquestes característiques.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris