algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

L’STEI acusa el Govern de voler “nomenar els inspectors a dit”

El sindicat presenta davant el jutjat un contenciós administratiu contra l'ordre de la Conselleria d'Educació que regula els llocs de treballs dels inspectors i demana la suspensió cautelar de l'aplicació

1748

El sindicat recorda que les places corresponen a les vacants dels 17 inspectors que Educació “va treure defora” l’any passat.

J.B.G.

L'STEI ha presentat davant els jutjats un contencions administratiu contra l'ordre de la Conselleria d'Educació que regula els llocs de treball dels inspectors. El sindicat demana la nul·litat de l'ordre i la suspensió cautelar de l'aplicació perquè la Comissió de selecció i valoració per elegir els inspectors està formada per cinc membres “tots ells triats a dit” pel Secretari Autonòmic d’Educació i la Directora General de Funció Pública.

La intersindical considera que aquesta normativa “vulnera” el Reial Decret 276/2007 que a l’article 7 assegura que “la designació dels presidents dels tribunals se realitzarà lliurement per l'òrgan convocant. Els altres membres seran designats per sorteig (...)”. El sindicat, a més, considera que l'ordre també “vulnera” el Decret 36/2001 de la Comunitat Autònoma que diu, a l’article 16.5 que afirma que “(...) llevat del president que serà designat lliurement per l'òrgan convocant (…) La resta de membres seran designats per sorteig”.

L’STEI considera que, amb aquesta convocatòria, la Conselleria d’Educació “vol nomenar els inspectors a dit per poder tenir un servei d’inspecció al servei de les seves polítiques i no un cos tècnic i professional al servei de l’educació, en definitiva, intenta construir un cos paral·lel d’inspectors”.

Vacants
El sindicat recorda que les places que ara es convoquen corresponen a les vacants dels 17 inspectors que la Conselleria d’Educació “va treure defora” el mes de juny de l’any passat. L'entitat creu que el tribunal li donarà la raó “perquè convocatòries d’altres comunitats autònomes similars a aquesta han estat invalidades pels tribunals”, com és el cas d'una sentència del Tribunal Superior de Justícia de València i el Tribunal Superior de Justícia d'Extremadura.

L’STEI, a més, es mostra “molt preocupat per la deriva que està agafant l’educació a les Illes Balears”. “Lluny del pacte educatiu preconitzat pel president Bauzá, la Conselleria d’Educació dedica totes les seves forces a intentar aniquilar la llengua pròpia del territori i a fer callar les veus de dissens que, dia a dia, estan augmentant dins la comunitat escolar i ho fa promulgant lleis o decrets lleis amb aquesta finalitat. Vol posar els serveis tècnics de la Conselleria (com el cas de la inspecció) al servei de les seves polítiques espúries”, conclou el sindicat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ferran, fa mes de 7 anys

És evident que és així. D'aquesta manera s'aconseguirà disposar d'una inspecció "política", més que tècnica.

Poc a poc tornam a èpoques anteriors. Això sí, de manera molt "democràtica" i "legal".

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris