algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

L'Assemblea de Docents necessita encara prop de 3.000 firmes per anar a la vaga

Auditori de Porreres, ple a vessar de docents compromesos.

Guillem Mas

Ple total a les cadires del pati de butaques i a l'amfiteatre de l'Auditori de Porreres, i gent dreta als passadissos i al fons de la sala. Amb un aspecte atapeït i amb la lògica expectació de tots els assistents s'inicià la reunió de l'Assemblea de Docents, que tenia per objectiu comentar les últimes novetats de la situació de l'ensenyament a les Illes.

I per damunt de tot decidir si finalment aquest vinent curs ha de començar o no amb una vaga indefinida, provocada pel canvi de règim educatiu que instaura el famós decret del tractament integrat de llengües (TIL).

Un bon nombre de professors acudiren a la crida de l'assemblea per a tractar d'avançar en una convocatòria que ha estat molt treballada per part de molta de gent. La recollida de firmes es valorà com un èxit col·lectiu, malgrat que de moment els números no els acaben de sortir.

Falten ja poques jornades per al 4 de setembre, i la recollida de firmes ha avançat poc més de les 1.000 que ja s'havien comptabilitzat. Així, la iniciativa podria allargar-se una mica més del previst en primera instància, però això també obligaria a retrassar l'aturada a les aules més enllà dels primers dies de classe.

L'Assemblea 'bona'
De moment, a l'espera de l'última espitjada, la convocatòria de l'assemblea de professors per a votar si el sector acudeix o no a la vaga es manté. Serà el dia 4 de setembre a les 18.30 hores i es farà simultàniament a Mallorca, Menorca i Eivissa. A Eivissa, per cert, ja han confirmat fins i tot el lloc. Aquesta es durà a terme a l'IES Algarb.

Aquesta convocatòria es realitza amb la mentalitat de poder complir els terminis establerts i els requeriments que pertoquen. En el cas que s'acosti més la data i segueixin sense aconseguir-se les 4.000 firmes necessàries perquè el col·lectiu docent per si mateix pugui votar de forma vinculant si es declara o no en vaga, es contemplarà la possibilitat de suspendre aquestes assemblees de votació.

Directors
Un dels punts que han animat més els ànims a la reunió entre les files del públic de l'auditori ha estat la situació dels directors menorquins expedientats per no complir el TIL. La proposta de l'assemblea, aprovada per tots els presents, implica reclamar a la conselleria la suspensió de les mesures cautelars a aquests docents, i a qualsevol altre que es puguin veure afectats per un procediment similar en motiu del decret de llengües.

Segons aquesta posició, no és permisible un atac teledirigit contra uns professionals que l'únic que han fet ha estat no consentir que es veti la veu dels Consells Escolars, pel que fa a la programació dels centres.

Un pic acabada la trobada, tots plegats es dirigiren al parc de n'Hereveta per a gaudir d'un sopar a la fresca i d'un concert solidari amb la causa de la vaga indefinida.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per EL CORREO DEL ZAR, fa mes de 7 anys

YA FALTA MENOS PARA EL COMIENZO DEL CURSO ESCOLAR, DONDE LAS NOVEDADES SERÁN HISTÓRICAS YA QUE LOS ALUMNOS TENDRÁN UN ÁMPLIO ABANICO EDUCATIVO, LO QUE LES BENEFICIARÁ EN EL FUTURO, PERO SOBRE TODO, EL SISTEMA EDUCATIVO INSULAR HA DADO ESTE PASO CON LIBERTAD, Y CON EL APOYO DE UNA MAYORIA SILENCIOSA, A PESAR DEL RUIDO DE UNA MINORIA INTRANSIGENTE.

Valoració:-10menosmas
Per Pau, fa mes de 7 anys

Bart O'Lomé, si dedicassis la meitat del temps que passes fent comentaris doiuts, a fer feina (suposam que en alguna conselleria, enxufat) les coses anirien millor, molt millor!

Valoració:4menosmas
Per Núria, fa mes de 7 anys

On puc firmar per a donar suport a la vaga?

Valoració:0menosmas
Per notensfills, fa mes de 7 anys

Indidnada no et mare , no tens fills , es fredina . Els pobres nomes ens queden els nostres fills , graciesa ells val la pena lluitar , gracies a ells canvia el mon i per ells lluitam , no jutgis , i no et jutjaram , voltros defensau el vostre regim , pero l , escola no es vostre esde tots , no donguis llicons de lluita . Pel que veig la educacio esuna eina politica . Bono a beure si hem toca la loteria i hem vaig a l, escola privads , com a minim ja to tendre que preocuparme en veure els desastres que es publiquen al diari. Salutacions indigmada srnse fills

Valoració:-11menosmas
Per arrom, fa mes de 7 anys

Espanya, constructe social fraudulent desde els seus origens, a traves dels militaroides del govern ens volen imposar una llengua que no es la nostra. Defensant la nostra llengua defensam una educacio correcta i Europea, defensant la nostra llengua defensam que els nostres fills puguin millorar i no caigan en una moral casposa com la Espanyola. Molt be Docents en vaga.

Valoració:44menosmas
Per Passaràn coses, fa mes de 7 anys

A Madrid cada cop están més enmerdats amb el càs Bárcenas. Si el Govern d´Espanya es veu obligat a dimitir, el d´aqui no durarà una semana.

Valoració:28menosmas
Per sorpresa....esperada?, fa mes de 7 anys

bartolo, com a mestra te dic que no complesc el que exposes, així que no generalitzis ni t'equivoquis.
però...al manco sent una valoració negativa del govern per part teva!!!!!!!!!!!!!! això sí que és un "punto de partida,pero por algo se empieza".

Valoració:-3menosmas
Per SÍ, INDIGNADÍSSIMA, fa mes de 7 anys

per a la indignada i "els meus fills"
veig que hauràs tengut molt mala experiència al centre on hauràs duit els teus fills, no saber què fan dins l'aula...és realment preocupant, me sap greu.
també aclarir-te que no tenc fills.
un dels erros més grans que s'han donat en els últims anys és fer-nos callar, aguantar, conformar...me sap greu per la situació econòmica que passes, no deu ser gens fàcil, però creus que la solució és que no lluitem pels nostres drets perquè hi ha gent en situacions pitjors? creus que això és la solució? el conformisme???? pel que has comentat es veu que mai t'has atrevit a lluitar pels teus drets, també me sap greu.
referent al que dius del TIL, tu mateixa ho dius: més formació. idò sí, com se pot començar a aplicar un programa que els mestres ni tan sols estam formats? serà un fracàs absolut, no fa falta ser cap expert.
torn a repetir que no te quedis amb la veu i experiència d'un centre, te convid a conèixer altres realitats, apropar-te a més mestres, converses...hem de contrastar i valorar posicions per poder fer judicis de valor basants en certeses i no en impressions parcials

Valoració:21menosmas
Per Bart O'Lomé, fa mes de 7 anys

No se engañen.Lo que esos "enseñantes" pretenden es que la lengua española continúe marginada y que las familias que quieran que sus hijos estudien en la LENGUA OFICIAL DE TODO EL ESTADO ,y por lo tanto,de Baleares, NO PUEDAN HACERLO.Con lo del inglés, el gobierno ha liado las cosas,pero por lo menos ha empezado a liquidar la marginación que impusieron los Cañellas-Matas-Munar-Antich, etc.Es un punto de partida,pero por algo se empieza.

Valoració:1menosmas
Per campos, fa mes de 7 anys

"L'Assemblea d'indecents necesita 3000 firmes per fer es vago" seria un titular més apropiat.

Valoració:-40menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris