nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
19°

El Govern considera poc respectuosa la campanya de firmes a favor dels directors

La portaveu del Govern ha declarat que la campanya a favor dels directors qüestiona l'autoritat educativa.

Irene Humet.

L'Executiu balear ha valorat finalment aquest divendres la qüestió de la prohibició als directors menorquins expedientats per Educació de reincorporar-se a les aules el dilluns que ve en virtut de la seva condició de docents, un tema que ha generat en les últimes hores un bon nombre de reaccions a dins i fora de l'àmbit educatiu balear.

La portaveu del Govern, Núria Riera, ha explicat que li sembla «poc respectuosa i responsable» la campanya de recollida de signatures en solidaritat amb els directors. Segons el seu parer, això qüestiona el treball d'Inspecció Educativa, i ha aprofitat per a fer una crida de «responsabilitat» als docents que hagin signat o no aquesta sol·licitud.

«Cal respectar l'autoritat que es mereix», ha incidit respecte a l'anterior òrgan. A més, Riera ha explicat que la tramitació d'un expedient es realitza sobre la base d'uns informes d'Inspecció que proposen mesures cautelars després de valorar uns fets «de forma objectiva», precisant que «no és la consellera d'Educació qui, de 'motu propi' decideix formar expedient. Això es fa a instàncies de la Inspecció, que vetlla pel compliment de la normativa educativa», ha dit.

La portaveu ha assegurat que no hi ha cap intenció de realitzar cap tipus de canvi en els expedients, ja que aquests «han d'acatar-se». En la roda de premsa posterior al Consell de Govern, Riera ha recalcat que els docents tenen entre la seva tasca l'«obligació de complir les disposicions normatives de l'Administració», i com que no ho feien aquets directors, se'ls va suspendre.

TIL
Riera ha manifestat que la implantació del TIL serà paulatina, i prevista en el cent per cent entre 2017 i 2018. «Es tracta d'un decret que permetrà que els alumnes es formin en tres llengües i avançar en la millora educació», ha defensat la també consellera d'Administracions Públiques, recordant el poblema del fracàs escolar, que situen les Illes «entre les pitjors xifres en educació a nivell d'Espanya».

«Cal millorar aquesta situació i no oblidar la voluntat de la ciutadania, que en la seva majoria ha decidit que el TIL és un projecte adequat i necessari», ha sentenciat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per rater, fa mes de 7 anys

Jo he signat, per respecte a la feina d'aquests directors. Han estat sancionats per voler complir la LOGSE, concretament allà on diu que els Consells Escolars son els encarregats de aprovar el Projecte Lingüístic del Centre. Per cert, perquè només s'ha sancionat a tres directors de Maó, quan n'hi a bastants més que han actuat de la mateixa manera?

Valoració:12menosmas
Per MARIONA, fa mes de 7 anys

Per què s'entesten en emprar adjectius, noms, paraules que no saben el que signifiquen.

RESPECTE

Saben el què és?

Valoració:-7menosmas
Per pedruscus, fa mes de 7 anys

Sra. Riera: és precisament la responsabilitat com a pare i ciutadà el que m'ha fet signar. És el respecte als directors expedientats i al professorat en general el que fa que consideri les seves paraules indignes d'una portaveu del govern. Deixeu de banda el partit i penseu com a persones

Valoració:22menosmas
Per ianekin, fa mes de 7 anys

El govern aquest diu moltes bajanades.

Valoració:15menosmas
Per respecte?, fa mes de 7 anys

Te raò la sra. política: a títol personal, es clar, qüestionam profundament la seva autoritat educativa, quan demostren cada día que el que més falta els fa, per damunt qualsevol altre cosa al mon, es educaciò.

Valoració:34menosmas
Per Miriam, fa mes de 7 anys

Problema 1: respecte.
Problema 2: autoritat.

La manca del primer i l'abús del segon defineixen clarament la problemàtica del Govern i del PP.

Ja està bé de falàcies. No interessa la millora de la qualitat educativa si no és amb el consens de l'àmbit educatiu.

L'escola no és a les urnes. És a les aules, am els infants i les famílies.

Valoració:21menosmas
Per Maria, fa mes de 7 anys

S'ase va dir a es porc "orellut".

Valoració:17menosmas
Per Preu per preu, fa mes de 7 anys

Ja em perdonarà la sra. Riera, però en aquest cas, la inspecció no hi va dir res. Va ser la Consellera que els va suspendre de sou i feina sense encomanar-se a ningú. Ara volen fer veure que es va fer reglamentàriament i tractar d'arreglar-ho com puguin posant-hi pagats foradats. A més a dins la inspecció educativa, ara mateix hi ha un rebombori de campeonat. I encara diria més, sé que hi ha inspectors que estan totalment en contra del TIL, més que els propis mestres. Així que si no planten cara obertament, per a mi, no em mereixen cap respecte.

Valoració:31menosmas
Per Somera Rossa, fa mes de 7 anys

De cada vegada ho emporquen més. Vaga indefinida! Ara o mai!

Valoració:12menosmas
Per toc, fa mes de 7 anys

quina barra¡¡¡ això es provocació pura i dura ...

Valoració:25menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris