algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
11°

Més de 6.000 firmes en un dia contra la suspensió dels directors menorquins

El mitjà original de recollida de signatures se saturà aviat per la gran quantitat de respostes.

R.D.
La resposta col·lectiva a la postura de la Conselleria d'Educació, que fa uns dies notificà als directors de tres instituts de Maó expedientats pel TIL que no podien reincorporar-se als centres el 2 de setembre, ha estat contundent. En poc més de vint-i-quatre hores, un document en línia de suport als docents deixà de comptar en les 742 signatures.

Els impulsors traspassaren la iniciativa a la plataforma virtual de peticions Change.org, i en el primer dia s'han sobrepassat ja les 6.000. Val a dir que a última hora d'ahir horabaixa, els responsables s'havien dedicat a cotejar els noms i firmes, per evitar duplicitats, assolint els 2.969. Aquesta operació s'haurà de repetir avui divendres, per a comprovar els centenars de nous registres que han anat arribant.

Ús de la por
A aquestes reaccions ciutadanes s'han d'afegir les polítiques. Ahir coneguérem el parer dels socialistes i ara tenim el de la coalició MÉS. Els econacionalistes recriminen que el PP empri «la por i l'amenaça per a posar al límit» la comunitat educativa, impedint als tres directors que s'incorporin dilluns al seu treball com a docents.

Les tàctiques de pressió dels populars, segons el parer del grup, «són impròpies d'un govern democràtic». En un comunicat, el diputat menorquí de MÉS, Nel Martí, recordà a la Conselleria que, a més del dret a la vaga i a l'educació, n'hi ha un altre de "fonamental": el de la llibertat d'expressió, segons Martí, el motiu pel qual s'ha castigat els ensenyants.

«És vergonyós que el partit que acaba de ser condemnat per finançament il·legal al Cas Scala, que fa pàrquings sense complir la Llei, que evita inspeccionar per a no fer complir la normativa, el partit dels sobres i els comptes en B, en el qual els joves s'han passat aquest estiu més temps amb el braç aixecat saludant a l'estil nazi o fent-se fotos amb banderes preconstitucionals, s'atreveixi a utilitzar la por, la persecució, el xantatge i el càstig per un presumpte incompliment d'unes instruccions, que no de la llei», ha recalcat.

El grup parlamentari MÉS demana d'aquesta manera una reunió urgent amb la consellera, Joana Maria Camps, així com la seva compareixença en seu parlamentària per a abordar la situació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris