algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
17°

L'Assemblea de Docents mesura els suports per a emprendre la vaga indefinida

Anterior assemblea de docents realitzada el passat mes de juny a Manacor.

Guillem Mas

En el camí de la conflictivitat en l'àmbit educatiu que hem recorregut durant els darrers mesos queden ja poques dates definitòries. Una d'aquestes, però, és la d'avui, 30 d'agost; el dia en el qual es duu a terme el què s'espera que sigui una massiva trobada de l'Assemblea de Docents a Porreres.

Malgrat que és més que probable que no surti del dia d'avui cap convocatòria de vaga indefinida -per a fer-ho possible haurien d'haver reunit en pocs dies prop de 3.000 firmes de professors-, cal parar atenció al debat que es durà a terme a l'Auditori de la localitat, a partir de les 19 hores, per a poder estar previnguts d'esdeveniments importants que es poden succeir en els dies que vénen, tot coincidint amb l'inici del pròxim curs a les escoles balears.

Directors 'rebels'
Així mateix, és evident que el context no ajuda molt a temperar els ànims, i més després dels últims esdeveniments coneguts pel que fa a la suspensió dels directors d'institut menorquins expedientats per no rompre el parer dels respectius Consells Escolars.

En relació a això, fonts de l'Assemblea asseguren que valoraran incorporar la petició de la retirada dels expedients en curs i de qualsevol altre que es pugui produir a la cartera de punts que hauria d'acceptar Joana Maria Camps per a poder esquivar la convocatòria.

A més, expliquen que a banda d'informar de les gestions realitzades pel Comitè de Vaga en el darrer mes i de la presentació dels diferents documents per a la seva difusió, es tractaran "altres temes de cabdal importància".

Entre aquests situen el recompte actualitzat de signatures a favor de l'aturada indefinida i l'organització de l'assemblea de votació, així com les accions en els centres aquests primers dies de curs i la posada en marxa de la caixa de resistència.

L'Assemblea 'oficial'
Un dels esmentats punts de la jornada que s'han de decidir entre els assistents és estratègic i té a veure amb si hi ha acord per a convocar una assemblea de votació de vaga, que en aquest cas es proposarà que sigui el 4 de setembre.

Aquest òrgan és representatiu dels professors i pot cridar a l'aturada del món educatiu, independentment d'allò que prevegin els sindicats. D'ençà que es començaren a alçar veus al si d'aquesta comunitat demanant que el curs de la implantació del decret del tractament integrat de llengües (TIL) s'iniciés amb una aturada indefinida al sector s'apostà per l'objectiu que el moviment sindical i la militància docent de base anassin de la mà.

Tanmateix, els últims contactes anunciats a mesura que s'acosta setembre entre la conselleria i les principals centrals sindicals de l'ensenyament ja no asseguren que entre uns i altres hi hagi entesa, i finalment vagin plegats a la vaga.

Sopar festiu i reivindicatiu
Una vegada acabada l'assemblea, a partir de les 21 hores, es preveu que comenci al parc de n'Hereveta un sopar a la fresca amb concert en suport de la vaga indefinida. L'assistència a aquest acte s'espera que sigui encara més gran, degut al fet que és un acte obert a tot tipus de persones que vulguin fer costat a aquesta iniciativa.

A damunt l'escenari sonaran de manera desinteressada Biel Majoral, Nou Romancer, Tiu i L'Equilibriste. L'acte és gratuït però en ell està previst que es comencin a recaptar fons per a contribuir a la causa de l'aturada.

Entitats de la socitetat civil, com l'Obra Cultural Balear, han fet promoció d'aquest acte entre els seus socis, degut a les coincidències en el desacord amb la política lingüística i educativa del Govern.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris