algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

Els socialistes acusen la Conselleria d'abús de poder amb els directors menorquins

Els socialistes fan un nou gest d'acostament al món educatiu en la víspera de la important reunió de l'Assemblea de Docents de demà. Aquest dijous s'ha conegut que el PSIB presentarà mocions a tots els ajuntaments de les Illes on hi tenen representació, per a mostrar el seu suport i solidaritat a la comunitat educativa i el seu rebuig al decret de Tractament Integrat de Llengües (TIL) del Govern.

Així mateix, en el text de la moció tipus que faran servir els socialistes, s'insta el Govern a retirar els expedients disciplinaris que va obrir als directors dels centres Ramis i Ramis, Cap de Llevant i Pasqual Calbó de Maó, per discrepància amb l'aplicació del decret, i als quals tot just ahir la conselleria notificà que no poden reincorporar-se al seu lloc de treball com a docents el 2 de setembre.

Denuncien així que «la Conselleria abusa del seu poder amb els tres directors als quals va obrir expedient disciplinari».

Els socialistes critiquen la «intimidatòria i injusta forma d'actuar de la Conselleria cap a uns professionals que sempre han complert amb el seu deure». Per això, la diputada socialista Cristina Rita denunciarà aquesta situació dimarts que ve en la Diputació Permanent del Parlament, en ocasió d'un debat per a sol·licitar un ple extraordinari per a demanar a la Cambra autonòmica que insti el Govern a retirar els expedients als directors.

El PSIB recorda que els consells escolars d'aquests centres havien aprovat un projecte lingüístic que, segons les observacions de la inspecció educativa, no s'ajustaven a les instruccions del decret TIL. Els socialistes critiquen així la decisió, perquè això «elimina la participació activa dels consells escolars en els seus projectes pedagògics i vulnera l'autonomia dels centres, a més de provocar més crispació i conflictivitat per al pròxim curs, tot molt allunyat del que necessiten les aules per a lluitar contra el fracàs escolar».

Per això demanen que «els nous projectes que es vulguin aplicar en els centres educatius es facin sense precipitacions i de forma consensuada amb aquells sectors que han de portar-los a terme i amb aquells que es veuran afectats» .

En la moció també reclamen la derogació del TIL i que la Conselleria elabori una nova norma consensuada amb la comunitat educativa que reforci l'aprenentatge d'una llengua estrangera «sense que això vagi en detriment de la llengua catalana pròpia de les Illes Balears».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tivasdan, fa mes de 7 anys

I si no serveixen per res, les mocions als ajuntaments, ja que sols depèn de la conselleria el tema, que dimonis hi féren als ajuntaments fa unes setmanes, la colla de gent de la conselleria? Els alliçonaren? els adoctrinaren? o només hi anaren a fer una bereneta i de passada cobrar unes hores extraordinàries?

Valoració:4menosmas
Per Català de Mallorca, fa mes de 7 anys

El psib-psoe en la seva línia!! de què punyetes serveix, fer mocions als ajuntaments dels pobles, per una cosa que depen única i exclusivament de la conselleria?
El que passa es que a la gran majoria dels ajuntaments de la part forana on tenen representació, no fan una merda, i les úniques mocions que presenten són les mateixes per tot, que les venen dictades des de Ciutat. Una guarda de vagos!!!

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris