nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
13°

Un altre ajornament de l'entrada en vigor dels 'imposts verds'; ara fins a l'any que ve

El conseller Joaquín García -amb camisa blanca, al costat d'Antonio Gómez- assegura que els nous tributs 'no estan en producció'.

Jaume Morey.

Els responsables de l'àmbit econòmic del Govern ajornaren per a la tardor l'entrada en vigor dels anomenats 'imposts verds' tot just abans de tancar l'anterior curs polític. Ara que el pròxim està a punt de començar coneixem que aquests tributs que han aixecat molta polsaguera entre empresaris i consumidors afectats no es posaran en marxa de manera efectiva fins al 2014.

La confirmació definitiva que aquest any no es cobrarà cap concepte afegit, per exemple, per als envasos apareix en el Pla Econòmic Financer 2013, que el Govern va haver de lliurar al Ministeri de Cristóbal Montoro en haver superat les previsions de dèficit marcades per Madrid.

Aquest document oficial recull que «donades les previsions de liquidació que es preveuen amb aquests imposts i l'avançat de l'any, es considera que aquestes figures tributàries no oferiran recaptació el 2013».

El document remès al Ministeri, i aprovat per unanimitat en el Consell de Política Fiscal i Financera, reconeix que els Pressuposts de la Comunitat per a 2013 preveien la implantació de tres figures tributàries, amb una recaptació prevista de 58,5 milions d'euros. «No obstant això, aquests impostos es troben encara en tramitació parlamentària», assenyala el document.

Reunions de treball
Des de l'Executiu semblen poc sorpresos de què finalment no sigui possible obtenir ingressos per aquesta via. Així, el conseller d'Economia i Competitivitat, Joaquín García, incidí que els també anomenats tributs mediambientals "han sortit de la proposta pressupostària de 2013" i que "els imposts no estan en producció".

El conseller explicà que en posposar-se les negociacions a després de les vacances d'estiu aquests han quedat "desocupats", encara que, segons ha dit, les converses amb els sectors empresarials que han expressat la seva queixa es reprendran aquest proper setembre.

García ha declarat que si les reunions es reprenen el setembre "és lògic pensar que en 2013 ja no s'implantaran". Preguntat per si els impostos s'aplicaran el 2014, el conseller s'ha remès al que ja va explicar al juliol i ha assenyalat que "es restabliran les converses" per a permetre que les "solucions i respostes arribin ràpidament".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris