algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

El Círculo Balear criminalitza l'Assemblea de Docents

Campos durant una de les conferències que organitza.

SC

La Fundación Círculo Balear (FNCB) denuncia que l'Assemblea de Docents està sent dirigida per "grups d'independentistes que intenten manipular els docents de les Balears per convocar una vaga indefinida" a l'inici del curs escolar, el pròxim 13 de setembre, amb l'objectiu que el Govern "derogui la normativa que acaba amb la immersió lingüística obligatòria en català".

L'entitat constitucionalista afirma que organitzacions "pancatalanistes independentistes" com l'Obra Cultural Balear (OCB), el partit Esquerra Republicana de Catalunya, el sindicat STEI, o "grupuscles violents" com Lobby per la Independència, Arran-Maulets, o el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), "estan liderant les protestes contra la llibertat lingüística i l'ensenyament en anglès amb la intenció de crear conflictes durant el curs vinent escolar".

"La FNCB demostra aquestes acusacions amb la mateixa web d'aquesta" Assemblea "on s'indica que es recapten fons amb la col·laboració de l'OCB qui ha cedit el seu CIF. Informa que ERC és la formació política encarregada que s'inclogui el suport a la vaga a les mocions contra el nou Decret de tractament integrat de llengües (TIL) que s'estan aprovant en alguns ajuntaments, "amb el sorprenent suport del PP, a algun d'ells". I aporten fotografies dels membres de l'Assemblea que han registrat sol·licituds per reunir-se amb la consellera d'Educació on apareixen integrants "de grupuscles violents com el Lobby per la Independència o Arran".

El Círculo considera que algunes de les propostes d'aquesta Assemblea són "pròpies de moviments antisistema: Ja que van, textualment, des de la insubmissió dels procediments administratius ", fins a  "tallar carrers" o "boicotejar els actes on estiguin presents el president i consellera". Així ho exposa el Círculo en una nota de premsa on es criminalitza clarament a l'Assemblea de Docents.

Pel president de la FNCB, Jorge Campos, no hi ha dubtes: "La intenció de la vaga a l'educació és política. Pretenen continuar amb el fracassat sistema d'immersió en català amb el qual el pancatalanisme adoctrina políticament als alumnes. És lamentable que el PSOE també doni suport a aquestes iniciatives com un partit nacionalista més".

Jorge Campos destaca que: "És significatiu que mentre el fracàs escolar ha superat el 40% a Balears durant els darrers anys no es va constituir cap assemblea de docents, però ha estat aprovar una nova normativa que acaba amb la immersió en català i immediatament aixecar-se en peu de guerra. El que demostra la intencionalitat política d'aquestes campanyes i el nul interès d'aquests docents per la qualitat educativa".

El president de la FNCB, confia "en el sentit comú de la majoria de professors perquè no es deixin manipular pels independentistes, i no convoquin la vaga pel perjudici que ocasionaria als alumnes ia la majoria de pares de Balears, que es mostren contraris a aquestes pretensions nacionalistes".

Finalment, Campos creu que si es convoca, "aquesta vaga serà un fracàs de participació i no aconseguirà el seu objectiu: La derogació del Decret TIL. La majoria de pares no ens quedarem de braços plegats si es posen traves a la correcta escolarització dels menors durant el curs vinent escolar".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Per una educació pública de qualitat., fa mes de 7 anys

Entre els dels círculo i la conselleria d'educació han fet un esforç per aconseguir que es convoques la vaga indefinida, el mèrit és seu...

Valoració:1menosmas
Per pare, fa mes de 7 anys

Només diu lo que pensam el 90% dels mallorquins

Valoració:-14menosmas
Per ja ho val, fa mes de 7 anys

Viure per veure, un grup de curts anomenat circulo berrear, intentant crominalitzar als ensenyants de les illes...

Valoració:23menosmas
Per Bart O'Lomé, fa mes de 7 anys

Sr.Macià : Conozco perfectamente nuestra Constitución. En efecto, hay que respetar la lengua catalana,propia de las Islas,pero, repito, RESPETARLA y PROTEGERLA, no IMPONERLA sobre el castellano,como hasta ahora han venido haciendo los catalanistas y los gobiernos de turno (TODOS, incluídos los del PP, desde muchos años a esta parte)..De eso no dice nada la Constitución y resulta que,en la práctica,todos los políticos de Baleares,incluídos los peperos,han impedido sistemáticamente la enseñanza en castellano.Por otra parte,Sr.Macià, agradezco su modo respetuoso de exponer la cuesión.Un saludo.

Valoració:-31menosmas
Per EX-ALUMNO, fa mes de 7 anys

Evidentemente, esto lo saben hasta los alumnos de infantil.....
NAZIONALISMO = ADOCTRINAMIENTO

Valoració:-9menosmas
Per EX-ALUMNO, fa mes de 7 anys

Evidentemente, esto lo saben hasta los alumnos de infantil.....
NAZIONALISMO = ADOCTRINAMIENTO

Valoració:-3menosmas
Per MARBOSCH, fa mes de 7 anys

Si començam a lligar fils, a mi particularment aquesta paraula "tractament" em produeix la mateixa esgarrifança que aquella de "solució final" que tots hem sentit moltes vegades per a l'intent d'extinció de tota una població.
Aquests eufemismes comencen a fer olor, i no bona.
Aquí sembla que el que es vol donar és un "tractament" al Català de integral: tenim els exemples del País Valencià, la franja est d'Aragó (amb el LAPAO penós) i ara comencen a les Balears.
Realment sembla una campanya militar dissenyada per anar eliminant el català de tots els àmbits i com a bons militars saben que la millor manera de "fer net" és per àrees.
Esperem que no tenguin temps, perquès si no...

Valoració:15menosmas
Per Joan Miquel, fa mes de 7 anys

Al pamflet de mallorcadiario.com si un comentari no els hi agrada l'esborren. Perquè aquí no feis el mateix?

Valoració:-1menosmas
Per Eureka, fa mes de 7 anys

FNCB= Federació Nacional de Criats d´en Bauzà..

Valoració:-17menosmas
Per Per favor, fa mes de 7 anys

Meam Diari de Balears: Per qué ens donau com una noticia les elucubracións d´un parell d´inadaptats, que utilitzen una cabina vella de Telefònica com a sala de juntes?. Donau-nos noticies de gent interessant com artistas, intelectuals, o que siguin importants o que ens afecten.

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris