cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

Bauzá paga a les farmàcies a canvi de suprimir professors

Aquesta és una de les conclusions del Comitè de Vaga de l'Assemblea de Docents de les Illes Balears

Imatge d'una aula d'un centre de Primària durant una vaga educativa.

Pere Bota

El Govern de José Ramón Bauzá paga a les farmàcies a canvi de retallar professors. Aquesta és una de les conclusions del Comitè de Vaga de l'Assemblea de Docents de les Illes Balears.

Curiosament, la retallada en professorat de 80,3 milions d'euros “és semblant a la quantitat amb què el gener de 2013 el Govern de Bauzá saldà el deute amb les farmàcies, que pujava a 83,9 milions d'euros”, reflexiona l'Assemblea, en un document elaborat amb la voluntat de convèncer aquells indecisos o contraris a fer vaga per qüestions econòmiques.

El col·lectiu recorda que el Govern i el Col·legi de Farmacèutics “pactaren el pagament el juliol de 2012 després de la plantada dels apotecaris del mes de juny”.

La pèrdua de poder adquisitiu que ha patit el professorat des del 2010 és un dels arguments per anar a la vaga del #13S segons l'Assemblea de Docents. Una aturada indefinida, tal com planteja el professorat és un cop fort per a la majoria de butxaques i és per això que han volgut argumentar que el motiu monetari és important alhora de secundar-la, però encara ho és més el fet de portar cinc anys de retrocés del poder adquisitiu.

L'Assemblea recorda que des de maig de 2010 els empleats públics “hem perdut una mitjana d’un 25% de poder adquisitiu. Segons càlculs del sindicat CCOO, entre 2009 i 2013 els docents hem deixat de cobrar una mitjana de 4.657 euros”. En contraposició cal recordar que un dia de vaga suposen uns 80 euros menys a la nòmina.

“Es tracta de posar en perspectiva la pèrdua momentània de doblers que suposa una vaga dura com la que es planteja, per a què la gent se n'adoni que estam dins un procés regressiu (no és una crisi puntual i després tot tornarà a ser com abans), i que si els treballadors i treballadores no enfortim les nostres posicions, aquest procés tendeix a continuar”, explica el col·lectiu.

1.000 docents menys
Les Balears són al grup capdavanter de les retallades en professorat, amb una reducció pressupostària del -15,1% (80.327.500 euros menys), quasi quatre punts per damunt de la mitjana estatal, segons el document de l'Assemblea. Això ha suposat 1000 docents menys (8,3% de la plantilla), acompanyat d’un increment de les 35 a les 37,5 hores setmanals de la jornada general de treball.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Aquí, en català!, fa mes de 7 anys

Ja no poden imposar-nos l'espanyol en aquest fòrum perquè no contestam ni valoram els comentaris en foraster; moltes de vegades ni tan sols els llegim. Per a nosaltres aquest idioma, aquí, ni és útil ni necessari; en canvi, el català és imprescindible per a Bart O'Lomé, mallorquí, Mallorquín, Biodramina, Rafa, emigrante, etc. perquè han de llegir contínuament en la nostra llengua per tal d'intentar de contaminar, després, el fòrum amb la seva llengua imperial; cosa que no aconsegueixen cada vegada que actuam com he dit al principi.

Valoració:-1menosmas
Per Pere Joan, fa mes de 7 anys

Una societat sense educació dóna lloc a aquesta situació, així no s'arreglarà.
Com va per Egipte? En pocs anys el Marroc i Espanya igual, si ja ho sabiem, som més moros que no europeus.

Valoració:6menosmas
Per Biodramina, fa mes de 7 anys

Yo diría más.
Estoy convencido de que Bauzá en persona le pega fuego al monte para que los "docentes" no tengan donde ir de vacaciones.

Valoració:0menosmas
Per Bart O'Lomé, fa mes de 7 anys

Se les ve mucho el plumero a los de la Asamblea de docentes (que,por cierto, se representa a sí misma)

Valoració:-15menosmas
Per tonihh, fa mes de 7 anys

Es veritat. Les medicines són prencindibles. Els professors han de ser treballadors intocables. La crisis solament ha d'afectar a la resta de la societat.

Valoració:-20menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris