cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
24°

El Pi diu que la posició del Govern respecte el lloguer vacacional “perjudica els interessos” de Balears

El partit liderat per Jaume Font aposta per la regulació d'aquesta activitat i lamenta que el conseller Delgado “es renti les mans davant una matèria clau per al desenvolupament del sector”

El Pi aposta per la regulació del turisme de lloguer vacacional i lamenta que el Govern Bauzá “se'n renti les mans".

J.Bagur

Proposta per les Illes (El Pi) ha assegurat que la postura adoptada pel Govern Bauzá respecte el lloguer d'habitatges per a ús turístic “perjudica els interessos” de Balears. Segons el partit liderat per Jaume Font, la modificació de la Llei d’Arrendaments Urbans suposa “una oportunitat perduda a l’hora de donar sortida a una realitat econòmica amb un clar mercat potencial”.

El Pi considera que la “immobilitat de l’Executiu” davant aquesta problemàtica “fa que aquests arrendaments de temporada quedin en una situació jurídica de gran inseguretat”. De fet, segons el partit, la normativa balear de turisme “només preveu que es puguin oferir en arrendament habitatges unifamiliars aïllats o aparellats”, mentre a Balears “l’arrendament d’habitatges -pisos i cases- és una realitat econòmica”. “Hi ha estudis que fins i tot assenyalen que el turisme residencial podria suposar al voltant del 20% dels nostres visitants”, assegura la formació política.

El PI considera que aquesta “és una qüestió d’Estat per a Balears, ja que gran part de nostre model econòmic hi està relacionat”. És per aquest motiu que el partit reclama “un diàleg i consens, en el qual hi participin des d’institucions públiques fins als sectors afectats”.

Contractació turística
El Pi també considera que “no és possible, ni raonable, prohibir una modalitat de contractació turística que existeix i que té un mercat”. Fer-ho, segons la formació política, suposaria restringir les opcions d’aquesta comunitat davant els seus competidors i, per tant, actuar en contra dels interessos propis". El PI, així, aposta pel camí de la regulació i proposa les següents mesures:

1. Que el lloguer de temporada estigui subjecte a un control administratiu a través de la realització d’una comunicació prèvia davant la Conselleria de Turisme.

2. Que els habitatges tinguin una antiguitat mínima de tres anys com a criteri per evitar un excés d’oferta i impacte territorial innecessari.

3. Que s’estableixi una taula de places màximes en funció de les habitacions o superfície de l’habitatge per evitar la massificació.

4. Que s’estableixi un sistema de qualitat del producte amb un pla de modernització temporalitzat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per XL, fa mes de 7 anys

I tant!. El que fan els governants no és recabdar impostos, és robar a la ciutadania.

Valoració:5menosmas
Per Concís, fa mes de 7 anys

El comentarista que firma com a Esteve té tota la raó del món.

Valoració:11menosmas
Per Esteve, fa mes de 7 anys

Està clar que avui en dia volen "xupar" d'allà on sigui.
O sigui que si després de comprar una propietat i pagar una hipotèca vull obrir una finestra, PAGA!, que vull fer reforma, PAGA més impostos, que si vull llogar CA MEVA, PAGA i així amb tot! Però no és ca meva, PROPIETAT PRIVADA? per que cony he de pagar la seva incompetència? Que vull fer feina, primer PAGA! Aviat si vull tirar-me un pet hauré de pagar.
Me pareix molt bé que cobrin impostos de circulació per mantenir les carreteres, pel reciclatge, pel fens, etc però per la venda d'una casa, per poder rebre una herència, el meu pare ja va pagar quan la va comprar! no és nostra perquè hem de pagar impostos de successió? Que estem a l'edat mitjana? El que hauríem de fer TOTS en aquests casos és no pagar! People got the POWER!

Valoració:17menosmas
Per dos i dos són quatre, fa mes de 7 anys

Es poden regular perfectament les viviendes de lloguer vacacional, El que falta és voluntat política.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris