cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
23°

La Federació de Pares d'Alumnes denuncia a la Defensora del Poble la situació “d'indefensió”

Una mare deixant el seu infant a l'escola.

Teresa Ayuga

La Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes (FAPA) de Mallorca ha presentat aquest divendres davant la Defensora del Poble, Soldedad Becerril, una reclamació per considerar que les famílies es troben en situació d'indefensió per les últimes actuacions de la Conselleria d'Educació del Govern balear.

En un comunicat explica que en concret aquesta iniciativa es deu a l'aprovació dels projectes lingüístics als centres, ja que segons el parer de la FAPA vulneren les competències dels consells escolars i en conseqüència el dret de participació de les famílies i de tota la comunitat educativa.

Per a la FAPA, “el problema va més enllà de la qüestió lingüística i pot marcar un abans i un després”.

Afegeix que “la llei s'ha de complir i l'aprovació del projecte educatiu, en el qual està inclòs el projecte lingüístic, és competència dels consells escolars segons la Llei Orgànica d'Educació (LOE)”.

“Si això es vulnera, a partir d'ara la Conselleria podria actuar impunement sense comptar amb la comunitat educativa”, adverteix.

La FAPA compartirà aquest document amb totes les forces i representants de la comunitat educativa perquè si ho consideren oportú, puguin modificar el seu contingut fent-lo seu per després remetre'l a la Defensora del Poble.

Aquesta acció s'emmarca en el conjunt d'una sèrie d'actuacions que està valorant la FAPA en coordinació amb altres representants de la comunitat educativa.

Entre altres té pendent la presentació d'una reclamació similar a “l'Alta Inspecció Educativa” i la possibilitat d'interposar un recurs contenciós administratiu per vulneració de drets fonamentals i no descarta l'opció d'una querella per prevaricació


Arguments per la reclamació

En el document que han adreçat les famílies a la Defensora del Poble asseguren que mentre ells pateixen casos d'indefensió, el director general d'Innovació, Onofre Ferrer, manifestava obertament en una reunió oficial amb els directors de Primària que “si els nins aprenen spanglish no passa res”. A més, en el document recorden que el mateix president de la nostra comunitat autònoma feia manifestacions buides de rigor acadèmic en què afirmava que “el fracàs escolar disminuirà amb l'aplicació d'aquest decret”, insinuant clarament que l'aprenentatge en la nostra llengua pròpia és la causa del fracàs escolar.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Pobre Kaimito, fa mes de 7 anys

Ai Kaimito, què malament que te veig. Ja sé que la realitat és dura i clar, això de veure que el poble majoritàriament està en contra de les malifetes de na Kuana Mari fa mal.

Valoració:34menosmas
Per Jaume, fa mes de 7 anys

A lo mejor los que están indefensos son los alumnos, y los padres, ante tanta federación, organización y politización catalanista (valga la repugnancia). Feis oi.

Valoració:19menosmas
Per Pro-negociació, fa mes de 7 anys

Bartoloooo!!! si que t'avorreixes per escriure cada dia aquí!!! hahaha

Valoració:-14menosmas
Per Observat, fa mes de 7 anys

Heu obsevat que hi ha opinadors observadors que no entenen res de res. Hi ha una poesia que diu:
"asombrose un portugués de que los niños en Francia desde su mas tierna infancia supiesen hablar francés"
Pos el mateix, un opinador pagat pel PP que es sorpren que la gent dels països catalans siguem catalanistes.

Valoració:40menosmas
Per Prevaricadors, fa mes de 7 anys

La consellera Camps i el seu segon n'Estarellas no han estat capaços de negociar amb NINGÚ. Ni pares, ni empresaris del sector, ni amb sindicats, ni amb professors, ni estudiants, ni partits polítics. Fins i tit han hagut de fer callar i renyar a molts dels seus militants i batles. AMB NINGÚ. És una democràcia molt rara aquesta on els governants tenen TOTA la raó i LA RESTA DEL MÓN no. Això, aquest fenòmen estrany, en psiquiatria té un nom tècnic, i en política també.

Valoració:16menosmas
Per Pobre Tomevet, fa mes de 7 anys

Pobre Tomevet, es nota que no sap res de les escoles i les confon amb "cuarteles militares". A les escoles RES mai es fa per "ordeno y mando". TOT es parla, es qüestiona, es discuteix, es negocia, es fa per acord, democràticament. Parlar les coses forma part de l'ADN de les escoles. Obeir forma part de la mentalitat militar i de xotets de cordeta com els opinadors.
Però clar, què ha de saber d'escoles una persona amb tant poc escrupols morals que es ven per fer d'opinador a sou del PP i dedicarse a insultar i desprestigiar als mestres.

Valoració:45menosmas
Per Biel, fa mes de 7 anys

"1923: La nostra parla
La nostra parla era una societat presidida pel maonès Joan Mir i Mir, el qual havia escrit el 1917: "Per part meva, crec necessari dir-vos en primer lloc que estic del tot conforme que la nostra parla no és més que una petita variació de la llengua catalana, i em pens que tots arribarem a comprendre que som catalans, fills dels que varen prendre Menorca als moros i dels qui han anat venint d'aquelles hores ençà.

Catalans som i en bon català acabaran per escriure tots aquells que vulguin fer-ho així com toca". El desafiament no seria fàcil i sorgirien polèmiques per part d'aquells que defensaven el castellà. Però Joan Mir i Mir tenia les coses ben clares."

(Miquel Ferrà i Martorell, dBalears, 8-2-2012)

Joan Mir i Mir tenia el mateix sentiment nacional que Ramon Llull, Anselm Turmeda, Jeroni Rosselló, Antoni Maria Alcover, Gabriel Alomar, Pere Oliver Domenge, Miquel Ferrà, Joan Pons i Marquès, Alexandre Jaume, Francesc de S. Aguiló, Joan Fuster, Josep Guia, Joan Guasp, Bartomeu Mestre i Sureda (Balutxo), etc.

Valoració:-11menosmas
Per rater, fa mes de 7 anys

No és noticia que la FAPA presenti davant la defensora del poble una queixa per indefensió???
Què és noticia, que en Rajoy i 20 llepaculs es deixin fotografiar a la vora d'un riu?
Si hi ha pares que trobin que les apas (apimas) no són els seus representants, ho tenen tan fàcil com apuntar-se i intervenir, ajudar a l'escola, es a dir al seus fills i col·laborar amb el Centre en la educació. O és massa feina...no serà que tenen la consciencia bruta.

Valoració:1menosmas
Per Bart O'Lomé, fa mes de 7 anys

NATURALMENTE.NO HAY QUE NEGOCIAR CON NADIE.LOS MAESTROS CUMPLEN ORDENES Y HAN DE ACATAR LA LEY.SI NO LES GUSTA,NADIE LES OBLIGA A SEGUIR "ENSEÑANDO" ¡ANCHA ES CASTILLA!

Valoració:-12menosmas
Per Alamerda Jahisom, fa mes de 7 anys

Pobres pares i pobres al.lotets i al.lotetes!. I encara aquests dictadors desinformats, s´atreveixen a acusar de manipuladors als Mestres i professors que fan la seva feina el millor que saben i poden, malgrat tots els entrebancs que els posen. El fet és per dur-lo al Defensor del ^Poble i també al jutjat de guardia,

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris