cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
22°

L'Ajuntament de Maó reconeix haver mediat en el cas dels directors expedientats

Gornés i Reynés en una imatge d'arxiu d'un ple municipal celebrat el passat mes de maig.

laura pons bedoya

L'Ajuntament de Maó ha reconegut a través d'una nota de premsa que el consistori ha mediat en el cas dels directors expedientats a tres instituts de la població.

L’alcaldessa i el tinent d'alcaldia d'educació han mantingut “contactes amb els responsables de la Conselleria i una reunió amb els tres directors amb la finalitat de comptar amb informació directa i fidedigna dels fets que han abocat a l'expedient administratiu obert per la Conselleria”.

I aclareixen que “a petició del propis directors s’han gestionat aquests contactes amb discreció, postura compartida amb l’equip de govern municipal, més interessat a apropar acords que en agitar el conflicte”.

“No són expedients polítics”
El consistori ha justificat l'actuació de la Conselleria d'Educació d'obrir els expedients als directors dels IES Cap de Llevant, Pasqual i Calbó i Joan Ramis i Ramis, excusant-se en què “no són expedients polítics”.

L'Ajuntament considera que els expedients són “un procediment administratiu emmarcat en la regulació prevista per a funcionaris públics. Es tracta d'un procediment sotmès a un marc jurídic; no valen, per tant, les opinions sinó el compliment normatiu”.

La Comissió Informativa de Cultura, Educació i Esports, integrada per membres del PP i del PSOE, que s'ha celebrat aquest dimarts a la batlia de Maó ha estat presidida per Àgueda Reynés, si bé la batuta la portada el regidor d'Educació i exconseller d'Administracions Públiques, Simón Gornés.

El consistori en un comunicat fet públic després de la Comissió assegura que “l'Ajuntament no opina sobre aquest procés, no pot ni deu "posicionar-se" sobre una competència que no és pròpia; ans al contrari, ha de respectar el compliment legal depenent d'una altra administració i espera que, en efecte, es doni una sortida àgil i satisfactòria”.

Cal recordar, que els tres expedientats van ser suspesos de sou i feina de forma immediata per no acatar les ordres que els havien arribat d'Inspecció Educativa per tal d'aplicar correctament el Decret de tractament integrat de llengües (TIL) al seu projecte lingüístic.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Regomira Puig, fa mes de 7 anys

En Gornés fa cara de mala llet i la batlessa de Maó-Mahón Reyness es troba administrativament guapa.

Valoració:1menosmas
Per Este digital es una sucursal de Catalunña, fa mes de 7 anys

A alguien le extraña el sesgo de este digital, teniendo en cuenta que LA UNICA PUBLICIDAD INSTITUCIONAL que lo sustenta es:

Generalitat de Catalunya
Departament de Presidència

Juzguen ustedes mismos.

Valoració:-16menosmas
Per Implicació de l'ajuntament de Maó, fa mes de 7 anys

Es molt freqüent, i ben valorat, que administracions, entitats, col·lectius, etc, es pronunciin a favor o en contra d'un determinat fet/fenòmen social, polític, militar, esportiu, desastres naturals, atemptats... Veig totalment lícita la implicació de l'ajuntament de Maó en un fet que repercuteix directíssimament en centres educatius on hi van els infants del municipi, i els seus pares són els que paguen els imposts al consistori. Moltes de vegades ens pronunciam sobre fets a l'altra banda de la mar que ni ens van ni ens venen i no ens podrem implicar en un fet del món educatiu dels nostres ciutadans?
Això que "no són expedients polítics", és una bufonada; fa molt de temps que això no passa.
Dues conclussions: 1a) En aquest país, l'EDUCACIÓ, és un tema de sèrie B; 2n) Si els partits del govern autonòmic i del consistori de Maó fossin antagònics, ja s'haurien pronunciat, ja.
Quina misèria!

Valoració:28menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 7 anys

Que no ens imposin el bilingüisme també en aquest fòrum: deixem sense respondre ni valorar els comentaris en la llengua cooficial distinta del català o LEPE (Lengua Española Propia de España i del mundo mundial...). I si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí l'idioma foraster no és útil ni necessari.

Valoració:2menosmas
Per Bart O'Lomé, fa mes de 7 anys

Claro ¿qué iban a decir? han ido a quitarse el muerto de encima,que además no era suyo.Lo han intentado.Pues bueno,pues vale,pues me alegro,oiga.Los directores siguen igual de expedientados,ya que están inmersos en un procedimiento administrativo que no tiene nada que ver con la Administración Local, y los del consistorio bastante han hecho con informar de algo que no tiene nada que ver con ellos.

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris