algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

El PP de Maó obligat a donar explicacions pel cas dels directors expedientats

Els directors expedientats amb l'exdelegat d'Educació a Menorca.

laura pons bedoya

El PP de Maó haurà de donar explicacions aquest dimarts sobre el cas dels directors expedientats a tres instituts, per no voler acatar presumptament les instruccions de la Conselleria d'Educació. El PP del consistori haurà de donar la cara, a diferència dels membres populars del Consell de Menorca que asseguraren que el tema dels directius expedientats no era de la seva competència i que per tant no havien de donar cap explicació en un ple extraordinari.

La Comissió Informativa de Cultura, Educació i Esports, integrada per membres del PP i del PSOE, ha forçat aquesta “reunió extraordinària i urgent”, tal com recull la circular de la convocatòria. Això ha estat possible gràcies a què una tercera part dels membres de la Comissió (tots ells del PSOE) han demanat aquesta reunió per parlar del cas dels directius suspesos de sou i de feina.

La reunió començarà a les 12.30 hores i comptarà amb un únic punt del dia, “facilitar informació sobre l'actuació dels representants municipals en els consells escolars en relació al projecte TIL i valoració de la  situació davant l'inici del proper curs escolar”.

Vicenç Tur, del PSOE de Maó explica que la convocatòria ha estat possible perquè “volem que ens donin explicacions sobre un tema que és de competència municipal, com és el dels representants municipals als consells escolars”.

Tres instituts i tres representants municipals
El Consell Escolar de l'IES Cap de Llevant és Juan Carlos Mezquida (PSOE) que votà a favor del projecte lingüístic que havia fet el centre.

A l'IES Pasqual i Calbó el seu representant és Mateu Ainsa (PP) que inicialment es mostrà d'acord amb el projecte lingüístic elaborat pel centre si bé finalment s'abstingué.

Per últim, a l'IES Joan Ramis i Ramis la representant municipal al Consell Escolar és la batlessa Agueda Reynés si bé fonts municipals asseguren que “no hi assisteix mai” i durant la reunió en què es votà sobre el TIL, Reynés delegà en el regidor Alejandro Sanz (PP).

La Comissió d'aquest dimarts ha estat convocada oficialment per la batlessa si bé no està confirmat si presidirà la trobada. Reynés podria delegar, per exemple, en el regidor d'Educació, l'exconseller Simón Gornés.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tià, fa mes de 7 anys


Un "mea culpa" brevíssim.

He escrit el meu missatge precedent a la correguda.

A les bandes de Barcelona solen dir que "de pressa i bé no pot ser" (pronuncien la "é" de "ser" tancada).

Per tant, ja em perdonareu si, dins el meu text, hi manca una coma, i si m'he deixat d'accentuar un "sóc". I no he pensat a tancar els parèntesis després de la frase "...en aquest cas no hi hauria coma".

Valoració:10menosmas
Per Tià, fa mes de 7 anys

Vilipendiado,

Et don la raó: En un cas com aquest que tu critiques, entre el subjecte i un participi, en què la frase conté una el·lipsi (la frase sencera podria esser "El PP de Maó és obligat a...", i en aquest cas no hi hauria coma. En el cas que ens ocupa i que t'ha valgut (no sé per què) una ruixada vermella, hi ha d'haver coma, obligatòriament.

Per tant (i ho repetiré) tens raó en la teva observació.

Per aclarir coses, et diré que sóc professor de català, amb una experiència d'anys, corrector i traductor, sempre el la nostra llengua.

No entenc com la gent se t'ha tirat a damunt i t'han carregat de manetes vermelles. Al cap i a la fi, tu només et pronunciaves sobre un punt de gramàtica, i ho feies en forma objectiva i respectuosa.

I com, segons una dita mallorquina, "més val la qui guarda que la qui cura", per protegir-me d'allò que en podríem dir "vermellor manual", aclariré que sóc home de Països Catalans i independentista. Supòs que això pot aclarir un poc qui i què soc.

Ah, per acabar: el nivell de català del Diari de Balears és deplorable.

Valoració:10menosmas
Per lluna, fa mes de 7 anys

Vilipendiado, entre el subjecte i el verb no hi pot haver coma. Deixa que els periodistes facin la seva feina i tu dedica't a estudiar.

Valoració:-2menosmas
Per Vilipendiado, fa mes de 7 anys

El meu català no és molt bo, ho reconec, però creec que el titular ha de tenir una coma:
El PP de Maó, obligat.....

Valoració:35menosmas
Per Un digital onanisa y ridículo, fa mes de 7 anys

Este digital es monotemático: sólo le importa la imposición de la sagrada lengua catalana y tiene que reinventarse cada día para sacar una noticia relacionada con el TIL, el último caballo de batalla de los catalanistas. Y claro, tiene que sacar agua de donde no la hay. Que si la consejera no recibe a la Asamblea de Docentes. Que si Estarellas dice esto o aquello. Que si el PP de Mahón tendrá que pronunciarse por los expedientes a los tres directores levantiscos. Que si la consejera le importa un bledo la convocatoria de la huelga. Ni una sola noticia, sólo juicios de intención y especulaciones peregrinas que no vienen al caso. Sólo alargar un tema del que se ha dicho todo con el único ánimo de desgastar al PP y presentarlo como unos traidores a la tierra. Ya se sabe, lo de siempre. En condiciones normales, un digital así no tendría que existir porque, sencillamente, no tiene nada de qué informar y, a la luz de sus tristes opinadores, nada qué pueda interesar a nadie salvo al onanismo nacionalista. Ni siquiera el AraBaleares les ha querido, se han quedado sin diario de papel y ahora tratan de sobrevivir sin medios y lo que es peor sin ideas. No debe sorprender a nadie en qué se ha quedado el dbalears, lo vemos cada día. Una recomendación al que fuera subdirector adjunto del dbalears, Joan Riera. Déjelo ya, no haga más el ridículo.

Valoració:6menosmas
Per Un Joan de tants, fa mes de 7 anys

Meam bart
Possiblement el tema no és responsabilitat de l'Ajuntament de Maó, però si en els col·legits del seu municipi hi ha problemes millor que els representants municipals se n'ocupin i preocupin cosa que sembla que en els del PP les hi han hagut d'obligar.

Valoració:9menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 7 anys

Que no ens imposin el bilingüisme també en aquest fòrum: deixem sense respondre ni valorar els comentaris en la llengua cooficial distinta del català o LEPE (Lengua Española Propia de España i del mundo mundial...). I si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí l'idioma foraster no és útil ni necessari.

Valoració:37menosmas
Per Bart O'Lomé, fa mes de 7 anys

Ya está resuelto el problema de los directores rebeldes por incumplir la ley.Como el Govern y el Consell se inhiben ,los catalanufos pasan la responsabilidad al PP del consistorio de Mahón que,como todo el mundo sabe, es el organismo que tiene que resolver el problema.Por cierto,en el notición confunden al PP de Mahón con el PP del consistorio de Mahón.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris