cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

El PSIB vol que el Govern «deixi de fer festes i fotos» i expliqui la feina feta per millorar el finançament

El PSIB ha mostrat avui el seu compromís per aconseguir una millora del règim de finançament que Madrid posa en pràctica amb Balears.

Més enllà de les peticions que en públic ha fet últimament el president José Ramón Bauzá, els socialistes volen que el conseller d'Hisenda, l'eivissenc Josep Vicenç Marí, expliqui quines actuacions ha duit a terme en privat perquè la comunitat rebi inversions provinents dels Pressuposts Generals de l'Estat de 2014 en una quantitat justa i suficient.

El grup parlamentari socialista pretén amb aquesta petició d'explicacions al Parlament que l'Executiu deixi clar que treballa durament per tal d'assolir que l'Arxipèlag quedi el pròxim any per damunt de la mitjana estatal quant a inversions, al contrari de l'ocorregut el present 2013.

En aquest sentit, la portaveu del PSIB a la Cambra, Francina Armengol, ha recordat que les Illes quedaren a la coa d'Espanya degut al fet que el Govern «no va fer el treball que havia de fer», i només es reberen una mitjana per habitant de 70 euros.

Armengol ha demanat als actuals ocupants del Consolat «que deixin de fer festes i fotos» i es posin a treballar per a negociar amb el Govern central perquè Balears rebi «el que li pertoca per llei».

A més, la líder socialista ha proposat al Govern que «negociï políticament» amb Madrid perquè es condonin els 300 milions d'euros que Balears ha de retornar en cinc anys en concepte de finançament autonòmic, a canvi d'un any d'inversions estatutàries pendents (400 milions) que no han estat reclamats per l'Executiu de Bauzá.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris