algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Els illencs destinen tres vegades més de doblers a “rescatar Espanya” que el conjunt de l'Estat a salvar la banca

Esquerra Republicana denuncia que el 48% dels impostos que paguen els ciutadans balears “no tornen”

Esquerra assegura que mentre 1.296 euros dels impostos de cada espanyol han anat a la reestructuració bancària, els illencs paguen cada any 3.415 euros que no tornen.

Esquerra Republicana

Esquerra Republicana denuncia que els ciutadans balears han destinat, en impostos, tres vegades més diners a “rescatar Espanya” que tots els espanyols “a rescatar els bancs”. Joan Lladó, president de la formació política, assegurà divendres que mentre 1.296 euros dels impostos de cada espanyol han anat a la reestructuració bancària, els illencs paguen cada any 3.415 euros que no tornen.

Lladó i Cathy Sweeneey, vicepresidenta del partit , van explicar davant d'una oficina de Bankia com afecta l'espoli fiscal al pressupost de Balears i a la pressió fiscal. El líder nacionalista assenyalà que el 48% dels impostos que paguen els ciutadans de la comunitat no tornen “ni en infraestructures, ni en serveis” el què afecta “clarament” els comptes autonòmics.

Lladó explicà que el 2012 els ciutadans de les illes van pagar en tributs una mitjana de 7.319 euros per habitant, mentre el pressupost “no va destinar ni la meitat”, 3.214 euros, per cada un. Mentrestant, segons el dirigent polític, “regions com Extremadura van pagar 4.012 euros i van poder disposar d'un pressupost de 4.323 per persona, el que suposa 1.109 euros més que el que es rep a Balears”.

Aquestes dades no inclouen la recepció dels Pressuposts Generals de l'Estat que en el cas de l'Arxipèlag és de 71 euros per habitant, “nou vegades inferior a Castella i Lleó o tres vegades menys que els mateixos extremenys”, manifestà Lladó.

Límit de dèficit
Per part seva, Sweeneey recordà que “per si això fos poc” l'Estat obliga a la comunitat a “assolir un límit de dèficit més de quatre vegades superior que el que Brussel·les obliga a l'Estat”. “Haurem d'assolir un límit de dèficit de l'1'47 del PIB mentre l'Estat té un marge de fins al 6'5 del PIB, el que significa que l'Estat no retallarà ni en armament, ni en ambaixades, ni en AVE i en canvi els illencs haurem de retallar uns 86 milions d'euros l'any que ve en serveis bàsics”, assegurà la vicepresidenta del partit.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 6
Siguiente
Per mallorquí, fa mes de 7 anys

Aquests pancas a ca nostra pinten lo mateix que el Partido Pirata...
Que deixin de fer el ridícul i barco!

Valoració:-12menosmas
Per mallorquín, fa mes de 7 anys

ECR? Pero estos no se dedican a la venta de material informático?

Quien putas son esta gente?

Valoració:2menosmas
Per FINS ALS CO.,, fa mes de 7 anys


En comptes de ser pròspers i millorar la Logística empresarial i industrial, es dediquen a animalades de Logística Independentista... quan la misèria sigui total (de moment 1.000 empreses cap a Madrid) la culpa serà, PER SUPOSAT i COM SEMPRE... DE MADRIT !!!

Valoració:3menosmas
Per Cathy Ripoll, fa mes de 7 anys

Cathy Sweeney perquè no es va a tocar es collons ca seva.. en es seu país Irlanda, que es preocupi de l'IRA .. que sa seva gent visqui en pau .. i sa crisis bestial que tenen, aquí no pinta res aquesta dona. És llicenciada en filologia hispànica?? Fou Gerent de la UIB durant el període que va ser rector en jeje Nadal Batle !! quine credibilitat pot tenir aquesta dona .. m'estic morint de riure només pensar-ho, i es renegat traïdor i llepaculs de Joan Lladó que marxi d'una puta vegada en es Principat que allà li donaran un bon càrrec polític per viure des cuento que és lo que realment persegueix..Quina vergonya tenc de veure tants d'ignorants i de traïdors entre els illencs. Que no ens imposinb es Països Catalinos és un invent molt interessat.. barco de una puta vegada.. Mallorca and Balearic Islans are not Catalonia.. Cathy. El nostre benestar i la nostra dignitat, valen molt més.. Els PPCC enfonsarien sa nostra economia, sa nostra llengua i cultura.
Cathy...Go Home, no more pancatalanisme

Valoració:-17menosmas
Per Foner Vermell i Negre, fa mes de 7 anys

(( Carta d'un catala en resposta a la d'un mallorqui)),

Aquest és un llop amb pell de be .. se li veu el llautó, com no té respostes ni arguments .. a (Carta a un ciutadà català,, d'un mallorquí) va en es seu rotllo d'adoctrinament però amb vaselina.
Catalans teniu d'entendre ja d'una puta vegada que no volem sabre res de voltros i ni des vostro invent molt interessat per cert ..pastissos catalans.. please.. please per favor aneu a pogar fum !!! Ja està bé! .. catalàns a Catalunya !!

Valoració:4menosmas
Per Lluis,, fa mes de 7 anys

No hem d'ignorar la hispanofòbia que des de fa anys els ha interessat fomentar, amb variades fórmules, a algunes formacions polítiques i a alguns responsables governamentals",el president de la OCB (OCC) PSM( MES) etc.., no es pot "mirar cap a una altra banda ni mantenir una actitud pusil·lànime que reforci aquestes posicions". "la majoria de Mallorquins/Balears ens sentim Mallorquins/Balears i espanyols amb tota naturalitat" i que Mallorca "no és la parcel·la privada d'uns quants". "La Mallorca real que jo defenso és una Mallorca plural, de tots, pensin el que pensin, però no d'uns quants que creuen posseir la veritat absoluta i pregonen un discurs polític únic" Cap Amunt Mallorca i Espanya..es radicals catalanistas manipulan tot..per es seu interes...
qualsevol realitat historica

Valoració:-2menosmas
Per Mobilette, fa mes de 7 anys

Es deliri geogràfic que s'han inventat amb es nom de Països Catalans es una entelèquia imperialista imaginàriament configurada per sa Comunitat Valenciana, ses illes Balears, la franja oriental d'Aragó, part de Múrcia, es departament francès dels Pirineus Orientals, i l'Alguer italià (el que l'ideòleg del nacionalisme, Pere Màrtir Rossell i Vilar, va batejar en els seus escrits com «Imperi Català»). Perquè el catalanisme identifica llengua amb nació, en sospitosa sintonia amb aquell lema esgrimit per Adolf Hitler per justificar davant l'opinió pública internacional la seva invasió i annexió dels territoris germanòfons d'Àustria, Txecoslovàquia i els Sudets, poc abans de la Segona Guerra Mundial: Eine Sprache, eine Nation ('una llengua, una nació')..coses de sa història, sa lluita per es poder. Catalans aneu a tocar els collons a ca vostra .. sempre ficant on no vos criden, aneu a porgar fum aquí a ses illes està creixent un anticatalanisme cada dia mes gran per lo manipuladors que sou !! fora pancatalanisme , Mallorca i Balears mai formarà part des vostro somni per que no ho sentim ni ho sentirem mai.. barco, Som Mallorquins Balears .. mai catalans aneu a prendre pes c ...

Valoració:17menosmas
Per Risto, fa mes de 7 anys

Després de viatjar bastant, no he vist enlloc del MÓN CIVILITZAT es grau de bestialitat GLOTOFÁGICA, desplegat per es NEOFEIXISME català amb cotes siderals de totalitarisme imperialista en ses seves comunitats veïnes.
Només trobem cotes equiparables de barbàrie en aquells mons delirants que vam poder defenestrar gràcies a DUES GUERRES MUNDIALS i que ara reneixen de ses seves cendres a Catalunya: NAZISME, FEIXISME, COMUNISME / SOCIALISME REAL, un "MIX" endimoniat amb es seus dirigismes escolars, es seus indecents rentats -de-cervell, es seus prefabricats de mentides històric-lingüístics del endimoniat "régimen.cat" ....

Valoració:10menosmas
Per mallorquí, fa mes de 7 anys

@ català: ""catalans anti-catalans"""?!?!?

Dius que no ens vols faltar al respecte, però que balears i valencians també som catalans??????

Tu ets un panca, "nanu". Ben educat, però un pancatalanista de merda.
Arruix feixisme pancatalanista de ses nostres illes!!

Valoració:4menosmas
Per Carta d'un catala en resposta a la d'un mallorqui, fa mes de 7 anys

Company et demano perdo si no escric millor el dialecte barceloni que vaig apendre. No se si tan sols em llegiras. No calia que canvïs la teva parla, la puc entendre i m'agrada aquesta riquesa d'uns i altres. Voldria dir que per la part que em toca vaig votar Esquerra. Se que aquesta idea de apropiació/pancatalisme com dieu, neix a Ses Illes Balears i a Valencia. Aixó va fer guanyar vots al PP i demes espanyolistes que també els pateixen al principat. Es una mica de ximples que hi hagi catalans anti-catalans pero aixi es desde Lerroux. Han dividit una llengua en 4, reduïnt la gent que la parla/xerra i se m'en fot el nom, jo t'entenc a tu com tu entens un valencià. Aixi que passa? Que suposa aquesta divisió? Menys drets i menys gent reclamant aquests drets, es culturalment més débil. Fixa't bé i pensa una mica si no tinc raó. Jo veig les dades del deficit fiscal, inversions, beques, ajudes, impostos, sempre surten Balears, Valencia i Catalunya juntes, encapçalant tot lo dolent que ens fa l'estat i aixó ens ho mereixem per rucs. La meva dona es valenciana, molt espanyola val a dir i xoquem avegades amb aixó. Li he dit que mai la idea dels PPCC es absorvir tot a Catalunya, que es una idea cultural per ser forts davant la unica llengua protegida i defensada per l'estat, la resta de llengües fins ara eren a defensar per la autonomía en qüestió amb la llei Wert ja no serâ aixi, mentres que la nostra llengua unida i ensenyada agues agafat un nombre molt important, fes comptes, 15milions de 40 agues estat gairebé la meitat, amb les 3 principals fonts de ingressos reclamant juntes, un problema ben gros que han liquidat amb aixó del pancatalisme sense dir ni mu del pancastellanisme que aquesta ni la nombren i be que farien crit si els llatins volguessin dir-li no se, LAPAS (lengua propia de america del sud). Jo no crec que ho vegi per culpa d'aquesta destrucció silenciosa i assimilació, tant de bò el principat guanyi la independencia i ens obri nous horitzons a la resta, no assimilats, si nó com a persones lliures que poden treballar juntes i tinguin la decissió sobre els seus territoris en alló que els afecta sense que ho decideixi un a 800km en nom de 40mil.lions i es creu amb legitimitat de cristianitzar tota la gent, vulgui la majoria d'aquell territori o no, espanyolitzar els territoris heretges i fer el que vulgui, tant de bó algún dia els PPCC com va fer Jaume I siguin territoris diferents, amb els seus dialectes i lleis, peró treballant junts en coses comunes, que em sembla ntendre es la idea i la meva dona tota anti-catalana comença a entendre que potser no era com ho veien a casa seva. Jo voto Esquerra al principat i ho vaig fer l'any passat per primer cop perque estan destapant algunes vergonyes que portaven temps dien i no els escoltavem prou bé perque feien comentaris radicals, ara entenc que estaven emprenyats amb les injusticies i aixó els ha fet pecar massa de catalanitat conjunta sense defensar la personalitat propia, jo no vull decidir pels Balears i ho sento molt si alguns sentiu manca de respecte, espero no haver incomodat ningú amb el meu dialecte que ja de per si es dolent i hauré fet un munt de faltes, peró que jo que també era espanyolista fins i tot vaig estar a l'exercit intento corretgir i llegeixo aquest diari per ser uns dels pocs en aquesta llengua que estic redescobrint tot just fa un any desde que em vaig posicionar a favor de la independencia no sols del principat, tambié de totes les regions d'aquest estat uniformador com diuen de nació castellana i que no respecta res, salutacions i desitjo de tot cor que puguis llegir aquesta carta amic mallorquí de la carta a un catalá

Valoració:26menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 6
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris