algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
11°

El Consell de Menorca es nega a convocar un ple extraordinari per tractar dels directors expedientats per Educació

La comunitat educativa protestà contra els expedients oberts als directors dels centres de Menorca.

L. P. Bedoya

L'equip de govern del Consell de Menorca (PP) ha denegat la convocatòria d'un ple extraordinari per debatre una resolució sobre els expedients disciplinaris imposats per la Conselleria d'Educació a tres directors de centres educatius de l'illa per negar-se a aplicar el Decret de tractament integrat de llengües (TIL). El Consell assegura que els expedients es troben més enllà de les competències de la institució, ja que es tracta d'expedients oberts per una altra administració.

En concret, l'equip de govern que dirigeix Santiago Tadeo, al·lega que la proposta presentada per l'oposició “afecta expedients administratius concrets, competència d'una altra administració, de caràcter disciplinari, reglat i amb una clara vessant jurídica, l'aprovació del qual requereixuna anàlisi de la legalitat de l'actuació duta a terme per una altra administració, la qual cosa excedeix clarament les funcions i l'àmbit competencial” de la institució insular.

Segons el Consell, “en cap cas” es vol “quartar el debat polític” a la màxima institució de l'illa, però assegura que es tracta d'una qüestió “que afecta l'obertura d'expedients disciplinaris per part d'una altra administració, en mans de la inspecció de la Conselleria d'Educació”. “El nostre sistema de dret dóna a les parts implicades les garanties suficients quant a la resolució del conflicte”, al·lega la institució insular.

Contacte permanent
L'equip de govern també assegura que la institució insular ha estat “en contacte permanent i diari” amb la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats. Afirmen que els “ocupa i preocupa” els fets succeïts, ja que creuen que “haurien de solucionar-se de la millor manera possible pel bé de tota la comunitat educativa, dels pares i alumnes i, en general de la societat menorquina”.

El Consell, alhora, vol mostrar el seu “màxim respecte a tota la comunitat educativa així com als directors” expedientats. En aquest sentit, afirmen que “totes les parts implicades han de vetllar per aconseguir un inici de curs tranquil pel bé dels estudiants, pares i comunitat educativa”. “En aquesta direcció el Consell Insular en farà feina”, conclouen els representants de la institució insular.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan, fa mes de 7 anys

Catetos, fins ara ningú l`ha dit res, des de l`entrada de la democràcia sempre han fet el que han volgut, i els diferents governs, l`han tengut por, degut a la força que tenen.

Valoració:2menosmas
Per Bart O'Lomé, fa mes de 7 anys

Esos directores rebeldes ya podrán defenderse en su procedimiento administrativo sancionador, aunque espero que fracasen y los echen a patadas.No hay por qué convocar para nada al Consell, más bien disolverlo,por ser (como todos los Consells) un organismo inútil e incompetente.

Valoració:-13menosmas
Per catetos, fa mes de 7 anys

esta clar que les competencies en educació les té el govern balear i per tant aquí el consells no tenen cap potestat , segur que el consell de Menorca té altres coses millors que fer perdre el doblers als ciutatans junt amb el seu temps i no encarregar-se de les seves competéncies .
aquesta plataforma per la defensa de l´escola pública ha perdut tota la seva coherencia i tota raó el no ser capaç de crear un veritable debat per l ´educació pública de qualitat i voler imposar les seves condicions quant el veritable debat s´ha de fer a les institucions en aquesta cas al parlament de les illes balears i com funcionaris públics que cobren de diners públics estam obligats a obeir les resolucions del parlament , de la conselleria . Sempre a favor del bé general .
Está clar que tenen dret a manifestar el seu pensament pero no tenen dret a fer apologia de una defensa de un tipus d ´ESCOLA PÚBLICA respecte a un altre . posant com a valor absolut el no canvi , aquesta gent que tant vol un camvi de la constitució ara no acepte un canvi per una millor educació on l ´anglés , el castella i el catalá siguin l ´n eix principal de una educació pel segle XXI .
SALUTACIONS I BONA FEINA

Valoració:-6menosmas
Per Ropit., fa mes de 7 anys

Ara anam! Que un poble mai es posi contra els seus mestres! Si ho fa, anirà per avall.

Valoració:18menosmas
Per Paula, fa mes de 7 anys

Són tan cínics! No parem de reivindicar. No tenen raó i no s´ha de cedir. Volen destruir la llengua i la cultura.Però el poble està despertant.

Valoració:34menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris