algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
16°

El Govern converteix la plaça del cap de servei de trilingüisme en una de lliure designació

Així ho ha denunciat la coalició de MÉS després de fer-se públic al BOIB

La coalició MÉS posa en evidència que la modificació de la Relació de Llocs de Treball publicat al BOIB del passat 10 d’agost preveu la lliure designació de la plaça del cap de Servei de Tractament Integrat de Llengües (TIL), quan abans era una plaça d’accés per concurs. Per tant, el Govern canvia l’assignació d’aquesta plaça per garantir-ne la seva elecció política directa.

Qui ocupa aquesta plaça que serà l'encarregada de vetllar per tot el procés d'implantació del TIL i amb aquest canvi no té requisits lingüístics visibles, és a dir no es demana cap nivell de coneixement de català ni de coneixement d'anglès, segons denuncia la coalició.

El grup MÉS rebutja aquesta decisió perquè suposa la politització directa de la primera línia dels funcionariat de l’administració amb una motivació partidista i manipuladora. La diputada Fina Santiago alerta que “l’autoritarisme del PP està superant tots els límits racionals, incorrent en una irresponsabilitat molt greu en un àmbit tan delicat com és l’educació”.

“Sembla una broma que el nomenament de qui ha de dirigir, gestionar i vetllat per un projecte integrat de llengües, de tres llengües, només n'hagi de conèixer una”. En opinió de MÉS, el nomenar un cap polític sense coneixement de llengües posa en evidència que estem davant un projecte sectari de partit, i no davant un projecte educatiu assumit i legitimat per la comunitat educativa.

El diputat del grup MÉS, Nel Martí, ha tret a la llum la darrera actuació de la Conselleria d’Educació en relació al projecte integrat de llengües que posa en evidència que el TIL és un “projecte integrista contra el català”.

El diputat menorquí assegura que és integrista “per doctrinari i contrari a la pluralitat, i amb la finalitat d’anar en contra de la llengua catalana com a element d’identitat i de cohesió a les Illes Balears”. Afirma que el PP està duent a aplicant en l’àmbit de l’educació “l’espanyolisme més destructiu i fanàtic”.

Cal recordar que el PP al Govern ja ha donat mostres anteriorment d’haver perdut el seny com per exemple amb la suspensió de tres directors d’institut de Secundària de Maó i quatre resolucions que obliguen als instituts de Maó i Ferreries a aplicar el projecte lingüístic del Govern, enfront de la voluntat legítima dels consells escolars i per tant de les respectives comunitats educative

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Hipòcrites aprofitats, fa mes de 7 anys

Aquesta dona deu parlar perfectament les tres llengües, no?....ah, no? he, he... Podeu comptar que sortirà bé, l´experiment!
Esper que la vaga de setembre sigui un èxit!

Valoració:0menosmas
Per MARBOSCH, fa mes de 7 anys

En general, aquest és un exemple més, i en trobaríem moltíssims decom l'administració es polititza en els nivells alts, amb nomenament on simplement és requisit tenir el carnet del corresponent partit en el govern, on aquests càrrecs es converteixen de lliure elecció (a dit directament) informant del sou que diuen són "normal", però per darrera es mouen complements específics que fan empegueir.
Els ciutadans els convendria llegir el BOIB i comprovar els nomenaments, convocatòries de places, ... amb els seus corresponents sous i complements; i començarien a entendre moltes coses.

Valoració:16menosmas
Per Tramuntana verda, fa mes de 7 anys

Molt mal fet, i segurament no parlarà géns de Català. Així o tot cal que tothm sàpiga que des-de el temps gloriosos d´Aznar i Matas, les paces del grup A1 es van convertitnt una darrera l´altra en càrrecs politics.

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris