nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
20°

El Govern elabora un informe on assegura que Balears és la comunitat amb més "fortalesa econòmica"

Les Illes Balears són la comunitat autònoma amb major fortalesa econòmica, segons les dades referides a juliol i al primer semestre de l'any en l'informe mensual «El moment econòmic», que realitza el propi Govern a través de la Conselleria d'Economia i Competitivitat.

Els paràmetres que porten a aquesta conclusió són el bon comportament del mercat laboral, que el sector turístic va començar la temporada alta a nivells històrics, així com el creixement del volum de negoci del petit i mitjà comerç, ressalta el Govern en un comunicat.

La directora general d'Economia i Estadística, Joana Perelló, ha destacat que Balears és la comunitat «que mostra una major fortalesa econòmica», ja que «en el mercat laboral, al juny es crea ocupació neta per tercer mes consecutiu i és l'única comunitat on es produeix aquest fet ».

Al juliol, l'atur registrat cau el 8,2% respecte al mateix mes de l'any passat fins a situar-69354 persones i encadena nou mesos consecutius de baixades. L'atur cau en totes les illes, sobretot a Menorca (-12,3%) i a Eivissa (-11,3%).

L'afiliació mitjana a la Seguretat Social augmenta per tercer mes consecutiu, un 1,1%, amb 464.611 persones d'alta. Les illes han estat l'única regió on es crea ocupació neta.

Es registren 40.461 nous contractes, un 13,1% més que al juliol de 2012. La contractació acumulada dels primers set mesos de l'any ja supera en un 11,5% a la registrada en el mateix període del 2012.

«Les vendes de comerç al detall, al juny han crescut per tercer mes consecutiu i la variació interanual de la xifra de negoci augmenta un 2%», ha explicat Perelló.

També ha subratllat que la temporada turística ha començat amb dades històriques, i que «en la primera meitat de 2013 s'incrementa el nombre de viatgers allotjats en hotels en un 1,8% i les pernoctacions en un 1,4%».

Augmenta també l'ocupació en un altre tipus d'allotjaments, tant pel que fa als apartaments turístics (5,7% més de viatgers) com el turisme rural (4,4%).

L'índex de preus hotelers va créixer un 2,6% respecte de juny de l'any anterior i els ingressos per habitació disponible ho fan un 2,7%. Cal destacar que l'arxipèlag presenta el major grau d'ocupació per places de tot l'Estat durant el juny (80,4%).

Segons Egatur, al mes de juny la despesa total turística a les Illes Balears s'incrementà un 8,3% interanual. La despesa acumulada a l'arxipèlag fins a aquest mes arriba a 3.618.000 d'euros, un 10% més que en el mateix període de l'any passat.

Al juny, Balears va ser la tercera comunitat autònoma amb major dinamisme empresarial amb una variació interanual del nombre de societats creades del 15,6%. En el primer semestre, el nombre de mercantils creades arriba a 1.595, un 11,1% més que un any enrere.

«Les dades són positives, tot i que les prenem amb cautela. S'està treballant per consolidar aquestes dades tant en el mercat de treball, com amb el sector turístic, com amb el petit i mitjà comerç, així com amb el nombre de societats creades », ha destacat Perelló, que ha recalcat que« és des del sector privat des d'on es crearà ocupació », una tendència que espera que es consolidi.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tià, fa mes de 7 anys

Vol dir troben que "el resto de España" està pitjor que nosaltres, que ja feim el bategot.

Mal de molts, conhort de bèsties.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris