cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 14°
14°

Núria Riera diu que s'expedientarà a qui faci falta per incomplir el Decret de llengües

La portaveu del Govern, Núria Riera, ha assegurat que el decret de Tractament Integrat de Llengües (TIL) és d'obligat compliment i que si es produeix algun incompliment més, com els ocorreguts a tres centres educatius de Maó, es tramitaran «els expedients que facin falta».

En la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Govern, Riera ha defensat el decret com una eina que regula objectius de gestió educativa amb els quals s'havia compromès el Govern i ha afirmat que «s'ha d'aplicar i s'aplicarà» de forma progressiva.

Ha assenyalat que l'objectiu del decret és que els alumnes de Balears rebin una educació completa en les tres llengües: castellà, català i anglès. Igualment, ha assenyalat que la majoria dels centres educatius estan aplicant la norma amb tranquil·litat en els seus projectes educatius i solament a tres no s'han seguit les pautes que fixen el decret i la instrucció de la Conselleria que el completa.

D'aquesta forma, la portaveu ha justificat l'obertura d'expedients disciplinaris, perquè no han complert el decret. Segons Riera, «no hi ha intenció d'obrir més expedients que els que siguin necessaris», però no es poden realitzar «valoracions personals per part dels equips directius dels centres sobre una norma».

La consellera d'Administracions Públiques ha recalcat que «les normes s'han d'aplicar perquè són fruit d'unes decisions que representen la majoria dels ciutadans i per sobre de les valoracions personals estan aquestes normes i el programa de gestió que s'ha de dur endavant».

«Si hagués algun incompliment més, es tramitarien els expedients que facin falta però igual que s'ha fet sempre amb qualsevol matèria del Govern en la qual hagi un incompliment o falta», ha afirmat. La portaveu ha insistit que el curs ha de començar amb normalitat i la majoria dels centres han fet els seus projecte de centre en compliment del TIL.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per humo, fa mes de 7 anys

Todo es humo , el humo se ve pero no nos deja ver , el humo se huele sin ser visto , el humo genera miedo y curiosidad, el humo nos avisa que nos podemos quemar , el humo no pasa desapercibido , el humo ,... Y ahora que 40% de fracaso escolar . En las aulas hay un 25% de los chicos que sabem lo que quieren , un 50% que dudan y un 25% que no quiere estudiar , tenemos los niveles mas bajos en matematicas de espanya , muchos ninyos terminan la primaria sin saber leer ni escribir correctamente , los niveles de lectura del estado espanyol son los mas bajos de europa y para mas inri nos meten en primariaordenadores en las aulas ya en primaria que al cano de 2anyos estan obsoletos y han costado una pasta que no teniamos y han pasado 5anyos y aun los pagamos .esta claro el futuro antes eran los ordenadores y ahora es el ingles , y dentro de 3anyos sera el chino o tener una tablet en clase en vez de un libro , si si senyores sigamos vendiendo humo y al final nos quemaremos . Saludos

Valoració:9menosmas
Per Ca de bou, fa mes de 7 anys

Na Núria Riera pot dir missa, si vol, però el que passarà en realitat serà que tot seguirà igual, potser sí que es faci una matèria en anglès o diguin que la fan, i què? Durant tots els anys en què la llengua catalana ha estat la llengua vehicular de l'ensenyament, hi ha hagut alguns mestres, bastants, que han seguit parlant i fent les classes en castellà. I què els ha passat? Idò no els ha passat res. Però res de res. Idò ara serà el mateix... només faltaria! "Tant hi ha d'aquí a allà, com d'allà a aquí"

Valoració:10menosmas
Per kan, fa mes de 7 anys

Per EL CORREO DEL ZAR, el TIL s'incomplirà de la mateixa forma que fins ara s'ha incomplit el decret de mínims i no passava res. Un cop dins l'aula, els professors empren la llengua que els resulta més còmoda, i a vegades mesclen les dues sense, que hi hagi hagut mai cap queixa. Però ara les coses canvien, sembla que pel Govern no és el mateix que una assignatura que es tocava fer en català es fes en castellà, com que una que s'ha de fer en castellà es faci en català.

Valoració:-3menosmas
Per jordi, fa mes de 7 anys

Amb les herbes molles s’hi torquen el c…. A tot l’estat espanyol tothom diu “A Coruña” i amb aquesta mateixa força i con venciment ignoren les “Illes Balears” simplement parlen de “Baleares” i prou. El til és la confirmació de que som hem estat i serem un zero a l’esquerra, m’agradaria veure la resposta social que tindria el til a Galicia, basta escoltar el seu President sempre en gallec davant qualsevol mitjà de comunicació.

Valoració:18menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 7 anys

Que no ens imposin el bilingüisme també en aquest fòrum: deixem sense respondre ni valorar els comentaris en la llengua cooficial distinta del català o LEPE (Lengua Española Propia de España i del mundo mundial...). I si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí l'idioma foraster no és útil ni necessari.

Valoració:5menosmas
Per Bart O'Lomé, fa mes de 7 anys

Expedientes y a la calle. Y esos no estarán en el futuro,cuando ella se vaya .

Valoració:-1menosmas
Per Somera rossa, fa mes de 7 anys

Quan ella ja no serà al govern, tots els mestres i directors encara seran al seu lloc i per molts d'anys.

Valoració:18menosmas
Per otro, fa mes de 7 anys

Que vaya tomando nota la Generalidad de Cataluña...

Valoració:1menosmas
Per EL CORREO DEL ZAR, fa mes de 7 anys

YA QUEDA MENOS, AHORA SÓLO QUEDA EL ASEGURAR QUE SE CUMPLA LA LEY, QUE SEGURO QUE SE INTENTARÁ VULNERAR, CONOCIENDO LO QUE PULULA POR LAS AULAS. PERO SERÁ MUY FACIL IDENTIFICAR A QUIEN NO CUMPLA, DENUNCIANDO LOS PADRES SU INCUMPLIMIENTO, YA QUE EL MIEDO AHORA NO EXISTE Y LA LIBERTAD RESPALDA A PADRES Y ALUMNOS.

Valoració:2menosmas
Per Rasputin, fa mes de 7 anys

El que hauria de ser d'obligat compliment ès llevar alguns càrrecs tan ineeptes com el de la portaveu del govern...

Valoració:26menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris