cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
18°

El PP creu que amb el Decret de llengües “hauríem afrontat millor la crisi”

859

Aguiló durant una intervenció al Parlament.

J. TORRES

El Partit Popular (PP) considera que amb el Decret de tractament integrat de llengües (TIL) “hauríem afrontat millor la crisi”. Així ho ha defensat avui la portaveu d'Educació del Grup parlamentari popular, Ana Maria Aguiló, durant una roda de premsa per presentar tres iniciatives parlamentàries en l'àmbit educatiu.

Segons Aguiló, “el Decret de Bàrbara Galmés va suposar una regressió del sistema educatiu” i per això considera que si el TIL ja hagués estat implantat, Balears hauria pogut afrontar molt millor l'actual situació. I afegí que “sinó haguéssim tingut l'aturada del pacte de progrés tothom tindria les competències en les tres llengües”.

Sobre la vaga d'inici de curs que preparen els docents, Aguiló explicà que “tothom té dret a vaga i ja veurem quants d'ells volen fer vaga”. I assegurà que el Decret es troba en una segona fase i “ara ja no es rebutja el TIL, sinó la seva implantació”.

Les tres iniciatives parlamentàries que planteja el PP estan encaminades a “reforçar la implantació del plurilingüisme i reforçar el procés d'aplicació”, segons Aguiló. La primera d'elles insta al Govern a ampliar el programa d'auxiliars de conversa de llengua estrangera als centres educatius, la segona a reforçar l'oferta en línia de formació de l'anglès per als docents i l'última és un impuls formatiu en matèria de llengües estrangeres. Ara bé, cal recordar que l'últim curs la majoria de centres que impartien Seccions Europees s'havien quedat, a conseqüència de les retallades, sense auxiliars de conversa.

Reunió de batles pel TIL
La diputada Marga Serra explicà que la trobada d'ahir capvespre per parlar del Decret als batles del PP era per “explicar-lo bé”. I assegurà que les mocions d'ajuntaments populars en contra del Decret “no és una rebel·lió, cada ajuntament vota el que creu, no hi ha cap ajuntament del PP que estigui en contra del Decret”.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per transcriptor, fa mes de 7 anys

Fragment de la resposta dels mallorquins als nostres compatriotes del Principat (10-6-1936)


“Amb la nostra resposta volem fer la triple afirmació d'unitat de sang, de llengua i de cultura; afirmació de fidelitat a una pàtria natural que és la terra on es parla la mateixa llengua. Afirmació que adrecem a la Catalunya de tots els catalans i de tots els temps, que s'estén del Rosselló a València, la del rei En Jaume I i de Ramon Llull. I així responem a la crida que ens és feta, disposats a col·laborar en tots aquells projectes encaminats a consagrar la nostra germanor essencial i la nostra comuna esperança”.

Valoració:-8menosmas
Per 2013, fa mes de 7 anys

Sra. Aguiló, no li fa vergonya dir aquestes rucades?Perquè si de veres s´ho creu el que diu la vergonya seria nostre per tenir uns politics tan ases.

Valoració:25menosmas
Per Betzola, fa mes de 7 anys

El Partit Podrit considera que amb el Decret de tractament integrat de llengües (TIL) “hauríem superat la crisi com Alemanya , tothom parlaria anglès Proficiency i la Mare de Déu hauria nom Joana”

Valoració:6menosmas
Per Pedro Portas, fa mes de 7 anys

El foc està encès. Ja s'acosta el principi de curs, i de cada dia se’n diuen de més grosses. Això acabarà malament. Mem si aquests polítics prenen un poc de consciència i veuen el mal que fan, no tan sols a l'Educació sinó al nostres ciutadans. Mirau quantes bajanades s’arriben a dir en aquest foro. N’hi ha que es senten molt mallorquins, i escriuen en castellà. N’hi ha d’altres que diuen que no són catalans, d’on s’ho treuen? qui els hi ha dit que ho siguin? N’hi ha d’altres, que no sé molt bé que volen, i publiquen discursos de l’any de la picor, com si pensassin que qualcú s’ho llegirà. I sobretot, el que em fa més greu de tot, és que la gent està molt emprenyada i ens barallam entre noltros. I els polítics, seguint les ordres del seu amo en lloc d’apagar el foc l’encenen més. VERGONYA, CAVALLERS, VERGONYA! Ai! Si el rei en Jaume aixecàs el cap...

Valoració:-10menosmas
Per Net, fa mes de 7 anys

I demanar la suspensió del saqueig i expoli de les Balears, no se'ls acut.

Valoració:12menosmas
Per mallorquín, fa mes de 7 anys

Lástima por la generación de jóvenes que han tenido que sufrir la imposición lingüística pancatalanista durante los últimos años. Afortunadamente, esos tiempos han pasado a la historia para no volver jamás.

Valoració:11menosmas
Per joanetelonso, fa mes de 7 anys

Ni entrenant-se es pot esser més poma.

Valoració:17menosmas
Per BREAKING NEWS, fa mes de 7 anys

EL TIL CURA LA CALVÍCIE I ELS PEUS PLANS!

Valoració:24menosmas
Per Joan, fa mes de 7 anys

El que veritablement ens faria afrontar millor la crisi, seria que els treballadors d'aquesta comunitat no haguéssim de treballar gairebé cinc hores diàries per a l'estat espanyol.

Valoració:26menosmas
Per boni, fa mes de 7 anys

no som catalans coions. ni ho serem mai batuadell

Valoració:-43menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris