algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 13°
13°

Els instituts de Maó hauran d'aplicar el Decret de llengües imposat per Educació

Els IES Joan Ramis i Ramis, l'IES Cap de Llevant, l'IES Pasqual Calbó i l'IES Biel Martí, aquest últim de Ferreries, hauran d'aplicar el Decret de tractament integrat de llengües (TIL) rebutjat pels consells escolars i imposat per Educació.

Els equips directius hauran d'aplicar a partir de setembre la proposta de projecte presentada davant d'Inspecció Educativa, a la qual s’hauran d’haver incorporat les esmenes formulades per Educació.

Així ho publica el BOIB d'avui que contempla aquesta mesura pels tres instituts de Maó i el de Ferreries.

Concretament diu que "vist que l’equip directiu va presentar una proposta davant el consell escolar del centre per recollir les esmenes proposades per Inspecció, però que el consell escolarno ha aprovat, resulta d’aplicació, per analogia, l’article 11 de les Instruccions del secretari autonòmic d’educació, Cultura i Universitats sobre l’aplicació del Decret 15/2013, de 19 d’abril, pel qual es regula el tractament integrat de les llengües als centres docents no universitaris de les Illes Balears".

Governar de forma autoritària
Per al diputat Nel Martí, d'aquesta forma la Conselleria pretén que els centres es regeixin per les directrius del Govern i no pel marc competencial establert per la legislació educativa estatal que atorga als consells escolars la potestat d'aprovar els mateixos projectes lingüístics.

El PSM Més per Menorca considera que aquesta forma de governar l'educació és "autoritària" i contraria a l'ideari democràtic d'escola oberta, plural i participativa.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per TIL·LA, fa mes de 7 anys

No crec que els instituts de Maó arribin a aplicar mai el TIL (Tractament Imbècil de Llengües) imposat per Educació

Valoració:10menosmas
Per Bart O'Lomé, fa mes de 7 anys

Naturalmente que se aplicará la ley, Es lo que suele ocurrir en un Estado de Derecho.

Valoració:-1menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 7 anys

Que no ens imposin el bilingüisme també en aquest fòrum: deixem sense respondre ni valorar els comentaris en la llengua cooficial distinta del català o LEPE (Lengua Española Propia de España i del mundo mundial...). I si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí l'idioma foraster no és útil ni necessari.

Valoració:13menosmas
Per docente, fa mes de 7 anys

Se aplicará el sentido común

Valoració:-1menosmas
Per Ca de bou, fa mes de 7 anys

Jua! jua! jua! quina gràcia que em fan! Això deu ser el que ells se pensen. I ja sabem que pensar no és saber.

Valoració:8menosmas
Per Bart O'Lomé, fa mes de 7 anys

Me apunto a la República Federal de Palma de Mallorca y sus barriadas.A los de la Part Forana que los zurzan y hagan su propia República, así como también a las otras Islas.Y si no quieren unirse, que cada uno vaya como quiera. Ya vamos llegando al absurdo.

Valoració:-1menosmas
Per Ferreret, fa mes de 7 anys

I els pares, mares i estudiants d'aquests instituts què esperen a actuar? Encara no han anat a xerrar amb la consellera? Si no es pronuncien demostraran ser tan covards com els del PP

Valoració:8menosmas
Per Espectador, fa mes de 7 anys

Això de que "resulta d’aplicació, per analogia..." que és, un nou precepte legal inventat per l'insigne jurista Sr. Guillem Estarellas?

Valoració:10menosmas
Per J. M. Gómez, fa mes de 7 anys

Llegida les resolucions publicades al BOIB núm. 111 d'avui 8/8/2013, entenc que sense una norma amb rang legal que prevegi aquest buidat de competència del Consell Escolar -norma que hauria de ser la pròpia LO 2/2006 (LOE)- no existeix emparament normatiu suficient que doni cobertura a la resolució del secretari autonòmic d'Educació.
La deriva d'aquest assumpte i de la imposició del TIL més enllà del marc legal de la LOE és un complet despropòsit.
D'aquí a la prevaricació hi ha una retxa molt prima.

Valoració:18menosmas
Per REPÚBLICA DE LES ILLES BALEARS, fa mes de 7 anys

Així actua el feixisme: mando i ordeno
Aquí mis cojones.
Així se senten satisfets per humiliar els balears no renegats. Però l'odi fanàtic i racista els impedeix tenir en compte que així sembren la llavor de la reacció a favor de la dignitat i del país.
VISCA LA REPÚBLICA DE LES ILLES BALEARS

Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris