algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
18°

Els expedients als professors són "il·legals", segons el PSIB

Els expedients disciplinaris iniciats per la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats contra tres directors d’institut de Menorca són "il·legals i les mesures cautelars de suspensió de funcions i sou són impugnables legalment", segons el PSIB.

L’acord d’iniciar els expedients és il·legal perquè:

1. Les conductes que vol sancionar no són constitutives de faltes disciplinàries. Cap de les actuacions imputades al director estan previstes en la legislació disciplinària.

El director no pot ser responsable disciplinàriament quan actua com a òrgan del centre, transmetent a la Conselleria una decisió del Consell Escolar. Haver fet el contrari sí suposaria infringir la legalitat vigent.

2. Està insuficientment fonamentat. Els fets relatats no suposen cap desobediència oberta a les ordres o instruccions d’un superior, ja que ni hi ha desobediència ni hi ha una relació jeràrquica típica del funcionariat entre els directors dels centres i la conselleria. Els directors són funcionaris però també són òrgans d’una estructura administrativa dotada d’autonomia funcional i pedagògica.

No hi ha desobediència ni tampoc infracció administrativa molt greu, perquè les instruccions no tenen contingut normatiu, sinó que són un conjunt de pautes o criteris per orientar la tasca dels centres. A més, van en contra d’una norma legal superior i vigent.

3. Inclou mesures cautelars arbitràries, desproporcionades i injustes.

No es justifica cap mesura perquè no hi ha infracció. Tampoc hi ha circumstància de perill o risc per als alumnes o el sistema educatiu.

La suspensió és desproporcionada. Podria ser constitutiu de desviació de poder i inclús donar origen a responsabilitat penal de l’autoritat que l’ha dictat.

4. L’Expedient pretén impedir injustificadament la llibertat professional, de crítica i d’expressió.

Criticar l’actuació de la Conselleria de manera respectuosa i raonada és un exercici legítim de llibertat professional garantida per la "llibertat d’expressió de la qual gaudeixen tots els funcionaris públics", recorda el partit socialista.

En definitiva, la Conselleria utilitza "mitjans desproporcionats, arbitraris i que fins i tot poden ser constitutius de delicte penal per intentar obligar als centres a aprovar el projecte de TIL d’acord amb unes instruccions que contradiuen obertament l’article 20 del mateix decret i de la LOE, que diu que els Consells Escolars són els responsables d’aprovar per als projectes educatius i lingüístics", valoren.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris