algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
18°

Lliuren Bauzá d'explicar l'afer dels directors al Parlament mentre ell amolla tortugues a Cabrera

Bauzá s'ha fotografiat a Cabrera amb l'equip que retornarà els rèptils a la vida en llibertat.

R.D.

La Junta de Portaveus dels grups del Parlament ha rebutjat avui que José Ramón Bauzá comparegui a la Cambra per a explicar la seva postura pel que fa a la polèmica dels directors destituïts a Menorca. Mentrestant el president ha anat a Cabrera a tornar tortugues al seu medi natural, una imatge que es repeteix cada any, tret del passat, i en la qual a vegades hi han participat membres de la Família Reial. 

Els socialistes reclamaren la celebració d'un plenari extraordinari monogràfic sobre educació, motivat per les novetats en aquesta matèria esdevingudes en els darrers dies. Tanmateix, els populars l'han rebutjat, afirmant que l'obertura dels expedients sancionadors «són temes administratius».

Per la seva banda, la portaveu del PSIB, Francina Armengol, ha anunciat que els serveis jurídics del partit han realitzat un «informe exhaustiu» sobre aquests tres expedients, que determina que aquests han estat «totalment arbitraris i il·legals».

No obstant això, la socialista ha indicat que el seu partit no acudirà als jutjats per aquesta matèria perquè no estan legitimats per a fer-ho, si bé sí donaran el seu suport tant als directors com als sindicats que desitgin fer-ho.

Una cita 'ineludible'
Enmig de tot aquest embull, el president Bauzá, s'ha embarcat a mitjan matí al port de la Colònia de Sant Jordi, juntament amb el conseller d'Agricultura, Medi Ambient i Territori, Biel Company, i la directora general de Medi Natural, Neus Lliteras.

Tots tres han encapçalat la delegació que tornarà a la mar del Parc Nacional de Cabrera els exemplars tractats gràcies al programa de recuperació finançat pel Govern i Marineland.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Per favor..., fa mes de 7 anys

A la próxima, es pot amollar a ell mateix, apretant el GPS amb les galtes d´abaix, directe cap el Mansanares.

Valoració:1menosmas
Per arg, fa mes de 7 anys

-1289: A la dedicatòria que fa Ramon Llull en un manuscrit seu que va lliurar al Dux de Venècia, Pietro Gradenigo, es pot llegir:

"Ego, magister Raymundus Lul, cathalanus"


("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)


-1309: Fragment de l'aprovació de la Doctrina lul·liana

"ad requisitionem Magistri Raymundo Lull Chatalani de Majoricis"

("Nueva Historia de la Isla de Mallorca y de otras Islas a ella adyacentes" de Joan Binimelis, Mallorca 1593. Traduïda de l'original català al castellà per Guillem Terrassa i impresa a la impremta Tous de Palma l'any 1927 per al diari "La Última Hora". Tom V, capítol I, pàg. 10)


-1365: Els diputats mallorquins escriuen al Cerimoniós: "Com los mallorquins e poblars en aquella illa sien catalans naturals, e aquell regne sia part de Catalunya...",

http://argumentari.blogspot.com.es/2009/02/referencies-sobre-la-llengua.html


-1390: Els jurats del regne de Mallorca ordenaven que "si alcun català robava gra de dia, lo fossen tallades les orelles; si el lladre era un catiu o cativa" se li augmentava el càstig. Si el robatori era durant la nit se'l condemnaria a la forca, "per qualsevol persona axí catalana, com catiu o cativa". Això demostra que el gentilici "català" es feia servir per a referir-se als repobladors cristians lliures, o als seus descendents, i per a diferenciar-los, dins la societat mallorquina, dels esclaus.

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

-1418: Anselm Turmeda es presenta ell mateix de la manera següent: "aquell fill d'Adam que està assegut sota aquest arbre és de nació catalana i nat a la ciutat de Mallorques i té per nom Anselm Turmeda".

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

Valoració:2menosmas
Per MARBOSCH, fa mes de 7 anys

Aquest homenet ha arribat massa lluny amb els retalls; aquesta era una feina que habitualment la refia la reïna cada estiu i ara li deu haver fet un ERE.
Si jo fos d'ell em demanaria com és possible que no pot sortir al carrer sense la guàrdia civil protegint-lo del poble; darrerament només va a llocs on sap que no hi ha pràcticament ningú i si és possible ho comuniquen a darrera hora.

Valoració:3menosmas
Per SFM, fa mes de 7 anys

Aquí teniu una altra glosa

Els traïdors i els renegats
han cavat es seu parany.
Barco! i tots anegats
per tots es traïdors
venuts en es Principat
que tal dia farà un any
Bauza els va tancar es pany

(anònim 07-VIII-2013)

Molt Bé Sr Bauza amb dos collons !!
MALLORCA i BALEARS, sense manipulació pancatalaniste

Valoració:-9menosmas
Per Josep Bonnín, fa mes de 7 anys

Anècdota Bauzatina, a l’amollada de Tortugues.
Cal una glosa

Amb els micròfons tancats
Bauzá parla en català
i quan els hi han endollat
ha canviat al castellà.
Les tortugues no entenien
l’actitud del president
mentre per l’aigua fugien
per no aguantar el parlament.
Sabies tortugues que es crien
i endemés tenen talent.

Valoració:7menosmas
Per maria tarragó, fa mes de 7 anys

Ara aquests al.lotets de la foto no veuen que els utilitzen per vendre una imatge? Jo no m'hi hauria posat. Quina vergonya que em vessin amb tal persontage tan aferradet i tan fals!

Valoració:9menosmas
Per Josep Bonnín, fa mes de 7 anys

Si no fos perquè la seva incompetència, amb l'incendi de la Serra de Tramuntana i la seva repressió als docents, amb els seus atacs al català; a vegades, si no fossin tan patètics, hi hauria per llogar cadiretes. Però amb el que ens costen perquè després actuin baix la croada nacional-espanyolista un ja n'està més que fart!

Valoració:10menosmas
Per Xesc, fa mes de 7 anys

Amb el micròfon suposadament tancat, s'expressava en català (més o manco s'ha sentit que deia: "no que llavors m'acusaran de manipular IB3...", seguit de riallades dels qui l'acompanyaven); immediatament després, quan l'han avisat que podia començar, ha fet el discurs de les tortugues en espanyol.

Valoració:11menosmas
Per Xesc, fa mes de 7 anys

Amb el micròfon suposadament tancat, s'expressava en català (més o manco s'ha sentit que deia: "no que llavors m'acusaran de manipular IB3...", seguit de riallades dels qui l'acompanyaven); immediatament després, quan l'han avisat que podia començar, ha fet el discurs de les torugues en espanyol.

Valoració:5menosmas
Per ianekin, fa mes de 7 anys

Ara li surt la vena ecologista? Es per porgar la culpa o només marketing, per fer veure? Hi ha anat engominat o al natural?

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris