algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
15°

Els directors de Secundària volen que Camps retiri els expedients i es disculpi

848

Camps fa només un parell de mesos que és consellera d'Educació.

P. BOTA

La Federació d'Associacions de Directors de Secundària de les Illes Balears (Fadesib) vol que la consellera d'Educació, Joana Maria Camps, retiri els expedients als tres directors de Maó suspesos de sou i feina i que demani disculpes.

Segons la Federació “la millor manera que té ara la consellera de mostrar a tothom voluntat sincera de diàleg i de restaurar la seguretat jurídica, és tancar immediatament els expedients oberts i disculpar-se amb els col·legues de Maó”.

La Federació ha volgut respondre al comunicat de la conselleria d’Educació informant de l’obertura d’expedients disciplinaris als directors de Maó on s'argumentava que això es feia per evitar la inseguretat jurídica i, a la vegada, s’atribuïa voluntat de diàleg.

Els directors recorden que “les famílies usuàries de la xarxa pública i la societat en general han de saber que els directors mai no ho hem tengut fàcil parlar amb l’administració, sigui del color que sigui, però aquests dos anys han estat especialment erms en diàleg”.

Els directors recorden que des del setembre del 2012 la nostra Federació ha tractat de fer aportacions “constructives i realistes a la política lingüística d’aquest govern: cap d’elles ha estat admesa”. Així s'arribà a l’abril quan s’aprovà el Decret de llengües “d’esquena als que treballam a l’educació. Allà on més evident s’ha fet la manca de voluntat d’entesa ha estat en la redacció de les Instruccions del 9 de maig”.

Al conèixer les Instruccions sol·licitaren per escrit aclariments, sobretot al punt en el qual s’exigia al director que en el cas que el consell escolar no aprovàs un projecte lingüístic, fos la direcció del centre qui n’elaboràs un, però aquesta vegada restringint el principi d’autonomia pedagògica que reconeix l’article 20 del decret.

Com que no hi hagué resposta, el passat 6 de juny “interposàrem un recurs d’alçada a aquestes Instruccions, previ al contenciós-administratiu que interposarem al setembre”.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Joan Tamull, fa mes de 7 anys

Pobre consellera! Quan era directora general de Treball no sabia el que deia, però ara que és consellera no sap ni el que fa! És el que passa per posar una persona no per la seva experiència, sinó per la seva fidelitat al president.

Valoració:1menosmas
Per t, fa mes de 7 anys

a VOTANT

Recordar-te que el país el composam TOTS i no només Els votants del PP.
De democràcia, diàleg, consens no n'ha demostrat gens.
El consens de la llengua fa més de 30 anys que existeix. Això que fa el PP no té el consens de ningú.

Valoració:5menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 7 anys

Que no ens imposin el bilingüisme també en aquest fòrum: deixem sense respondre ni valorar els comentaris en la llengua cooficial distinta del català o LEPE (Lengua Española Propia de España i del mundo mundial...). I si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí l'idioma foraster no és útil ni necessari.

Valoració:3menosmas
Per Jaume, fa mes de 7 anys

Votant, los que piensan así YA SE PRESENTAN A LAS ELECCIONES. Las pierden siempre (bajo siglas bien conocidas) , y sólo logran gobernar cuando los votos de UM (o su secuela) lo permiten. Horroriza pensar que la única alternativa sea el PP...

Valoració:-8menosmas
Per Jaume, fa mes de 7 anys

Yo creo que hay que retirar los expedientes. También hay que retirar las elecciones, y poneros a vosotros de políticos perpetuos, dictando lo que tenemos que hablar y pensar. Por algo este periódico fue el órgano del Movimiento, y lo sigue siendo. Siempre con el régimen, siempre con las dictaduras. No sois fieles a Mallorca, pero sí a vuestra genética antidemocrática. Gracias por ser tan transparentes.

Valoració:1menosmas
Per mallork, fa mes de 7 anys

Alguns temes no poren estar en mans dels politics de torn, per sentit comú. I molt menys en mans d'algú que ve del mon inmobiliari i que va declarar que no en tenía ni idea de cultura i educació. L'educació i l'asumpte de la llengua l'han de gestionar experts, no politics. La Universitat i el mon profesional del tema.

Valoració:14menosmas
Per Bart O'Lomé, fa mes de 7 anys

Los directores de centros escolares , solos o asociados con otros, son funcionarios y deben obediencia a quien les paga, en este caso la Consellería de Educación.Incluso en el caso en que pertenezcan a asociaciones fantasmagóricas de nombre rimbombante.

Valoració:-8menosmas
Per Monserrat, fa mes de 7 anys

Els votants el que volien era un relleu al govern por intentar sortir una mica de tant atur i crisi econòmica.

No crec que ningú fes comptes d'aquests atacs a l'educació. Quin ha de ser el proper pas? Tornar a una guerra civil per prohibir el Català a les illes? El Catalá no ha desaparegut mai ni desapareixerà.

Valoració:24menosmas
Per Miquel Pons, fa mes de 7 anys

L'enfrontament és sobredimensionat i es fa cada vegada més enfora de l'origen del conflicte: és del tot inviable fer classes de matèries no lingüístiques en anglès sense professorat titulat als centres i sense que Educació n'encari de ver la formació. Per aplicar el Decret de TIL és necessita temps i bona voluntat, i no els cinc dies en què la Conselleria pretenia que s'adequessin els projectes després de l'informe desfavorable d'Inspecció, cap motiu suficient d'altra banda per expedientar directors d'escola.

Valoració:34menosmas
Per Per a Votatnt confós, fa mes de 7 anys

Home, Votant! El problema no és el professorat, sino el PPartit del Govern que ha trencat un consens de fa més de 30 anys entre tots els partits i la societat. Si el PP vol decidir la política educativa de la comunitat totsol que ho someti a unes votacions, veurem si és cert el que diuen de què tenen la majoria al seu costat. Això és una democràcia, tot i que a algú no li agradi.

Valoració:37menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris