algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

'Tots sols (PP)' per sa Serra

La Comissió creada per canalitzar les iniciatives de recuperació dels espais cremats convocà ahir la seva primera reunió si bé només es convocà a polítics del PP

Els membres de la Comissió durant la reunió ahir celebrada a l'Ajuntament d'Andratx.

CAIB

'Tots sols' per sa Serra seria el lema que millor descriu el que està passant després del greu incendi que ha cremat 2.335 hectàrees dels municipis d’Andratx, Estellencs i Calvià.

La Comissió 'Tot(s) per sa Serra' creada per canalitzar les iniciatives de recuperació de la serra de Tramuntana convocà ahir la seva primera reunió si bé només hi assistiren polítics del PP. Ni rastre de cap membre de l'oposició ni d'especialistes en reforestació de zones cremades ni del grup ecologista GOB a qui ningú convocà.

La Comissió quedà ahir formalment constituïda i serà presidida per la directora general de Medi Natural, Educació Ambiental i Canvi Climàtic, Neus Lliteras. A aquesta primera reunió se celebrà a l'Ajuntament d'Andratx i a part de Lliteras i del conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, Biel Company, també hi assistiren el director de l’Ibanat, Eduardo Parga, la consellera insular de Medi Ambient, Catalina Soler, el director gerent del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial, Bartomeu Deyà, els batles d’Andratx, Llorenç Suau, d’Estellencs, Bartomeu Jover i el tinent de batle de Calvià, Manuel Jesús Grillé.

Els partits de l'oposició, molestos
“El Govern ha perdut una gran oportunitat de sumar tots els esforços, públics i privats en aquesta Comissi. La Serra és de tots i tots volem ajudar a la seva recuperació”, ha explicat la diputada socialista Conxa Obrador. Ni el Grup Socialista del Parlament ni el Grup Socialista del Consell de Mallorca ha rebut cap informació ni cap convidada a participar en aquesta primera reunió de la Comissió, tot i que el conseller Company va dir que “es convidaria a tothom”. De fet, la informació pública del Govern per anunciar la trobada diu que la Comissió “canalitzarà i agruparà totes les actuacions públiques o privades que es posin en marxa per recuperar la zona cremada per l'incendi forestal a la serra de Tramuntana”.

MÉS per Mallorca lamenta la no convocatòria ja que, tot i estar a l’oposició, la coalició ha presentat propostes concretes per tal de contribuir a la recuperació de la zona cremada per l’incendi a la serra de Tramuntana. “El Govern menysprea un cop més les contribucions de l’oposició”, afirmà la diputada Fina Santiago.

'Tot(s) per sa Serra', un projecte participatiu?
La intenció del Govern és implicar en la recuperació de l'espai cremat a el nombre més gran de persones possibles, si bé ara com ara el camí que s'està seguint és totalment diferent. La intenció de la Comissió és que el Punt d’Informació Ambiental (PIA) sigui l’encarregat de gestionar les sol·licituds i propostes de la ciutadania a través del telèfon gratuït, el 900 15 16 17, actiu de 9 a 14 hores i de 16 a 19 hores, i del correu electrònic pia@dgqal.caib.es.

Així mateix també s’encarregarà de fer la difusió de les accions de restauració de l’àrea afectada, que es duguin a terme dins la iniciativa 'Tot(s) per sa Serra'. Per aquesta tasca s’han habilitat tot un seguit de canals de difusió com són una web oficial de la iniciativa (http://totspersaserra.caib.es), un canal de Twitter (@TotspersaSerra) i un blog (pendent de creació). Mitjançant aquestes eines, es vol garantir en tot moment la màxima transparència en el procés de recuperació de la serra de Tramuntana.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Un de tants, fa mes de 7 anys

Un cop més, el PP farà el què li surti dels nassos i ho farà "ja que els vots l'avalen". I si la oposició, la societat civil o el GOB no hi estan d'acord en les decissions que es prenguin seran tractats com radicals, pancatalanistes, actuants contra els interessos de Mallorca, o ja s'inventaran alguna cosa nova. Això és la cosa que ens governa.

Valoració:10menosmas
Per margalida, fa mes de 7 anys

Que lideri la iniciativa el GOB i que ho faci a través de la societat civil. Qui es fia d'aquest govern?.

Valoració:15menosmas
Per MARBOSCH, fa mes de 7 anys

Que estan sols pot esser perillós, perquè pensaran que tenen la majoria i poden acabar pensant com en Bush, que per prevenir els incendis pensava que el millor era talar els boscos. Si a aquests els donam un poc de marge són ben capaços d'acabar enrajolant tota la tramuntana. Jo ja ho dic, no vull fiar-me ni un pel.
Per cert, segons es comenta, ja està "adjudicada" la neteja de la zona cremada a una empresa de Barcelona.

Valoració:16menosmas
Per "La Sierra es mía" de Fanàtics il·luminats, fa mes de 7 anys

Així és com van per la vida aquests extremistes del PP, amb les seves dèries i cabòries, pensant-se posseïdors de la veritat absoluta i sense escoltar ningú. Ignoren el significat del mot “Temes d’Estat” i si no mirau quin desastre fan al sector educatiu. El temps (i les eleccions) els duran a lloc ben aviat!

Valoració:12menosmas
Per Margalida, fa mes de 7 anys

A casa ja col.laboram amb el GOB. Aquests beneits que es trobin ben sols i no arribaran a fer res de bo!!!

Valoració:23menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris