cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
18°

El president al rei Joan Carles: «Els estimam molt»

El monarca espanyol i Bauzá posen davant els mitjans gràfics.

Joan Torres.

La Família Reial espanyola ja fa uns dies que és a Mallorca, gaudint de les seves vacances estiuenques a l'Illa.

Com és tradició, ha tengut lloc la primera audiència entre el rei Joan Carles amb les principals autoritats institucionals de Balears al palau de l'Almudaina de Palma. En aquest context, el president del Govern, José Ramón Bauzá, s'ha vist amb el monarca durant un poc més de trenta minuts, un temps en el qual han parlat d'alguns temes «específics de Balears».

Per a Bauzá, l'entrevista ha estat «molt amena, distesa, cordial i sobretot molt entranyable», i ha assegurat haver trobat al rei «molt bé». A més, Bauzá ha volgut deixar clar que per als ciutadans mallorquins i balears és «un privilegi, un honor i un orgull» que ell i la resta de la Família Reial, «uns mallorquins més», passin una part del seu estiu a les Illes.

«Tota la població els té una gran estima i molt d'afecte». «Li he comentat que estem encantats que venguin, no just de vacances sinó en qualsevol moment, sobretot per a sentir-se còmodes i descansar», ha recalcat el cap de l'Executiu, abans d'insistir: «Els estimam molt» i «volem que segueixin venint molts anys a les nostres Illes».

Evitant afers espinosos
Bauzá indicà als periodistes que no s'ha parlat gaire sobre temes més aviat delicats. Entre aquests hi podem trobar previsiblement el cas de la corrupció, que últimament ha ferit de valent les altes esferes polítiques balears -i que també té en el cas dels Borbons, suposadament, la seva particular expressió en la figura del duc de Palma, Iñaki Urdangarin-, o la renúncia per part del cap de l'Estat a emprar el iot «Fortuna».

Allò que sí comentaren fou el tràgic foc originat fa uns dies a la Serra de Tramuntana. En relació a això ambdós coincidiren en la necessitat de reformar el Codi Penal, perquè s'actuï «amb major contundència» contra aquelles persones que «per negligència o voluntàriament» originin incendis de grans dimensions.

«Un mallorquí més»
Per la seva banda, la presidenta del Parlament, Marga Durán, repetí la fórmula usada pel president de l'Executiu, afirmant que el monarca «és un mallorquí més» i un «gran coneixedor» de la realitat de les Illes.

Durán afirmà que havia comentat breument amb el cap de l'Estat «les circumstàncies» en les quals ella va arribar al càrrec durant el passat mes de desembre, després de la dimissió de Pere Rotger com a president de la Cambra balear, en ser imputat en la ramificació balear del cas Gürtel.

La presidenta del Parlament incidí a més que Joan Carles s'interessà per les lleis que es troben en tramitació a la Cambra. A la reunió hi assistiren també el batle de Palma, Mateu Isern, i la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Quin oi, fa mes de 7 anys

I al duque EmPalmado, també l´estimes, oi, Bauzá? Tot comèdia.

Valoració:0menosmas
Per Quin oi, fa mes de 7 anys

I al duque EmPalmado, també l´estimes, oi, Bauzá? Tot comèdia.

Valoració:-5menosmas
Per Quin oi, fa mes de 7 anys

I al duque EmPalmado, també l´estimes, oi, Bauzá? Tot comèdia.

Valoració:-4menosmas
Per Quin oi, fa mes de 7 anys

I al duque EmPalmado, també l´estimes, oi, Bauzá? Tot comèdia.

Valoració:-9menosmas
Per Quin oi, fa mes de 7 anys

I al duque EmPalmado, també l´estimes, oi, Bauzá? Tot comèdia.

Valoració:2menosmas
Per Jaume, fa mes de 7 anys

Un de tants: (de tant pocs que sou)

es Rey de Mallorca, de Aragón, de Castilla, de Valencia, de Navarra, de Galicia, de León... Es Conde de Barcelona después de revertir en él la cesión del título que había hecho en favor de su padre. El Condado de Barcelona es un título real, que corresponde a quien ostenta los derechos a la corona española. Esto es así desde los Reyes Católicos, por aportación de Fernando de Aragón. De nada, y sigue postrándote ante tu soberano Artur (Mas).

Valoració:-1menosmas
Per Un de tants, fa mes de 7 anys

A Jaume o millor Jaime:

parles per parlar. Hauries de llegir la història i sabries el per què el rei d'Espanya és també Comte de Barcelona.

Per cert: aquest persona no és rei de Mallorca. És rei d'Espanya i per a jo no cal que ens visiti ni vingui a passar les vacances amb nosaltres. Ja en tenim prou amb personatges com en Joserra.

Valoració:4menosmas
Per Jaume, fa mes de 7 anys

No sé por qué despotricáis tanto; Juanca es Conde Barcelona, que es lo que a vosotros os pone. Ah, ¿que no es Rey de Catalunya? Bueno, es que eso nunca existió, así que seguid rabiando. Por cierto, es Rey de Mallorca, aunque eso os interese menos.

Valoració:8menosmas
Per ianekin, fa mes de 7 anys

L'enquesta que surt és incompleta. Jo vull votar "que vagin on vulguin però no amb els nostros doblers"

Valoració:5menosmas
Per Repart, fa mes de 7 anys

Idò perquè no ho comproven fent una volteta per Mallorca. Segur que si venen per Artà els rebrem amb els braços i el cor ben obert, bastà recordar quan vingué el señorito Jose Ramón.
De cada dia els tenc més estimació amb tota la informació que va sortint.
¡Quin fàstic!

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris