algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
20°

Aina Aguiló defensa que el Govern treballa pel «plurilingüisme i la llibertat»

La portaveu d'Educació del PP al Parlament, Aina Aguiló, parla sobre la tasca del Govern en aquesta matèria.

PP IllesBalears

La portaveu d'Educació del Grup Parlamentari Popular, Aina Aguiló, ha defensat avui que "davant la immersió lingüística i la falta de llibertat que ofereix el PSOE, el Partit Popular fa feina per implantar el plurilingüisme i la llibertat a l'educació de les Illes".

Aguiló ha recordat en unes declaracions realitzades als mitjans a la seu del partit a Palma i en català, que el primer que va fer el Govern de José Ramón Bauzá va ser presentar un esborrany del Decret de Tractament Integral de Llengües (TIL), que va passar per la mesa sectorial. Segons ha afirmat, posteriorment, es va dur al Consell Escolar on van ser acceptades la meitat de les esmenes, que s'incorporaren al seu torn al text original, i després s'elevaren al Consell Consultiu.

Finalment l'aprovà el Consell de Govern, després d'acceptar les modificacions proposades pel Consultiu.

D'altra banda, la popular ha considerat "molt desafortunades" les qualificacions dels socialistes sobre que el Govern ha fet de "piròman" amb el TIL.

Igualment, Aguiló ha asseverat que la Conselleria d'Educació ha treballat amb els directors dels centres, sol·licitant que "s'elaboressin instruccions específiques perquè el decret no deixava clar com aplicar l'article 20, i així es va fer. Aquestes instruccions estan avalades per l'Advocacia de la Comunitat, per tant són d'obligat compliment de la mateixa manera que el decret", ha considerat la diputada.

Amb aquesta tesi, els populars proven de justificar la destitució de diversos directors d'institut a Menorca, en no respectar la Llei, segons el seu parer.


Quotes de professors
"Seguidament va tenir lloc una reunió amb cadascun dels centres educatius amb els es va negociar les quotes de cada centre perquè no n'hi hagués cap que es quedés sense professor d'anglès per impartir les àrees proposades en el TIL".

Referent a això, Aguiló ha explicat que "els centres tenen una plantilla de professors tancada, però segons els projectes que hagin presentat, o l'augment d'alumnes que tinguin per aquest curs, se'ls assignarà més professorat". Aguiló ha manifestat igualment que "tot està avalat per Inspecció Educativa, on hi ha fins i tot exalts càrrecs del Pacte".

La delegada en educació del grup parlamentari popular ha volgut posar èmfasi en "el continu treball del Govern, gràcies al qual ja estan aprovats tots els projectes lingüístics dels centres". Amb això, la portaveu preveu que el començament del curs escolar "transcorri de manera normal".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 6
Siguiente
Per ai quins polítics, fa mes de 7 anys

Acab de veure el vídeo i aquesta dona tenia el discurs ben empollat

Valoració:9menosmas
Per balear, fa mes de 7 anys

Pastissos catalans???

No, gràcies.
Arruix feixisme pancatalanista de sa nostra terra

Valoració:-11menosmas
Per Mallorquí, fa mes de 7 anys

@Carta a un ciutadà...:
En primer lloc: les gramàtiques de les que parles o xerres són glossaris escrits per gent castellanoparlant, no gramàtiques. Eren per ensenyar castellà als mallorquins. Una va ser escrita per un misser. O sigui, els que les varen escriure són antecessors de'n Wert que ja ens volien castellanitzar.

En segon lloc: no sóm expert en història, així que no aniré a cercar si erem o no països catalans ni si tal o pasqual. I la veritat, m'importa ben poc què erem exactament. A la fi, el que importa és, d'entrada, que estariem moooooolt millor. Que hi ha una comunitat que comparteix llengua (no sé d'on has tret que no ens entenen, serà perquè tu els hi xerres en castellà i no els hi fas s'orella a la musiqueta típica d'aquí) i on no ens veuriem perseguits els que la xerram, com jo mateixa. Seria un país comparable a Suissa. Seria com anar a viure a un país civilitzat i pròsper sense moure's de casa. I quina tranquil·litat no sentir que l'estat et vol aniquilar la llengua i cultura pròpies! Jo que vols que te digui, visquen els Països Catalans siguts o per ser.

Valoració:8menosmas
Per ANTICATALINO, fa mes de 7 anys

PANCATALANISMO = FASCISMO

Valoració:-5menosmas
Per Carta a un ciutadà català,,, fa mes de 7 anys

Benvolgut amic,Tu no em coneixes i jo tampoc et conec. Aquesta carta va dirigida a tu, com podria anar dirigida a un altre com tu. Si l’has rebuda tu, enhorabona, tota teva; et demano la facis arribar als altres.
Si et fixes, l’he escrita en la modalitat de català més principatina o més barcelonina, que és la que s’acosta més al “standard”, perquè ens poguem entendre millor, per si de cas els meus “dialectismes” et poden complicar la lectura, perquè el que més m’interessa és el fons del meu missatge, no la forma. De totes formes, el meu “dialecte” (antiga llengua amb gramàtiques i diccionaris propis, més antics que els de la teva) forma part de la teva llengua, o això diuen els científics-lingüistes, i no estaria malament que, com a mostra de respecte, com així fem nosaltres a vosaltres, i d’educació, fessis un esforç per entendre’l.
Però, amic català, no et preocupis, els mallorquins sempre ens hem sabut fer entendre i sempre ens hem amoldat a allò que feien els que venien de fora de Mallorca; suposo que és per l’hospitalitat que sempre ens ha caracteritzat, o per la bona educació, o pel motiu que sigui, però sempre hem sigut així.
Serveixi aquesta carta com a mitjà d’informació del que estem patint a les Illes Balears. I dic Illes Balears, com podria ir Balears o Arxipièlag Baleàric, perquè és el nostre nom. Vosaltres les coneixeu més com “Les Illes”, “les nostres Illes”, “Catalunya Insular” o “Part insular dels Països Catalans”. Et sona més així? Ens sitúes al Mediterrani? Doncs perfecte.
El que et deia: no sé si saps que a les Balears estem patint una cosa que es diu anexionisme, és a dir, que ens volen anexionar, com en Hitler va fer amb Àustria fa ja 70 anys més o manco, el famós Anschluss, com deien els alemanys “Heim ins Reich” (el poble dins l’imperi seria una traducció més o manco exacte), als “Països Catalans”. Com que la denominació és de “Països Catalans”, em suposo que deu tenir a veure alguna cosa amb vosaltres els catalans. Bé, vosaltres no sé, però si amb els vostres polítics al menys.
Em fixo que un parell de partits polítics de la vostra “nació” (m’he enterat de que sou nació, enhorabona) demanen integracions dins els Països Catalans, creació dels Països Catalans, etc. Fonamentalment, un d’ells, que nom “Esquerra Republicana de Catalunya”, d’ara a endavant “ERC”. Pel que pareix, aquest partit, també té una delegació a València, que nom “Esquerra Republicana del País Valencià”, però a Balears nom “E.R. de Catalunya”, és a dir, no ha canviat el seu nom pel de “E.R. de les Illes Balears”, per exemple. No ho entenc. Podries tu, ciutadà català anònim, fer la consulta al Sr. Carod-Rovira o al Sr. Puigcercós, si us plau? Jo no sóc cap il.lustrat en geografia, però crec que les Illes Balears no formem part, encara, de Catalunya, per tant, crec que una mica de respecte ens mereixem. Has d’entendre, estimat ciutadà català anònim, que això “canta” molt, o no?
Com anava dient, aquest partit demana la integració de les Balears dins els “Països Catalans” i dona una bestialitat de subvencions a la “Obra Cultural Balear”, OCB, també batiada a Mallorca com “Obra Castellera Barcelonina” ((c) Lluís Cerdó), “Obra Cultural Barcelonina” o “Obra Catalanista Balear”, per promoure la llengua i la cultura catalanes a Balears. És a dir, estimat ciutadà català anònim, en Carod-Rovira fa servir diners dels teus impostos per a subvencionar una quinta columna pancatalanista dintre de les Balears que demana l’anexió de les Balears als Països Catalans i ens proclama de cultura catalana. Ho saps això? Estaves enterat? Ah, no, que a Catalunya patiu una semi-censura informativa que no et permet enterar-te de segons quines notícies. Doncs, ara, ja ho saps, i espero que actuis en conseqüència.
També vull que sàpigues que un dels membres de dit partit, un tal Joan Puig (et sona?), va ésser el primer invasor institucional d’un territori balear des de fa més de 70 anys, quan el capità Bayo va intentar invaïr les Illes Balears a la Guerra Civil per incorporar-les a aquell “Estat Català”. És trist, però les darreres invasions sempre ens han vengut des de Barcelona. No sé si ens teniu mania o si voleu res de les Balears, o si ens estimeu moltíssim o què, però això ja cansa un poc. Crec que demanant les coses amb educació, potser, només potser, podríeu aconseguir alguna cosa de forma eficaç.Nosaltres no demanem, no com feu vosaltres, cap anexió de territori que abans havia sigut nostre. Primer, permet-me puntualitzar, les Balears MAI han format part de Catalunya. En canvi, territoris que vosaltres anomeneu “Catalunya Nord” i que reclameu com a vostres, SI QUE HAN FORMAT PART de l’antic Regne de les Mallorques, però no ens dediquem a demanar el seu retorn i la seva propietat baleàrica. Una mica d’història, estimat ciutadà català, et convé saber. Ah, no, que a vosaltres us tergiversen els llibres i us ensenyen una història manipulada, em sap greu. Demana responsabilitats ALS POLÍTICS QUE TU VOTES cada 4 anys, ells en són culpables d’això.Dic que espero que actuis en conseqüència, perquè si tu votes a la gent d’ERC i tenen poder, sigui al parlament de Catalunya, sigui al parlament a Madrid, això ens afecta a les Balears, i com que ens afecta, perjudica la nostra llibertat i la nostra autonomia dins l’Estat Espanyol. Així que, en nom de la nostra autonomia i de la nostra llibertat, i per RESPONSABILITAT, et demano que no votis a ERC i no els donis suport, perquè això ens afecta a les Balears i ens perjudica.Et faig responsable a tu i als teus, i us declaro culpables i com a tal, mereixedors de càstig (de qualsevol forma), si seguiu votant a ERC, i com a tal, mereixedors del meu despreci més absolut. Ara estic en contra dels (pan)catalanistes, i no mesclo catalans amb (pan)catalanistes, però si seguiu votant a ERC, sereu igual de còmplices, igual de culpables, i en sereu responsables igual que els membres del partit al que voteu.
Vosaltres sabreu el que feu. Preneu nota i espero que, per amabilitat i respecte entre nacions (nosaltres també som nació), aprecieu la meva carta i tengueu sentit de la responsabilitat i obreu en conseqüència i ens respecteu, ens hem de comportar i saber respectar (com nosaltres, els baleàrics sempre hem fet cap a vosaltres).Espero me sàpigues disculpar si he comès alguna errada a l’hora d’escriure i acceptis les meves disculpes, i el meu apreci cap a vosaltres, com a poble emprenedor i treballador que sou, sempre intentant estar a la vanguàrdia de l’Estat Espanyol.Una aferrada

Valoració:-4menosmas
Per Foner, fa mes de 7 anys

Valencians, Balears i aragonesos units contra el catalanisme annexionista i feixista.

Entenc que es vostro objectiu es rébra subvencions, però heu de creura que es mál que feis a sa nostra llengo es molt grós

Lo minim que heu de fer es defensar ses nostras modalitats pròpias de Ses Balears.


SA LLENGO - Deu meu que gran negoci que hi ha al voltant d'ella!!


http://www.youtube.com/watch?v=Qgl9Xyop0vE


¿Es plantegen ses puces si són propietàries des ca ?

Molt Bé Sr. Bauza amb dos collons !!
MALLORCA i BALEARS, sense manipulació pancatalanista

Valoració:-10menosmas
Per VOLTOR NEGRE,,,, fa mes de 7 anys

VOLTOR NEGRE,,,

Es complexe d'inferioritat des catalanisme a Balears està causat per una sèrie de punts que ara resumiré aquí. Jo entenc que, haver de viure de mentides i més mentides, i que, aquesta necessitat de manipular i re-interpretar s'història, vé d'un complexe d'inferioritat notori, producte d'una sèrie de "putadetes" que s'història els ha reservat.
Aquí van aquesta sèrie de punts:
- que es "seu" nom de Catalunya surt per primer pic documentat a un llibre que tracta sobre es mallorquins i una croada pisana (Liber Maiolichinus), quand es nom de Balears vé d'un nom que mos donaren es fenicis
- que mentres es catalanistes estan obsessionats amb s'arribada des grecs a Ampúries com un fet de que sa civilisació arribàs a ells, es fenicis ja mos havien batiat amb so nostro nom actual: Baleyaroh - Balears
- que mentres ells mai, mai, mai han estat independents, noltros hem estat regne independent, i, a sa mateixa època, "ells" eren un grupet de comtats
- que mentres Barcelona no tenia ni port, perquè tot era una platja (com bé documenten ses cròniques pisanes de 1118), noltros teníem mig Mediterrani aterrorisat per ses ràzzies pirates i es port de Mdina Mayurqa tenia un tràfic marítim impresionant
- que mentres "ells" mai han posseït territoris nostros, noltros sí que hem posseït territoris seus (per exemple, sa Corona de Mallorca tenia com possessió part de s'actual Catalunya)
- que mentres "ells" mai foren província romana, noltros sí que ho fórem
- que mentres n'Alí el Mallorquí conquistava el nord d'Àfrica (Bugia, Tunis, etc), ampliant es territoris des regne almoràvid de Mallorca-Balears, allà per final des S. XII, a sa Península, ses assemblees de pau i treva, fixaven,de forma indirecta, es límits geogràfics de Catalunya entre Salses, Tortosa i Lleida (aquesta encara no hi formava part), ès a dir, ni tenien fronteres fixades ni hi estaven d'acord entre ells a l'hora de fixar-les
- que mentres "ells" varen anomenar Rei d'Aragó a un rei de Castella, cosa que amaguen, es soldats des Regne de Mallorca lluitaren pes drets des llegítim rei
- que mentres "ells" varen anomenar rei de Catalunya a un rei francès, es soldats de Balears varen lluitar, un altre pic, pes rei llegítim
- que mentres a s'antiguitat es nom des foners balears era, arreu del món civilisat, conegut com un símbol de bravura, duresa, honor i coratge, de Catalunya no tenim absolutament res. Important recordar que es foners balears, en no esser ateses ses seves peticions de pagament per tal de formar part de s'exèrcit cartaginès, posaren setge a sa ciutat de Cartago, setge que aixecaren en aprovar-se dites demandes
- que es lingüistes i folòlegs més importants de sa "llengua catalana" han estat i són balears: Mossèn Alcover, Francesc de Borja Moll i Joan Veny.
- que "ells" no saben quand salar ni quand lalar i noltros sí, i per això se volen carregar es nostro (sí, ara ja nostro) article salat, renegant d'ell i volent marginar-lo a ses escoles i a sa vida habitual
- que mentres se creuen que dir-mos gonelles ès un insult, per noltros ès un adjectiu possitiu, som ets autèntics i reals continuadors de sa feina d'en Pep Gonella. Si tan patètic ès esser gonellista o gonella, Mn. Alcover, que no seguia s'ortografia de s'IEC, o en Pere d'Alcàntara Penya, que considerava es parlar de balears es més autèntic, què deuen/devien esser?? (i això que ells foren "anteriors" a en Pep Gonella)
- que catalans con Mn. Griera o en Jordi Quingles reconeixien/reconeixen que es soldats d'en Jaume I no dugueren es català a ses Balears
- que mentres en Jaume I mai va esser rei de Catalunya (cosa que, després de Corbeil, pogué fer perfectament i no va fer), sí que va crear es regne cristià de Mallorca, amb dinastia pròpia
- que mentres ells mai varen tenir una dinastia real pròpia, noltros sí que la tenguérem
- que es fill d'en Ramón Berenguer i na Petronila va baratar es seu nom de "Ramon" per "Alfons" i es seu llinatge per "d'Aragó", posant fi an es casal de comtes de Barcelona per via "barcelonina"
- que se creuen que ells varen afegir Aragó an es comtat de Barcelona, quand realment ets aragonesos varen guanyar una sortida a la mar, però d'això no s'han temut
- que fins i tot, es "catalaníssim" Pere el Cerimoniós, reconegués que es títol principal era de rei d'Aragó i que ses coronacions se seguirien fent a Saragossa
- que s'han de basar amb en Ramon Muntaner per dir que ells, es "cathalanesch", mos repoblaren, un senyor que data malament (i per uns anys de diferència!!) es naixement d'en Jaume I i que diu que va voure sa conquista de Múrcia p'en Jaume I, quand devia tenir (en Muntaner) 1 any d'edat!!
- que en Ramon Llull fos mallorquí, i no català, com pretenen
- que ses 4 barres (millor dit, pals) foren preses per n'Alfons (fill d'en berenguer i na Petronila) i que sa teoria de ses barres d'en Ramon Berenguer no tenga per on aguantar-se (es segells d'en Berenguer no mostren barres, com sí ho fan es de n'Alfons)
- que sa bandera més antiga del món sia sa mallorquina, des Regne de Mallorques, atorgada pel Rei Sanç expressament pes regne, i no ses "barres" catalanes (que de catalanes, res de res)
- que noltros fórem regne independent amb sos moros almoràvids i també després de sa mort d'en Jaume I per 1276, mentres que sa generalitat no té existència segura i "certificada" fins 1359 després d'unes corts celebrades a.... Montsó!!!
- que a sa guerra civil volgueren invaïr-mos per sa zona de Manacor per incorporar-mos an es nefast "Estat Català" i sa jugada els va sortir de pena, havent de morir molta gent sense culpa


I tantes i tantes més que podria fer un llistat inacabable, però aquestes són ses fetes principals que els causen un sentiment i un complexe d'inferioritat tan gros que mos volen annexionar per tal d'apropiar-se de sa nostra història i sa nostra cultura.

Me sap greu, s'article d'avui no vol mostrar coses noves i vol ser cap punt de referència ni res de tot lo fet fisn ara; només ès un "recordatori" de perquè tenen es catalanistes aquest sentiment de sentir-se inferiors a noltros i que necessiten tenir-mos com "seus".

Pobrets, pena me fan.

Valoració:-6menosmas
Per Pinta, fa mes de 7 anys

Ja sé que és una obviedat, però cal repetir-la de tan en tant. El pp té un problema molt gran i s'anomena Odi a la nostra cultura

Valoració:3menosmas
Per ianekin, fa mes de 7 anys

@goodbyespain: exacte, això mateix. Jo fa anys que vull la meva llibertat que sempre he trobat poc o gens defensada. La llibertat de poder expressar-me en la meva llengua qu és la dels meus pares i padrins d'aquí i de sempre, de poder-hi VIURE sense que això sigui una font de problemes només pel fet de badar la boca pel carrer, perquè això és el que passa cada dia, si jo no fos ferma canviaria de llengua tot el dia, i per tant no hi podria viure. I què passa idò amb la meva llibertat, la nostra llibertat? No val aquesta per ells? O és que volen que la meva llengua esdevingui inútil? No serà això, no??... o si???

Valoració:16menosmas
Per melopido, fa mes de 7 anys

pero porque no se impone el catalán en la escuela publica . el que quiera ingles para sus hijos que se gaste los cuartos como hago yo enviándolos al extranjero . Es quebrum nomes basta que chapuretjir el catala que per asser manobres no se necesita res mes

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 6
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris