algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
18°

Renuncia, abans de prendre possessió, el nou delegat d'Educació de Menorca

Guillem Ferrer va esser ordenat diaca en octubre de l'any passat

SERGE CASES

El professor de Religió i diaca laic Guillem Ferrer Monjo (Ciutadella, 1970), exdirector de Cope-Menorca, ha renunciat a exercir el càrrec de delegat territorial d'Educació a Menorca.

El nomenament de Ferrer va ser aprovat aquest divendres pel Consell de Govern a proposta de la consellera d'Educació, Joana Camps, «davant l'anunci de dimissió de Julián Hernández, que fins ahir ocupava aquest càrrec». En una carta que publica avui a el diari Menorca dirigida a «la comunitat cristiana i a la societat menorquina», Ferrer afirma que la seva decisió personal d'acceptar el càrrec de delegat d'Educació «ha estat ben rebuda per uns i rebutjada per altres».

«El que més em preocupa i em dol -manifesta- ha estat la reacció d'algunes persones i sectors de la nostra mateixa comunitat cristiana que han criticat la meva persona i fins i tot la meva família per haver pres aquesta determinació».

Guillem Ferrer afegeix que «la meva decisió, tot i ser legítima, sincera, legal i totalment coherent amb el que penso i amb el que crec, ha pogut ferir la sensibilitat d'alguns dels meus germans amb els quals comparteixo la fe en Jesucrist».

«Per aquest motiu us demano disculpes, i per això he expressat a la consellera Joana Mari Camps la meva decisió de no incorporar-me al càrrec», assevera.

Ferrer creu «sincerament» que ha estat injustament «jutjat ».

Assenyala que «alguns mitjans de comunicació han utilitzat el meu perfil de les xarxes socials per definir-me -diaca, periodista i professor-. Abans que periodista i que professor em sento fill de Déu i de l'Església, i com diaca casat estic cridat a servir la meva família i als meus germans allà on Déu, per mitjà del senyor bisbe, cregui més oportú».

Qui havia d'haver estat delegat d'Educació havia impartit docència com a professor de Religió en cinc centres educatius públics de Mallorca i Menorca.

Guillem Ferrer, que es defineix com «diaca, periodista i professor», va ser ordenat diaca pel bisbe de Menorca, Salvador Giménez, el passat 20 d'octubre a la Catedral de Ciutadella.

Des del 2005 i fins al setembre del 2012 va dirigir Cope-Menorca, després d'haver cursat estudis eclesiàstics i haver exercit les funcions de delegat episcopal de mitjans de comunicació a l'illa així com la direcció del Full Dominical de Menorca.

El passat 7 de juliol, el bisbe de Menorca va decidir que Guillem Ferrer conclogués la seva tasca pastoral a la parròquia de Sant Antoni M. Claret de Ciutadella per adscriure'l a la unitat pastoral de les parròquies del Roser de la Catedral i Sant Francesc de Ciutadella.

Com a diaca, també s'encarrega de l'acompanyament espiritual de les activitats del Centre Catequístic Sant Miquel i del Sant Crist de Ciutadella.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per ianekin, fa mes de 7 anys

Llegint el seu peculiar raonament pròpi dels adscrits a la casa catòlica m'ha quedat clar que la idea que m'havia fet d'ell era acurada, i per això mateix no era adequat per al càrrec. Menys mal que ha conclòs encertadament que no l'havia d'acceptar. Això li he d'aplaudir, molt ben fet.

Valoració:2menosmas
Per arg, fa mes de 7 anys

-1289: A la dedicatòria que fa Ramon Llull en un manuscrit seu que va lliurar al Dux de Venècia, Pietro Gradenigo, es pot llegir:

"Ego, magister Raymundus Lul, cathalanus"


("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)


-1309: Fragment de l'aprovació de la Doctrina lul·liana

"ad requisitionem Magistri Raymundo Lull Chatalani de Majoricis"

("Nueva Historia de la Isla de Mallorca y de otras Islas a ella adyacentes" de Joan Binimelis, Mallorca 1593. Traduïda de l'original català al castellà per Guillem Terrassa i impresa a la impremta Tous de Palma l'any 1927 per al diari "La Última Hora". Tom V, capítol I, pàg. 10)


-1365: Els diputats mallorquins escriuen al Cerimoniós: "Com los mallorquins e poblars en aquella illa sien catalans naturals, e aquell regne sia part de Catalunya...",

http://argumentari.blogspot.com.es/2009/02/referencies-sobre-la-llengua.html


-1390: Els jurats del regne de Mallorca ordenaven que "si alcun català robava gra de dia, lo fossen tallades les orelles; si el lladre era un catiu o cativa" se li augmentava el càstig. Si el robatori era durant la nit se'l condemnaria a la forca, "per qualsevol persona axí catalana, com catiu o cativa". Això demostra que el gentilici "català" es feia servir per a referir-se als repobladors cristians lliures, o als seus descendents, i per a diferenciar-los, dins la societat mallorquina, dels esclaus.

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

-1418: Anselm Turmeda es presenta ell mateix de la manera següent: "aquell fill d'Adam que està assegut sota aquest arbre és de nació catalana i nat a la ciutat de Mallorques i té per nom Anselm Turmeda".

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

Valoració:5menosmas
Per Presions de mafiosos catalanistes, fa mes de 7 anys

Com qualsevol altre dictadura, sa secta, quan no aconsegueix lo que vol a les bones, ho fa a les males. Vos sentiu orgullosos des vostres insults i amenaces?, També li vareu enviar una carteta com a ses editorials perque no agafassin subvenció per treure es llibres de text en modalitats, o as llibreter perque no fes sa presentació d'una revista que no era des vostro gust?. Per lo que veigs anau a pitjor, ara ja vos atreviu amb sa família i tot. Pocavergonyes, no teniu conciència?

Valoració:-28menosmas
Per Pregunta, fa mes de 7 anys

El sindicats ja han convocat la vaga indefinida o encara estan pastelejant?

Valoració:7menosmas
Per Tià, fa mes de 7 anys

Ja em perdonareu, però he de fer una precisió del meu missatge precedent: m'he oblidat de cloure el primer paràgraf amb un punt d'interrogació, com a continuació he corregit.

Altrament, podria parèixer una afirmació allò que, de fet, ha d'esser una interrogació.

"I no podria esser que el senyor bisbe de Menorca (de qui em parlen bé) li hagués dit: "Escolta, Guillemet, no fiquis l'Església dins embulls, no ens embrutis ni ens emmerdis. Fes anques arrere."?
....................................................

Valoració:22menosmas
Per Tià, fa mes de 7 anys


I no podria esser que el senyor bisbe de Menorca (de qui em parlen bé) li hagués dit: "Escolta, Guillemet, no fiquis l'Església dins embulls, no ens embrutis ni ens emmerdis. Fes anques arrere."

L'Església Catòlica, amb dos mil anys d'experiència en polítics, sap ensumar qui són els perdedors, o els suïcides, i ha volgut evitar, almanco a Menorca, que l'Església s'embruti amb aqueixa genteta, vull dir Bauzá i adlàters.

Valoració:10menosmas
Per Ola q ase, fa mes de 7 anys

OLA Q ASE Sindicats? Convoques vaga indefinida o fas de mamporrero de na Kuana Maria?

Valoració:9menosmas
Per Boicot al PP!, fa mes de 7 anys

Enhorabona senyor Guillem Ferrer. Ningú, amb dos dits de front, pot voler col·laborar en el genocidi lingüístic del propi poble. Segur que trobaran un imperialista foraster o un renegat qualsevol que acceptarà el càrrec. Per a ells va el pollastre...

Valoració:26menosmas
Per Pepet, fa mes de 7 anys

Si aquest home es sent cridat per Déu per servir a qui sigui com diu, ha de saber on fer-ho, i NO a través d'un càrreg polític. Que no vivim amb en Franco! Axí que separació Església-Estat!!!!!

Valoració:40menosmas
Per Àngel, fa mes de 7 anys

L'Estei no s'atraveix a secundar la vaga indefinida PER POR DE FER EL RIDÍCUL si la cosa no anés bé, I no se n'adona que amb aquesta actitud tan covarda ja l'ha fet.

Valoració:-21menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris