algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
20°

Educació suspèn de sou i feina tres directors per no voler aplicar el Decret de llengües

Es tracta dels responsables de l'IES Joan Ramis i Ramis, l'IES Cap de Llevant i l'IES Pasqual Calbó i Caldès, tots ells de Maó

La consellera d'Educació, Joana Maria Camps, durant la presa de possessió del càrrec.

J. TORRES

La Conselleria d'Educació ha suspès de sou i feina tres directors de Secundària per no voler aplicar el Decret de tractament integrat de llengües (TIL). Concretament, es tracta dels responsables de l'IES Joan Ramis i Ramis, IES Cap de Llevant i IES Pasqual Calbó i Caldès, tots ells de Maó.

Tal com informa el Govern, a través d'un comunicat, s'ha obert “un expedient disciplinari als directors dels tres centres per desobediència oberta a les ordres o instruccions d’un superior”.

Aquesta decisió du aparellada, segons Educació “una mesura cautelar de suspensió provisional de funcions i sou amb caràcter immediat”. La Conselleria assenyala que els directors, a més de ser funcionaris, en funció del seu càrrec, “són els representants de l’administració educativa als centres i tenen l’obligació de complir i fer complir la normativa vigent”.

Segons el comunicat, “ambdues mesures cerquen preservar l’estabilitat del sistema educatiu i els drets dels alumnes, que, en cap cas, es poden veure afectats per una situació generada per una minoria del professorat”. Els responsables dels tres instituts han estat suspesos de sou i feina per no fer cas de les esmenes presentades pel Departament d’Inspecció Educativa.

Els tres centres presentaren els seus propis projectes lingüístics acollint-se a l'article 20 del Decret si bé Inspecció els hi retornà amb unes observacions. Els directors, sempre segons fonts d'Educació, en comptes de refer els projectes lingüístics conforme a les instruccions d'Inspecció, decidiren tornar a presentar el mateix projecte sense fer cas de les al·legacions d'Inspecció.

A part de la sanció als directors, Educació ha decidit que als IES Joan Ramis i Ramis, Cap de Llevant i Pasqual Calbó i Caldès s'aplicaran els projectes lingüístics “rectificats pel departament esmentat i no aprovats pels consells escolars dels citats instituts, seran d’aplicació provisional per al curs 2013-14”.

La Conselleria d’Educació assegura que “vol evitar, amb aquesta decisió, la inseguretat jurídica que genera el fet que una minoria dels centres educatius balears no hagi aprovat el projecte lingüístic adient, com si ha fet, a hores d’ara, la gran majoria”.

Educació defensa que les urnes van votar per un sistema “trilingüe”
La Conselleria, per defensar-se de les acusacions que asseguren que no vol dialogar mai, diu mostrar-se “oberta al diàleg per aconseguir, entre tots, millorar el sistema educatiu, sempre sense sortir de la línia política aprovada majoritàriament a les urnes que aposta per una educació trilingüe”.

El comunicat fet públic pel Govern

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 8
Siguiente
Per totenconnagaX, fa mes de 7 anys

Enjoy your blog )
http://wmshkuctv.com my blog

Valoració:4menosmas
Per totenconnagaX, fa mes de 7 anys

Interesting post )
http://quytrwjez.com my blog

Valoració:2menosmas
Per Maria, fa mes de 7 anys

ATENCIÓ:
Época de crisi i de falsa austeritat: la Conselleria d'Educació acaba de crear una nova plaça de Lliure Designació (A DIT!!): la del Cap del TIL (Tractament Integrat de Llengües) molt ben dotada econòmicament: només un dels complements ja és de 15.346,29 € (s'hi ha d'afegir el sou+ altres tres complements més!!)

Venga crear places per "enxufar" polítics (les que són A DIT!!) mentre que eliminen places no polítiques (les de mèrit i capacitat!!)
(BOIB 112, 10 d'agost 2013, Secció III, pàgina 38519)

Valoració:9menosmas
Per Jo, fa mes de 7 anys

El titular és inecacte. Els han suspès de sou i feina perquè SÍ han aplicat el decret; han aplicat rigorosament 'article 20, han proposat al Consell Escolar que introduís les esmenes i han comunicat a la conselleria que el Consell Escolar ha votat "No". Qui ha violentat (pressumptament) el decret és la pròpia conselleria, amb les seves instruccions i aplicació posterior.

Valoració:7menosmas
Per Rafael Barbero, fa mes de 7 anys

@ Pau Esteve Pont.

Hay que ver cómo os gustan las amenazas y la coacción a los miserables fascistas...

Por cierto, los pancas sois una singularidad demográfica, no "la sociedad".

Valoració:20menosmas
Per Esteve Pont Pau, fa mes de 7 anys

Cal prevenir el tracta social que es donarà als substituts dels directors d'instituts cessats. Cal preveure que se'ls tractarà d'esquirols, d'insolidaris.
Els que esperen oportunitats per escalar posicions, cal que s'assabentin del tracta que rebran de la societat.

Valoració:17menosmas
Per Ca de bou, fa mes de 7 anys

Per què no traslladau el que ha fet la consellera a l'àmbit escolar? No és veritat que fa dècades que no es pot expulsar cap alumne/a, per greu que hagi estat la seva falta sense que hi hagi abans tot un protocol i una reglamentació? No és veritat que abans s'han d'escoltar les dues parts, a més dels seus pares? No és veritat que inspecció educativa ha fet moltes vegades tornar enrere una decisió dels professors o directors perquè no s'havia seguit el procediment? No és veritat que s'ha hagut de tenir dins la classe, esperant que es resolgués una sanció a un alumne amb la perplexitat de tots els altres que veuen com després d'una malifeta grandiosa no li passava res? Quantes vegades inspecció i conselleria no han desautoritzat els mestres? Idò a mi em sembla aquesta decisió de la consellera una rabieta: "Ara veureu! Tots expulsats!" Idò ara que algú ho arregli i la desautoritzi. "Tant hi ha d'aqui a allà com d'allà a aquí."

Valoració:23menosmas
Per UIB, fa mes de 7 anys


Vergonyós que un professor de sa UIB com @bibiloni no aturi de despreciar ses paraules mallorquines i vulgui substituir-les per catalanes. Que diu en @bibiloni professor de sa UIB, que dir idò i no doncs és una intoxicació gonella. Ell si que és un intoxicador pancatalanista.. un venut i un renegat de sa seva terra

Valoració:-12menosmas
Per Francesc, fa mes de 7 anys

Bet fet. Ja era hora.

Som balears, mai catalans.

Fora es ultracatalanisme invasor

Valoració:-23menosmas
Per Tomeu, fa mes de 7 anys

FONERO VERMIGUALDO per què putes no te'n vas a exigir an es forasterum invasor i colonitzador com en talibauzan que no estimi tant las modalidades i que hi procuri xerrar de tant en tant? Saps wuè te passa monet? Que tu i tots es putes renegats i traïdors covards com tu en duis un bocí dins es cul dets invasors forasters! Tan bé vos enculen es madrileñufos an es renegats de merda? Saps què te passa a tu i a tots es talibauzans? Que es culet vos fa bombolles de pensar que, després de s'independència de Catalunya, ve sa de Mallorca. I de què viurà espetanya, que rima amb Sonbaña, sense poder robar 25.000 milions € cada any a Catalunya i 3.500 a Mallorca? Que es espetanyols s'hauran de posar a fer feina per primera vegada en tota sa seva puta història. Llavors sí que riurem. Espetanya a la fi sense colònies! VISCA ES REGNE. DE MALLORCA INDEPENDENT! INVASORS I RENEGATS ARRUIX CAP A ESPETANYA!

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 8
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris